Dania

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Finlandia, Islandia, Norwegia, Szwecja.


Wspomniana ważność: po ostatnim dniu pobytu. Dla obywateli krajów UE i USA, paszporty muszą być ważne na czas pobytu. Obywatele innych krajów UE posiadający ważny dowód osobisty na wycieczki turystyczne do 3 miesięcy nie muszą posiadać paszport.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Argentyna, Australia, Austria, Belgia, Boliwia, Brazylia, Brunei Darussalam, Bułgaria, Chile, Chorwacja (nazwa lokalna: Hrvatska), Czarnogóra, Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gwatemala, Hiszpania, Holandia, Honduras, Hongkong SAR, Irlandia, Islandia, Izrael, Japonia, Kanada, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Kostaryka, Liechtenstein, Luksemburg, Makau SAR, Malezja, Malta, Monako, Niemcy, Nikaragua, Norwegia, Nowa Zelandia, Panama, Paragwaj, Rumunia, Salwador, San Marino, Singapur, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Szwajcaria, Szwecja, Urugwaj, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania.


2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • 1 Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
  • Ubezpieczenie
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 60 EUR
Małżonkowie i dzieci obywateli UE lub EOG mogą otrzymać wizę bezpłatnie po przedstawieniu odpowiednich dokumentów.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
Proces aplikacyjny może potrwać kilka tygodni (Wnioskodawcy powinni starać się o wizę na co najmniej 12 tygodni przed rozpoczęciem podróży).
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Dania w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Dania w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Dania

Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Dania
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Anne (36): Znalazłam wszystkie niezbędne informacje na... więcej
  • Francesco (42): Bez niespodzianek bądź ukrytych kosztów.... więcej
  • Katura (64): Wspaniała strona. Pozwoliła mi na podjęcie... więcej
*wymagane