Dominikana

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Belgia, Francja, Gruzja, Holandia, Kanada, Luksemburg, Stany Zjednoczone.


Wspomniana ważność: wymagana po dacie wyjazdu. Karty turystyczne: Wystawiane dla podróżnych odwiedzających Dominikanę w celach turystycznych na pobyt do 2 tygodni. O Karty Turystyczną można ubiegać się w góry, może ona być również wydana w dniu przyjazdu. Przedłużenie do 3 miesięcy jest możliwe ze strony Departamentu Imigracji w Santo Domingo, niespełnienie tego wymogu spowoduje dopłatę na lotnisku przy wyjeździe. Obywatele następujących krajów kwalifikują się do Karta turysty: Australia, Kanada, Europa (z wyjątkiem Cypru i Malty, które potrzebują wizy), USA, Andora, Boliwia, Brazylia, Kostaryka, Chorwacja, Curacao, Dominikana, Salwador , Meksyk, Monako, Norwegia, Rosja, Szwajcaria, Ukraina i Wenezuela. Wymagania: (a) kserokopia paszport na stronie ze zdjęciem, zawierająca dane osobowe wnioskodawcy. (b) Opłata (c) załączona do pocztowej aplikacji, zaadresowana koperta zwrotna. Wymagana ilość dni roboczych na proces: 7.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Argentyna, Chile, Ekwador, Islandia, Izrael, Japonia, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Liechtenstein, Peru, Urugwaj.


Posiadacze karty turystycznej nie potrzebują wizy.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
1) Turyści: Trasa podróży i rezerwacja. 2) Studenci muszą również przedłożyć należycie podpisany wniosek do ambasadora, dowód poparcia ze strony rodziców, świadectwo zdrowia i zaświadczenie o dobrym zachowaniu od kraju zamieszkania wnioskodawcy, które jest ważne 30 dni od daty wydania.
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 60 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 115 EUR
Brak opłat wizowych dla obywateli Włoch, Meksyku, Norwegii, Panamy, Hiszpanii i USA
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 20 dni
  • Wiza Studencka: 20 dni
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Dominikana w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Dominikana


Dominikana - szkoły językowe: Santo Domingo  Sosua 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Dominikana:

1
Oceny byłych studentów: (7 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (7 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Dominikana
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Anne (36): Znalazłam wszystkie niezbędne informacje na... więcej
  • Ignacio (24): Personel jest bardzo uprzejmy i rzeczowy. Miałem... więcej
  • Francesco (42): Bez niespodzianek bądź ukrytych kosztów.... więcej
*wymagane