Meksyk

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Kanada, Stany Zjednoczone.


Wspomniany termin ważności: wymagany od dnia wjazdu. Karta turystyczna (FM-T): dostępna tylko dla obywateli Meksyku na pobyt wakacyjny. Inne osoby (w tym nieletni) podróżujący z własnym paszportem muszą posiadać własną kartę. Karta jest jednorazowa i zostaje wydawana bezpłatnie. Obywatele następujących Państw mają prawo do karty turystycznej: (UE) w przypadku pobytu do 180 dni (z wyjątkiem obywateli Austrii, Cypru, Czech, Estonii, Francji, Grecji, Węgier, Włoch, Łotwy, Litwy, Polski, Portugalii , Słowacji i Słowenii, którzy mogą przebywać przez okres do 90 dni), (b) Kanada, Japonia i USA na pobyt do 180 dni; (c) Andora, Argentyna, Bermudy, Brazylia, Chile, Kostaryka, Liechtenstein, Nowa Zelandia, Norwegia, San Marino, Singapur, Szwajcaria i Urugwaj do pobytu do 180 dni (d) Australia, Islandia, Izrael, Korea (Rep), Monako i Republika Południowej Afryki na okres do 90 dni, (e) Wenezuela pobyt do 30 dni. Uwaga: 1) urząd konsularny zachowuje prawo do żądania dodatkowych dowodów - np. bilet powrotny lub na dalszą podróż oraz dowód posiadania środków finansowych. Wymogi: 1) paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. 2) bilet powrotny lub bilet na dalszą podróż 3) dowód posiadania wystarczających środków finansowych. 4) W przypadku korzystania z tradycyjnej poczty, list motywacyjny podając datę wjazdu i wyjazdu. Wniosek pocztowy musi mieć załączoną I w pełni, zaadresowaną kopertę zwrotną ze znaczkiem na przesyłkę poleconą.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


.


Posiadacze karty turystycznej lub dokumentu zastępującego wizę nie nie potrzebują wizy.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • 1 Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
Do Aplikacji pocztowej należy dołączyć list motywacyjny określający cel podróży i daty wjazdu i wyjazdu.
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 30 € 180 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 60 EUR
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 2 dni
5 tygodni drogą pocztową.
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Meksyk w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Meksyk w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Meksyk


Meksyk - szkoły językowe: Guadalajara  Guanajuato  Playa del Carmen  Puerto Escondido  Puerto Vallarta  Queretaro 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Meksyk:

1
Oceny byłych studentów: (2 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (11 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (32 oceny byłych szkół językowych)

4
Oceny byłych studentów: (1 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Meksyk
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Attila (41): Jestem bardzo zadowolona. Znalazłam bardziej... więcej
  • Jacqueline (24): Bardzo polecam rezerwacje z LanguageCourse.Net.... więcej
  • Francesco (42): Bez niespodzianek bądź ukrytych kosztów.... więcej
*wymagane