Australia

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Ważny paszport jest konieczny dla wszystkich

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Nowa Zelandia.


Electronic Travel Authority (ETA) Wiza: ETA jest elektroniczną instytucją dla podróżowania do Australii, która pozwala ludziom z niektórych krajów (sprawdź poniżej) aby odwiedzić Australię na maksymalnie 3 miesiące w celach turystycznych, krótkoterminowych wyjazdach biznesowych lub wybrane cele naukowe. ETA jest niewidoczna i nie pojawi się w paszporcie. ETA może być uzyskane z poniższe, DIMIA strony internetowej: www.eta.immi.gov.au Następujące kraje mogą starać się o ETA: Andora, Austria, Belgia, Kolonie Brytyjskie, Brunei, Kanada, Dania, Finlandia, Francja, Niemcy, Grecia, Hong Kong, Islandia, Irlandia, Włochy, Japonia, Korea, Lichtenstein, Luksemburg, Malezja, Malta, Monako, Niderlandy, Norwegia, Portugalia, San Marino, Singapur, Hiszpania, Szwecja, Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii oraz Watykan.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • 1 Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
  • Ubezpieczenie
ETA: jedynie (a) Ważny paszport. (b) Opłata (jeśli ważna). (c) Wypełnione podanie które zawiera szczegóły związane z numerem paszportu, daty jego ważności, linię lotniczą, imiona podróżujących i tak dalej..
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 425 EUR
Koszty ETA: Wizyta Turystyczna/Wizyta Biznesowa (krótko terminowa): Bez opłaty. Uwaga: Opłata serwisowa w wysokości A $20 jest nakładana kiedy składa się podanie o ETA online przez DIMIA ETA stronę internetową. Odwiedzający nie zdolni do otrzymania ETA, lub starający się dłuższy pobyt niż oferuje ETA, mogą starać się o wizę turystyczną (Nie ETA). Można również uzyskać wizę studencką oraz sponsorowane wizyty rodziny
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 1 to 15 dni
ETA: Od 1 do 3 dni kiedy przyznawane przez DIMIAs ETA stronę internetową (website: www.eta.immi.gov.au),,, ETAs są zazwyczaj załatwiane oraz ważne w przeciągu 3 dni roboczych.
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Australia w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Australia w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Australia


Australia - szkoły językowe: Brisbane  Cairns  Gold Coast  Melbourne  Perth  Sydney 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Australia:

1
Oceny byłych studentów: (2 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (2 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (21 oceny byłych szkół językowych)

4
Oceny byłych studentów: (16 oceny byłych szkół językowych)

5
Oceny byłych studentów: (27 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Australia
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Fiza (39): LanguageCourse.Net oferuje świetne ceny, jest... więcej
  • Attila (41): Jestem bardzo zadowolona. Znalazłam bardziej... więcej
  • Piotr (35): Dobry serwis, pomocny.... więcej
*wymagane