USA

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Ważny paszport jest wymagany od każdego. Dla krajów Visa Waiver program paszport musi być ważny na co najmniej 90 dni od daty wjazdu do USA. Dzieci które są wpisane do paszportu rodziców teraz również muszą posiadać swój własny, paszport który jest z zgodny z automatycznym czytnikiem

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Wiza nie jest konieczna, jeśli spełnione są wszystkie z poniższych 3 punktów: wtedy wiza nie będzie potrzebna, trzeba jednak wypełnić przed wyjazdem \ "elektroniczny system autoryzacji podróży (ESTA) \", co można zrobić wygodnie przez internet na https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?language=en


We wszystkich innych przypadkach wymagana jest wiza. Jako student języka obcego na kursie, który obejmuje więcej niż 16 godzin na tydzień będziesz musiał ubiegać się o wizę studencką. Po rejestracji szkoła wyśle do Ciebie SEVIS I-20, który będzie wymagany do wniosku wizowego. ESTA nie jest wymagana, przy wjeździe z wizą.


Kraje objęte programem(Visa Waiver):


Łotwa, Andora, Australia, Austria, Belgia, Brunei Darussalam, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Japonia, Korea, Republika, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Malta, Monako, Niemcy, Norwegia, Nowa Zelandia, Portugalia, Słowacja (Republika Słowacka), Słowenia, San Marino, Singapur, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Włochy

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza studencka (I20)
  • Formularz zgłoszeniowy DS-156
  • 1 zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z 1 pustą stroną, ważny co najmniej sześć miesięcy od wjazdu do Stanów Zjednoczonych.
  • Dowód posiadania wystarczających środków finansowych na pobyt, jak wskazano na I-20 lub DS-2019.
  • SEVIS I-20 lub SEVIS DS-2019, wydany przez amerykańską uczelnię, szkołę lub uniwersytet.
  • Informacje kontaktowe i formularz historii zatrudnienia DS-0158M .
  • Mężczyźni w wieku od 16 do 45 lat muszą wypełnić formularz DS-0157 .
  • Opłata za rozpatrzenie wizy, informacje dostępne w konsulacie lub na stronie internetowej konsulatu.
  • Dowód uiszczenia opłaty SEVIS. Opłatę SEVIS można uiścić na oficjalnej stronie internetowej https: / / www.fmjfee.com/i901fee/
List z zezwoleniem na wjazd, dowód z wynikiem egzaminu TOEFL wnioskodawcy, dyplomy lub wyniki poprzednich testów, mogą nie być wymagane, ale urzędnik konsularny może zażądać takich informacji.


Wiza Turystyczna:

  • Formularz rejestracyjny
  • 1 Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
Kopia dowodu wpłaty potwierdzona przez bank i wykonana przez Ambasadę Embassy.
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 180 dni.
  • Wiza Studencka: 180 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 124 EUR
Niektóre narodowości będą musiały również zapłacić dodatkowe ubezpieczenie wizowe.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 5-60 dni
  • Wiza Studencka: 5-60 dni
Różni się w każdej ambasadzie.
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju USA w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w USA


USA - szkoły językowe: Beverly Hills  Boston  Chicago  Denver  Filadelfia  Fort Lauderdale  Honolulu  Jersey City  Las Vegas  Los Angeles  Miami  New Orleans  Nowy Jork  Orlando  San Diego  San Francisco  Santa Monica  Washington DC 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w USA:

1
Oceny byłych studentów: (1 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (1 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (1 oceny byłych szkół językowych)

4
Oceny byłych studentów: (13 oceny byłych szkół językowych)

5
Oceny byłych studentów: (2 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w USA
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Anne (36): Znalazłam wszystkie niezbędne informacje na... więcej
  • Jacqueline (24): Bardzo polecam rezerwacje z LanguageCourse.Net.... więcej
  • Sarah: LanguageCourse.Net jest bardzo tanie i oferowane... więcej
*wymagane