Wenezuela

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Bądź na czas trwania pobytu (w razie wjazdu bez karty turystycznej) wymaganej przez wszystkich.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Antigua i Barbuda, Antyle Holenderskie, Argentyna, Australia, Austria, Barbados, Belgia, Belize, Brazylia, Bułgaria, Chile, Chorwacja (nazwa lokalna: Hrvatska), Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gwatemala, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Jamajka, Japonia, Kanada, Kostaryka, Liechtenstein, Luksemburg, Malezja, Malta, Meksyk, Monako, Niemcy, Norwegia, Nowa Zelandia, Panama, Paragwaj, Republika Południowej Afryki, Rumunia, Saint Lucia, Saint Kitts i Nevis, San Marino, Stany Zjednoczone, Szwajcaria, Szwecja, Tajwan, Trynidad i Tobago, Urugwaj, Węgry, Włochy, Wielka Brytania, Wyspy Dziewicze (Brytyjskie).


UWAGA: Te kraje wymagają jednak posiadania turystycznej karty na wjazd (TWE), która jest wydawana bezpłatnie przez upoważnionego przewoźnika lotniczego na podstawie przedstawienia ważnych biletów lotniczych (w tym bilet powrotny lub na dalszą podróż) w przypadku pobytu na maksymalnie 90 dni. Obywatele Cypru, Estonii, Łotwy i Malty nie potrzebują wizy.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
Studenci:) List potwierdzający przyjęcie od instytucji edukacyjnej. b) dowód stopni naukowych / atesty.
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 90 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 43.8 EUR
Karta Turystyczna na Wjazd: Bez opłaty (jeden wjazd)
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 3 dni
  • Wiza Studencka: 3 dni
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Wenezuela w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Wenezuela


Wenezuela - szkoły językowe: Merida 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Wenezuela:

1
Oceny byłych studentów: (5 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Wenezuela
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Inesa (25): Uważam że wasz serwis działa bardzo dobrze.... więcej
  • Francesco (42): Bez niespodzianek bądź ukrytych kosztów.... więcej
  • Piotr (35): Dobry serwis, pomocny.... więcej
*wymagane