Irlandia

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Belgia, Francja, Holandia, Luksemburg, Niemcy.


Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Antigua i Barbuda, Argentyna, Australia, Austria, Bahamy, Barbados, Belgia, Belize, Boliwia, Botswana, Brazylia, Brunei Darussalam, Bułgaria, Chile, Chorwacja (nazwa lokalna: Hrvatska), Dania, Dominika, Egipt, Fidżi, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Grenada, Gujana, Gwatemala, Hiszpania, Holandia, Honduras, Irlandia, Islandia, Izrael, Japonia, Kanada, Kiribati, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Kostaryka, Lesotho, Liechtenstein, Luksemburg, Malawi, Malediwy, Malezja, Malta, Mauritius, Meksyk, Monako, Nauru, Niemcy, Nikaragua, Norwegia, Nowa Zelandia, Panama, Republika Południowej Afryki, Rumunia, Saint Lucia, Saint Kitts i Nevis, Salwador, Samoa, San Marino, Seszele, Singapur, Somalia, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Suazi, Szwajcaria, Szwecja, Tonga, Trynidad i Tobago, Tuvalu, Urugwaj, Vanuatu, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania, Wyspy Dziewicze (Brytyjskie).


2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
Student: a) List akceptacyjny ze szkoły (musi być pełny zakres lekcji-co najmniej 15 h na tydzień) b) Dowód opłaty za kurs oraz możliwości utrzymania się podczas całego kursu. c) kopię kwalifikacji zawodowych. 2) Dowód iż aplikant jest zobligowany powrócić do kraju zamieszkania.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 60 EUR
Jednorazowy wjazd/ wielokrotny wjazd. Niektóre narodowości otrzymują wizę beż żadnych opłat.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 30-40 dni
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Irlandia w Polska:  www.irlandia.pl 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Irlandia w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Irlandia


Irlandia - szkoły językowe: Cork  Dublin  Galway  Limerick 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Irlandia:

1
Oceny byłych studentów: (1 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (2 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (50 oceny byłych szkół językowych)

4
Oceny byłych studentów: (197 oceny byłych szkół językowych)

5
Oceny byłych studentów: (14 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Irlandia
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Fiza (39): LanguageCourse.Net oferuje świetne ceny, jest... więcej
  • Inesa (25): Uważam że wasz serwis działa bardzo dobrze.... więcej
  • Francesco (42): Bez niespodzianek bądź ukrytych kosztów.... więcej
*wymagane