X

TestDaF- Test für Deutsch als Fremdsprache

Fakta umum mengenai TestDaF- Test für Deutsch als Fremdsprache:
TestDaF - Ujian für Deutsch als Fremdsprache (Ujian Jerman sebagai bahasa asing) telah direka untuk menyeragamkan kemasukan ke sesebuah Universiti di Jerman. Sijil ini mengesahkan bahawa pengetahuan anda dalam bahasa Jerman memenuhi tuntutan kehidupan akademik dan diiktiraf oleh semua institusi pendidikan tinggi di Jerman. Keputusan ujian ini dibahagikan kepada tiga peringkat (TDN5, TDN4, TDN3), dan anda akan memerlukan TDN4 untuk kemasukan ke Universiti di Jerman. Dengan sijil ini, anda tidak perlu untuk menunjukkan kemahiran bahasa anda melalui Deutsche Sprachprüfung für die Hochschule (Peperiksaan Jerman untuk Universiti).
Sila ambil perhatian bahawa kebanyakan sekolah bahasa Jerman dan Austria kami menawarkan persediaan untuk peperiksaan-peperiksaan ini melalui kursus standard atau kursus intensif mereka. Kami memohon anda untuk meneliti profil-profil sekolah mereka di bawah:
Sekolah-sekolah Austria
Sekolah-sekolah Jerman
Ujian-ujian yang serupa:
Zentrale Mittelsfutenprüfung di Institut Goethe dan Deutsche Sprachprüfung für die Hochschule dari Universiti yang diingini.
Tahap:
purata(3) - lanjutan(4) untuk TestDaF - Ujian für Deutsch als Fremdsprache)
Tahap adalah berdasarkan Rangka Kerja Eropah: B2-C1
Tarikh peperiksaan:
Februari 2016: 10
April 2016: 20
Jun 2016: 09
Julai 2016: 19
September 2016: 20
November 2016: 08
Yuran peperiksaan:
€150
Pendaftaran Awal:
4-6 minggu, bergantung kepada pusat ujian
Struktur peperiksaan:
membaca, menulis, mendengar, bertutur
Keputusan:
TDN 5 (very good), TDN (4) good, TDN (3) average
Maklumat lain:
Perbandingan sekolah-sekolah bahasa yang diiktiraf yang menawarkan kursus persediaan TestDaF- Test für Deutsch als Fremdsprache (harga adalah berdasarkan kursus 4 minggu).
Saya Menyukai
tentang