Costa Rica

Maklumat Visa
Keperluan Pasport


Semua warganegara memerlukan pasport yang sah.

Keperluan visa
1
Siapa yang tidak memerlukan visa?
Warganegara berikut tidak memerlukan visa apabila memasuki negara ini sebagai pelancong:


Amerika Syarikat, Andorra, Argentina, Austria, Belanda, Belgium, Cyprus, Denmark, Finland, Greece, Hungary, Israel, Itali, Jepun, Jerman, Korea Selatan, Korea Utara, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Monaco, Norway, Panama, Paraguay, Perancis, Portugal, Puerto Rico, Republik Czech, Romania, Sepanyol, Slovenia, Sweden, Switzerland, Trinidad dan Tobago, Uruguay.


2
Dokumen yang diperlukan untuk permohonan visa
Visa Pelancong:
  • Borang permohonan
  • Gambar bersaiz pasport
  • Pasport yang sah dengan satu halaman penuh yang kosong
  • Tiket pulang balik
  • Bukti sumber kewangan yang mencukupi sepanjang penginapan
3
  • Visa Pelancong: 30 to 90 hari.
4
Kos Visa
  • : 20 EUR
5
Masa yang diperlukan untuk mengeluarkan visa
  • Visa Pelancong: 1 to 2 hari
6
Maklumat perhubungan kedutaan

Semua maklumat di halaman ini telah diselidik dengan teliti. Walau bagaimanapun, keperluan visa kerap berubah dan maklumat yang diberikan adalah tanpa jaminan.
 
Sebelum anda berlepas, anda adalah disyorkan untuk memeriksa laman web bagi kedutaan negara tersebut. Untuk pertanyaan lanjut mengenai keperluan visa, hubungi terus kedutaan Costa Rica di negara anda.
 
Sekolah-sekolah bahasa yang diiktiraf di Costa Rica


Costa Rica - sekolah-sekolah bahasa: Puerto Viejo  San Jose  Tamarindo Beach  Turrialba 


:

1
Penilaian dari bekas pelajar: (1 ulasan Bagi sekolah bahasa ini)

2
Penilaian dari bekas pelajar: (1 ulasan Bagi sekolah bahasa ini)

3
Penilaian dari bekas pelajar: (2 ulasan Bagi sekolah bahasa ini)


Lebih - Penilaian dan perbandingan harga bagi semua sekolah bahasa di Costa Rica
Saya Menyukai
tentang
*diperlukan