USA

Informații privind viza
Cerințe pașaport


Toți cetățenii au nevoie de un pașaport valid.

Cerințe viză
1
Cine nu are nevoie de viză?
You do not require a visa if you comply with ALL the following 3 points: You will then not require a visa, but you still need to fill in before departure the "Electronic System for Travel Authorization (ESTA)", what you can do conveniently online at https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?language=en


In all other cases you will require a visa. As a language student with over 16 hours/week you will have to apply for a student visa. The school will send you after enrollment the SEVIS I-20 form, which you will need for the visa application. ESTA is not required if you enter with a visa.


Countries of Visa Waiver Program:


Andorra, Australia, Austria, Belgia, Brunei, Coreea de Sud, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, IRLANDA, Islanda, Italia, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Republica Cehă, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Țările de Jos, Ungaria

2
Documentele necesare pentru solicitarea vizei
Viză studențească (I20)
  • Formular de aplicare DS-156
  • 1 fotografie tip pașaport
  • Pașaport valabil cu 1 pagină complet goală, valabil pentru cel puțin șase luni de la intrarea în Statele Unite.
  • Dovada de fonduri suficiente pentru ședere, după cum este indicat în I-20 sau DS-2019.
  • SEVIS I-20 sau SEVIS DS-2019, emise de un colegiu, școală sau universitate din SUA.
  • Informații de contact și formular pentru istoricul muncii DS-0158M.
  • Bărbații cu vârste între 16 și 45 de ani trebuie să completeze formularul DS-0157.
  • O chitanță pentru taxa de procesare a vizelor, informații disponibile de la consulat sau pe site-ul web al respectivului consulat.
  • Chitanța taxei SEVIS. Puteți plăti taxa SEVIS online pe site-ul oficial https://www.fmjfee.com/i901fee/
Scrisoarea de admitere, dovezi ale scorului testului TOEFL al aplicantului, diplome sau foi matricole ale studiilor anterioare - pot să nu fie necesare, dar un funcționar consular poate solicita aceste informații.


Viză turistică:

  • Formular de aplicare
  • 1 Fotografie de tip pașaport
  • Pașaport valabil cu 1 pagină complet goală
  • Bilet de întoarcere
  • Dovada fondurilor suficiente pentru ședere
  • Proof of purpose of visit
  • Plic auto-adresat, ștampilat, la aplicarea prin poștă
3
Validity of Visa
  • Viză turistică: 180 zile.
  • Student Visa: 180 zile.
4
Costurile vizei
  • Student Visa: 124 EUR
5
Timp necesar pentru eliberarea vizei
  • Viză turistică: 5-60 zile
  • Student Visa: 5-60 zile
6
Date de contact pentru ambasadă

Toate informațiile din această pagină au fost atent investigate. Totuși, cerințele privind viza se modifică frecvent, astfel că informațiile sunt oferite fără vreo garanție.
 
Înainte de plecare este recomandat să verificați siteul ambasadei. Pentru întrebări suplimentare cu privire la cerințele pentru viză, contactați direct ambasada USA din țara dumneavoastră.
 
Școli de limbă acreditate în USA


USA - școli de limbă : Beverly Hills  Boston  Chicago  Denver  Fort Lauderdale  Honolulu  Las Vegas  Los Angeles  Miami  New Orleans  New York  Orlando  Portland  San Diego  San Francisco  Santa Monica  Seattle  Washington DC 


Best rated language schools in USA:

1
Note ale foștilor studenți: (1 recenzii a acestei școli lingvistice)

2
Note ale foștilor studenți: (7 recenzii a acestei școli lingvistice)

3
Note ale foștilor studenți: (10 recenzii a acestei școli lingvistice)

4
Note ale foștilor studenți: (2 recenzii a acestei școli lingvistice)

5
Note ale foștilor studenți: (9 recenzii a acestei școli lingvistice)


Mai mult - Evaluări și comparare de prețuri pentru toate școlile lingvistice din USA
*necesar