Kuba

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Wymieniona ważność od daty wyjazdu z Kuby wymagana przez wszystkich obywateli Państw bez przedstawicielstwa dyplomatycznego na Kubie.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


.


Obywatele, których kraje podpisały umowy o Zwolnieniu wizowym z Kubą i posiadaczy wizy turystycznej nie potrzebują wizy. Pozwolenia na wyjazd: Wymagane przez tych, których pobyt na Kubie przekracza 90 dni.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 30 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 22 EUR
Karty Wizy Turystycznej: €20.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
Karta Wizy Turystycznej: 1 dzień (7 dni na aplikacje pocztową).
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Kuba w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Kuba w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Kuba


Kuba - szkoły językowe: Hawana  Santiago de Cuba 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Kuba:

1
Oceny byłych studentów: (1 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Kuba
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Ignacio (24): Personel jest bardzo uprzejmy i rzeczowy. Miałem... więcej
  • Fiza (39): Languagecourse.net oferuje świetne ceny, jest... więcej
  • Anne (36): Znalazłam wszystkie niezbędne informacje na... więcej
*wymagane