Republika Południowej Afryki

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Wspomniana ważność: dłuższa niż okres obejmujący pobyt w Republice Południowej Afryki wymagana od wszystkich.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Antigua i Barbuda, Argentyna, Australia, Austria, Barbados, Belgia, Belize, Benin, Boliwia, Botswana, Brazylia, Bułgaria, Chile, Dania, Ekwador, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Izrael, Jamajka, Jordania, Kanada, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Kostaryka, Lesotho, Liechtenstein, Luksemburg, Malawi, Malediwy, Malezja, Malta, Mauritius, Meksyk, Monako, Namibia, Niemcy, Norwegia, Nowa Zelandia, Paragwaj, Peru, Rumunia, Seszele, Singapur, Suazi, Szwajcaria, Szwecja, Tajlandia, Turcja, Urugwaj, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania, Wyspy Dziewicze (Brytyjskie), Wyspy Zielonego Przylądka, Zambia, Zimbabwe.


Obywatele Australii, Irlandii, Irlandii Północnej i Wielkiej Brytanii nie potrzebują wizy. Japonia i USA nie potrzebują wizy na pobyt do 90 dni. Posiadacze wizy turystycznej nie mogą podjąć pracy w Republice Południowej Afryki. Dzieci bez opieki w wieku poniżej 18 lat muszą posiadać pisemną zgodę rodziców jeśli podróżują samodzielnie. Pozwolenie na naukę musi być uzyskane w kraju stałego pobytu przed przyjazdem do Republiki Południowej Afryki. Możliwe są jednak wyjątki.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
  • Ubezpieczenie
1) ważne świadectwo szczepienia, jeżeli wymaga tego ustawa. 2) Pozwolenia na Studia: a)Oficjalny list z informacją o przyjęciu na studia z placówki oświatowej w Republiki Południowej Afryki, potwierdzający dokładny okres studiów i warunki zakwaterowania. b) List z obecnego miejsca nauki, jeśli na wymianie studenckiej. c) dokument potwierdzający posiadanie kwalifikacji.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 60 EUR
Niektóre narodowości są zwolnione z opłat wizowych.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 10 dni
  • Wiza Studencka: 10 dni
Aplikacje powinny być złożone z dużym wyprzedzeniem.
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Republika Południowej Afryki w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Republika Południowej Afryki


Republika Południowej Afryki - szkoły językowe: Kapsztad  Port Elizabeth 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Republika Południowej Afryki:

1
Oceny byłych studentów: (2 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (52 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (6 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Republika Południowej Afryki
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Anne (36): Znalazłam wszystkie niezbędne informacje na... więcej
  • Katura (64): Wspaniała strona. Pozwoliła mi na podjęcie... więcej
  • Francesco (42): Bez niespodzianek bądź ukrytych kosztów.... więcej
*wymagane