Peru

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Boliwia, Chile, Ekwador.


Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Antigua i Barbuda, Argentyna, Australia, Austria, Bahamy, Barbados, Belgia, Belize, Boliwia, Brazylia, Brunei Darussalam, Bułgaria, Chile, Dania, Dominika, Dominikana, Ekwador, Fidżi, Filipiny, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Grenada, Gwatemala, Haiti, Hiszpania, Holandia, Honduras, Indonezja, Irlandia, Izrael, Jamajka, Japonia, Kanada, Kiribati, Kolumbia, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Kostaryka, Liechtenstein, Luksemburg, Malezja, Malta, Meksyk, Mikronezja, Sfederowane Stany, Monako, Nauru, Niemcy, Nikaragua, Niue, Norwegia, Nowa Zelandia, Palau, Panama, Papua Nowa Gwinea, Paragwaj, Republika Południowej Afryki, Rumunia, Saint Lucia, Saint Kitts i Nevis, Salwador, Samoa, San Marino, Singapur, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Suazi, Szwecja, Tajlandia, Tajwan, Tonga, Trynidad i Tobago, Tuvalu, Vanuatu, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania, Wyspy Dziewicze (Brytyjskie), Wyspy Marshalla, Wyspy Salomona.


Obywatele Malty potrzebują wizę. Wszyscy turyści muszą posiadać bilet powrotny lub poręczenie ze strony biura podróży i fundusze potrzebne na cały okres pobytu.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
W przypadku wiz studenckich, wymagany jest list od uczelnie potwierdzający uczestnictwo.
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 90 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 60 EUR
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 1 dni
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Peru w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Peru w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Peru


Peru - szkoły językowe: Cuzco  Lima 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Peru:

1
Oceny byłych studentów: (9 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (4 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Peru
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Attila (41): Jestem bardzo zadowolona. Znalazłam bardziej... więcej
  • Francesco (42): Bez niespodzianek bądź ukrytych kosztów.... więcej
  • Sarah: LanguageCourse.Net jest bardzo tanie i oferowane... więcej
*wymagane