Francja

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Andora, Austria, Belgia, Bułgaria, Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Liechtenstein, Luksemburg, Malta, Monako, Niemcy, Rumunia, San Marino, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Włochy, Wielka Brytania.


Wspomniana ważność: poza termin pobytu. Narodowości jak Belgia, Włochy, Luksemburg i Niderlandy mogą szukać zatrudnienia we Francji na podstawie złożenia dowodu osobistego danego kraju.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Argentyna, Australia, Bermudy, Boliwia, Bułgaria, Chile, Chorwacja (nazwa lokalna: Hrvatska), Gwatemala, Honduras, Islandia, Izrael, Japonia, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Kostaryka, Liechtenstein, Malezja, Meksyk, Monako, Norwegia, Nowa Zelandia, Panama, Paragwaj, Rumunia, Salwador, San Marino, Singapur, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Szwajcaria, Urugwaj, Wenezuela.


Uczniowie podróżujący na wycieczkę szkolną mogą być również zwolnieni z obowiązków wizowych. Narodowości zwolnione z wiz mogą być w dalszym ciągu zobligowani do przedstawienia dowodu posiadania odpowiedniej sumy pieniędzy na cały wyjazd, rezerwację hotelu jak również bilet powrotny do kraju zamieszkania, tak jak przy granicy lub wewnątrz strefy Schengen.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
  • Ubezpieczenie
1) Jeżeli student złoży ważny list z ministerstwa edukacji (nie starszy niż 3 miesiące) , opisujący kurs, typ nauki oraz dowód uczęszczania; 2) Dowód rezerwacji hotelu; 3) Wycieczki szkolne: list od szkoły zawierający daty wyjazdu, adres we Francji oraz imię osoby odpowiedzialnej za studenta.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 60 EUR
Standardowa Wiza Schengen jest używana na krótki pobyt (turyści i studenci) Partnerzy oraz dzieci narodowości UE mogą otrzymać wizę bez opłaty jeśli przedstawią odpowiednie dokumenty.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 1 dni
  • Wiza Studencka: 1 dni
Do kilku tygodni zależnie od narodowości. 6-8 tygodni dla wiz grupowych.
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Konsulat z Francja w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Francja w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Francja


Francja - szkoły językowe: Biarritz  Bordeaux  Chamonix  Lyon  Marsylia  Montpellier  Nantes  Nicea  Paryż  Rambouillet  Royan  Tours  Tuluz 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Francja:

1
Oceny byłych studentów: (14 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (11 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (8 oceny byłych szkół językowych)

4
Oceny byłych studentów: (109 oceny byłych szkół językowych)

5
Oceny byłych studentów: (96 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Francja
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Jacqueline (24): Bardzo polecam rezerwacje z LanguageCourse.Net.... więcej
  • Inesa (25): Uważam że wasz serwis działa bardzo dobrze.... więcej
  • Sarah: LanguageCourse.Net jest bardzo tanie i oferowane... więcej
*wymagane