Grecja

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Andora, Austria, Belgia, Bułgaria, Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Malta, Monako, Niemcy, Rumunia, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Włochy, Wielka Brytania.


Wspomniana ważność:wymagana poza okres zamierzonego pobytu. Ograniczenia wjazdu: 1) Grecja odmawia przyjmowania i tranzytu do posiadaczy norweskich Fremmedpass lub Reisbevi; posiadacze dokumentów podróży wydanych przez obszar Cypru nie będą kontrolowani przez rząd Cypru i Turcji posiadacze dokumentów podróży z wizą lub pieczęcią wskazujących poprzednią lub planowaną wizytą na Cyprze.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Australia, Austria, Belgia, Brazylia, Brunei Darussalam, Bułgaria, Chile, Chorwacja (nazwa lokalna: Hrvatska), Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Hiszpania, Holandia, Honduras, Hongkong SAR, Irlandia, Islandia, Izrael, Japonia, Kanada, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Kostaryka, Liechtenstein, Luksemburg, Makau SAR, Malezja, Malta, Meksyk, Monako, Niemcy, Nikaragua, Nowa Zelandia, Panama, Paragwaj, Rumunia, Salwador, San Marino, Singapur, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Szwajcaria, Szwecja, Urugwaj, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania.


Nieletni poniżej 18 roku życia muszą podróżować pod opieką rodziców bądź prawnych opiekunów. Jeśli nie jest to możliwe, potrzebny jest list od obojga rodziców bądź opiekunów, który będzie zezwalał nieletnim na wjazd i pobyt na terenie Grecji. List musi określić osobę odpowiedzialną za nieletnich podczas pobytu w Grecji, oraz zawierać kopie paszportów rodziców, świadectwo urodzenia nieletniego oraz dowód nadania statusu prawnego opiekuna.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
List od szkoła na wycieczkę szkolną.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 60 EUR
Jednolity rodzaj wizy, wiza Schengen, jest wydawany dla turystów i osób prywatnych odwiedzających małżonków i dzieci obywateli UE i obywatele niektórych krajów, mogą otrzymać wizę bezpłatnie po przedstawieniu odpowiednich dokumentów.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 15 dni
  • Wiza Studencka: 15 dni
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Grecja w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Grecja w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Grecja


Grecja - szkoły językowe: Ateny  Chania (Kreta)  Piraeus  Rodos  Saloniki 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Grecja:

1
Oceny byłych studentów: (30 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (10 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (3 oceny byłych szkół językowych)

4
Oceny byłych studentów: (1 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Grecja
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Katura (64): Wspaniała strona. Pozwoliła mi na podjęcie... więcej
  • Ignacio (24): Personel jest bardzo uprzejmy i rzeczowy. Miałem... więcej
  • Fiza (39): LanguageCourse.Net oferuje świetne ceny, jest... więcej
*wymagane