Finland

Information om visum
Passkrav


Alla nationaliteter erfordrar ett giltigt pass

Undantag gäller för medborgare från följande länder vilka även kan presentera giltig alternativ legitimation istället för pass: Andorra, Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Förenade kungariket, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Martinique, Monaco, Nederländerna, Norge, Österrike, Réunion, Rumänien, San Marino, Schweiz, Spanien, Sverige, Tyskland, Ungern.


Följande Europeiska nationaliteter erfordrar pass: Cypern, Tjeckien, Estand, Grekland, Ungern, Lettland Litauen, Malta, Polen, Slovakien, Slovenien och Storbritannien. En utlännings maka/make och barn under 16 år kan resa med passhållaren om deras namn och födelsedatum finns indikerat i passet, plus foto av maka/make och barn under 7 år.

Visakrav
1
Vilka erfordrar ej visum?
Medborgare som tillhör följande länder erfordrar ej visum vid tillträde som turist:


Andorra, Argentina, Australien, Belgien, Bolivia, Brasilien, Brunei, Bulgarien, Chile, Costa Rica, Danmark, El Salvador, Finland, Förenade kungariket, Förenta staterna, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Guatemala, Heliga stolen, Honduras, Hongkong, Irland, Island, Israel, Italien, Japan, Kanada, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Macao, Malaysia, Malta, Martinique, Mexiko, Monaco, Nederländerna, Nicaragua, Nordkorea, Norge, Nya Zeeland, Österrike, Panama, Paraguay, Réunion, Rumänien, San Marino, Schweiz, Singapore, Slovenien, Spanien, Sverige, Sydkorea, Tyskland, Ungern, Uruguay, Venezuela.


Följande nationaliteter erfordrar visum; Cypern, Tjeckien, Estland, Grekland, Ungern, Lettland Litauen, Malta, Polen, Slovakien och Storbritannien. Visum erfordras av alla som önskar arbeta under sin vistelse förutom för Danmark, Island, Norge och Sverige.

2
Erfordrade dokument för ansökan om visum
Turistvisum:
  • Ansökningsformulär
  • 1 Passfoto
  • Giltigt pass med 1 tom sida
  • Returbiljett
  • Bevis på täckande kapital under hela vistelsen
  • Bevis på syfte till besök
  • Avgifter för visum
  • Försäkring
1) Om Student; Brev från utbildningsinstitutionen. 2) Hotellreservation eller inbjudan från familj eller företag i Finland 3) För minderåriga (under 18 år), ett brev från skolan och ett skriftligt tillstånd från båda föräldrar, plus kopia av båda föräldrars pass.
3
Visumets validitet
  • Turistvisum: 90 dagar.
4
Kostnad för visumet
  • Studentvisum: 60 EUR
Ett uniformt Schengen visum; utformat för korttidsbesök (turist eller student). Makar och barn till EU-medborgare kan erhålla visum utan kostnad vid uppvisande av relevanta dokument.
5
Erfordrad tid för utfärdande av visum
  • Turistvisum: 10 dagar
  • Studentvisum: 10 dagar
Ibland längre tid.
6
Kontaktinformation till Ambassader.

All information som finns presenterad på denna sida har noga undersökts. Däremot ändras kraven för visum med jämna mellanrum varför informationen lämnas utan garantier.
 
Före avresan rekommenderas en kontroll av ambassadens webbplats. För ytterligare frågor om visumkrav, kontakta ambassaden i ditt land direkt Finland .
 

Mer - Betyg- och prisjämförelser för alla språkskolor i Finland
Jag gillade
om LanguageCourse.net
  • Attila (41): Jag är mycket nöjd. Jag hittade mer relevant... mer
  • Nicolas (37): Det här är andra gången, sedan förra sommaren,... mer
  • Alessia (22): Tjänsten var verkligen användbar och... mer
*krävs