Wielka Brytania

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Andora, Austria, Belgia, Bułgaria, Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Luksemburg, Malta, Monako, Niemcy, Norwegia, Rumunia, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Włochy, Wielka Brytania.


Ważność paszportu: musi pokrywać cały okres czasu jaki jest planowany na pobyt w UK. "Entry Clearance" jest zalecana dla wszystkich narodowości wymienionych poniżej którzy planują zostać w UK na dłużej niż miesięcy: Australia, Canada, Hong Kong (SAR), Japan, Korea (Rep), Malaysia, New Zealand, Singapore, South Africa and the USA

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Antyle Holenderskie, Argentyna, Aruba, Australia, Austria, Belgia, Boliwia, Brazylia, Bułgaria, Chile, Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Grenlandia, Guam, Gujana Francuska, Gwadelupa, Gwatemala, Hiszpania, Holandia, Honduras, Hongkong SAR, Irlandia, Islandia, Izrael, Japonia, Kanada, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Kostaryka, Liechtenstein, Luksemburg, Makau SAR, Malta, Martynika, Meksyk, Mikronezja, Sfederowane Stany, Monako, Niemcy, Nikaragua, Niue, Norwegia, Nowa Kaledonia, Palau, Panama, Paragwaj, Polinezja Francuska, Portoryko, Rumunia, Salwador, Samoa, San Marino, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Szwajcaria, Szwecja, Timor Wschodni, Urugwaj, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania, Wyspa Reunion, Wyspy Cooka, Wyspy Dziewicze (Stanów Zjednoczonych), Wyspy Marshalla.


Narodowościom nie wymagającym wiz zaleca się posiadanie biletu powrotnego lub kiedy posiadają tylko bilet w jedną stronę potwierdzenie o posiadaniu odpowiedniej sumy pieniędzy aby zapewnić mieszkanie oraz pokrycie innych kosztów podczas pobytu w UK.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • 1 Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Opłatę wizową
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 180 / 360 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 79 EUR
Wizyta na jeden rok: € 80
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 1 to 10 dni
  • Wiza Studencka: 1 to 10 dni
Długość zależna od narodowości aplikanta.
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Wielka Brytania w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Wielka Brytania w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Wielka Brytania


Wielka Brytania - szkoły językowe: Birmingham  Bournemouth  Brighton  Bristol  Cambridge  Canterbury  Colchester  Exeter  Isle of Wight  Lake District  Leeds  Liverpool  Londyn  Manchester  Nottingham  Oxford  Plymouth  Portsmouth  Stratford  Worthing 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Wielka Brytania:

1
Oceny byłych studentów: (16 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (7 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (70 oceny byłych szkół językowych)

4
Oceny byłych studentów: (13 oceny byłych szkół językowych)

5
Oceny byłych studentów: (89 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Wielka Brytania
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Attila (41): Jestem bardzo zadowolona. Znalazłam bardziej... więcej
  • Harm Jaap (46): Normalnie kontaktuję się bezpośrednio ze... więcej
  • Ignacio (24): Personel jest bardzo uprzejmy i rzeczowy. Miałem... więcej
*wymagane