USA

Vízové informace
Požadavky na cestovní doklady


Všichni státní příslušníci musejí mít platný cestovní pas.

Vízové požadavky
1
Kdo nepotřebuje vízum?
You do not require a visa if you comply with ALL the following 3 points: You will then not require a visa, but you still need to fill in before departure the "Electronic System for Travel Authorization (ESTA)", what you can do conveniently online at https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?language=en


In all other cases you will require a visa. As a language student with over 16 hours/week you will have to apply for a student visa. The school will send you after enrollment the SEVIS I-20 form, which you will need for the visa application. ESTA is not required if you enter with a visa.


Countries of Visa Waiver Program:


Andorra, Austrálie, Belgie, Brunej, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, IRSKO, Island, Itálie, Japonsko, Jižní Korea, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Monako, Německo, Nizozemsko, Norsko, Nový Zéland, Portugalsko, Rakousko, San Marino, Singapur, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko

2
Požadované doklady pro žádost o vízum
Studentské vízum (I20):
  • Přihláška DS-156
  • 1 fotografii pasového formátu
  • Platný pas s 1 prázdnou stranou, platný alespoň šest měsíců po vstupu do Spojených států.
  • Důkaz o dostatečných finančních prostředcích pro pobyt jak je uvedeno v I-20 nebo DS-2019.
  • SEVIS I-20 nebo SEVIS DS-2019, vydán vysokou školou, školou nebo univerzitou v USA.
  • Formulář kontaktních informací a dosavadní praxe DS-0158M
  • Muži mezi 16 a 45 lety musí vyplnit formulář DS-0157.
  • Potvrzení o poplatku za zpracování víza, informace z konzulátu nebo z konkrétní webové stránky konzulátu.
  • Potvrzení o zaplacení poplatku SEVIS. Poplatek za SEVIS můžete zaplatit online na oficiální webové stránce https://www.fmjfee.com/i901fee/
Dopis o přijetí, důkaz o výsledku žadatele v testu TOEFL, diplomy nebo přepisy předchozích studií-nemusí být požadováno, ale úředník konzulátu může tyto informace požadovat.


Turistické vízum:

  • Přihláška
  • 1 Fotka pasového formátu
  • Platný pas s 1 prázdnou stranou
  • Zpáteční letenka
  • Důkaz o dostatečných finančních prostředcích pro pobyt
  • Proof of purpose of visit
  • Orazítkovaná obálka s vlastní adresou, v případě podání přihlášky poštou
3
Validity of Visa
  • Turistické vízum: 180 dnů.
  • Student Visa: 180 dnů.
4
Náklady na vízum
  • Student Visa: 124 EUR
5
Čas potřebný k vydání víza
  • Turistické vízum: 5-60 dnů
  • Student Visa: 5-60 dnů
6
Kontaktní údaje na velvyslanectví

Veškeré informace na této stránce byly pečlivě prošetřeny. Nicméně, vízové požadavky se často mění a informace jsou poskytovány bez jakékoliv záruky.
 
Je doporučeno podívat se před odjezdem na webové stránky velvyslanectví. Pro bližší otázky ohledně vízových požadavků se obraťte přímo na velvyslanectví země USA ve Vaší zemi.
 
Akreditované jazykové školy v USA


USA - jazykové školy: Beverly Hills  Boston  Chicago  Denver  Fort Lauderdale  Honolulu  Las Vegas  Los Angeles  Miami  New Orleans  New York  Orlando  Portland  San Diego  San Francisco  Santa Monica  Seattle  Washington DC 


Best rated language schools in USA:

1
Hodnocení předchozích studentů: (1 recenzí této jazykové školy)

2
Hodnocení předchozích studentů: (7 recenzí této jazykové školy)

3
Hodnocení předchozích studentů: (10 recenzí této jazykové školy)

4
Hodnocení předchozích studentů: (2 recenzí této jazykové školy)

5
Hodnocení předchozích studentů: (9 recenzí této jazykové školy)


Více - Hodnocení a porovnání cen všech jazykových škol v zemi USA
Líbilo se mi
na LanguageCourse.net
  • José Manuel (24): Pokud budu chtít zopakovat studium v zahraničí,... více
  • Oscar (20): Vybral jsem si je, protože mají opravdu dobré... více
  • Alice (23): Organizace cesty byla velmi rychlá bez... více
*nutné