X

Portugalia

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Andora, Austria, Belgia, Bułgaria, Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Luksemburg, Malta, Monako, Niemcy, Norwegia, Rumunia, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Włochy, Wielka Brytania.


Wspomniana ważność: poza termin zamierzanego wyjazdu. Ważność paszportu zależy od narodowości.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Łotwa, Andora, Argentyna, Australia, Austria, Belgia, Boliwia, Brazylia, Brunei Darussalam, Bułgaria, Chile, Chorwacja (nazwa lokalna: Hrvatska), Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gwatemala, Hiszpania, Holandia, Honduras, Irlandia, Islandia, Izrael, Japonia, Kanada, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Kostaryka, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Malezja, Malta, Meksyk, Monako, Niemcy, Nikaragua, Norwegia, Nowa Zelandia, Panama, Paragwaj, Rumunia, Słowacja (Republika Słowacka), Słowenia, Salwador, San Marino, Singapur, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Szwajcaria, Szwecja, Urugwaj, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania.


2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • 1 Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 15 EUR
Jednolity rodzaj wizy, wizy Schengen, jest wydawany w przypadku pobytu w celach turystycznych i prywatnych. UWAGA: wizy Schengen będą wydawane bezpłatnie dla współmałżonka i dzieci obywateli UE, po okazaniu dowodu małżeństwa lub aktu urodzenia oraz ważnego paszport UE. Dla dzieci, oryginalne pełne akty urodzenia są wymagane.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
    Od kilku dni do kilku tygodni
    6
    Informacje o kontakcie z Ambasad?
    • Ambasada z Portugalia w Polska: 

    Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
     
    Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Portugalia w Twoim kraju.
     
    akredytowane szkoły językowe w Portugalia


    Portugalia - szkoły językowe:Faro Lizbona Porto 


    Najlepiej oceniane szkoły językowe w Portugalia:

    1
    Oceny byłych studentów: (19 oceny byłych szkół językowych)

    2
    Oceny byłych studentów: (86 oceny byłych szkół językowych)

    3
    Oceny byłych studentów: (270 oceny byłych szkół językowych)

    4
    Oceny byłych studentów: (61 oceny byłych szkół językowych)


    Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Portugalia
    W prasie:
    Prasa wspomina
    Prasa wspomina
    Sprawdzony przez:
    Firmy ufające LanguageCourse.net
    Firmy ufające LanguageCourse.net
    Android icon
    +
    Apple icon
    +
    VT app shown on tablet
    +
    VT app shown on mobile

    Szlifuj Angielski z naszą bezpłatną aplikacją

    Trener Słówek

    +10.000.000 Pliki do pobrania