Brazylia

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Argentyna, Chile, Paragwaj, Urugwaj.


Wymagana od wszystkich od pierwszego dnia wjazdu.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Argentyna, Austria, Bahamy, Barbados, Belgia, Boliwia, Bułgaria, Chile, Dania, Ekwador, Filipiny, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Izrael, Kolumbia, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Kostaryka, Luksemburg, Malezja, Malta, Maroko, Meksyk, Monako, Namibia, Niemcy, Nowa Zelandia, Paragwaj, Peru, Republika Południowej Afryki, Rumunia, San Marino, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Surinam, Szwajcaria, Szwecja, Tajlandia, Trynidad i Tobago, Tunezja, Turcja, Urugwaj, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania.


Cypr, Czechy, Estonia, Łotwa, Litwa, Malta i Słowacja nie potrzebują wizy.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • 1 Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
  • Ubezpieczenie
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 90 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 40 EUR
Koszt zależy od narodowości. € 37 dla obywateli Australii; € 42 dla obywateli Kanady, za darmo, ale € 106 opłat manipulacyjnych dla obywateli Stanów Zjednoczonych; € 52 dla obywateli Japonii i Federacji Rosyjskiej.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 3 to 10 dni
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Brazylia w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Brazylia w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Brazylia


Brazylia - szkoły językowe: Maceio  Olinda  Rio de Janeiro  Sao Paulo 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Brazylia:

1
Oceny byłych studentów: (36 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (42 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Brazylia
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Katura (64): Wspaniała strona. Pozwoliła mi na podjęcie... więcej
  • Anne (36): Znalazłam wszystkie niezbędne informacje na... więcej
  • Jacqueline (24): Bardzo polecam rezerwacje z Languagecourse.net.... więcej
*wymagane