Mexiko

Information om visum
Passkrav


Alla nationaliteter erfordrar ett giltigt pass

Undantag gäller för medborgare från följande länder vilka även kan presentera giltig alternativ legitimation istället för pass: Förenta staterna, Kanada.


Nämnd validitet: efter ankomstdag erfordras. Turistkort (FM-T): tillgängligt enbart för semestertillträde. Personer (inkluderat minderåriga) som reser med samma pass måste inneha sitt eget turistkort. Kortet är ett enkeltillträdes dokument och utfärdas gratis. Följande nationaliteter är berättigade till Turistkort: (a) EU länder för vistelser upp till 180 dagar (ej Österrike, Cypern, Tjeckien, Estland, Frankrike, Grekland, Ungern, Italien, Lettland Litauen, Polen, Portugal, Slovakien och Slovenien vilka kan stanna upp till 90 dagar); (b) Kanada, Japan och USA, Andorra, Argentina, Bermuda, Brasilien, Chile, Costa Rica, Lichtenstein, Nya Zeeland, Norge, San Marino, Singapore, Schweiz och Uruguay för vistelser upp till 180 dagar; (c) Australien, Island, Israel, Korea (Rep), Monaco och Sydafrika för vistelser upp till 90 dagar; (d) Venezuela för vistelser upp till 30 dagar. OBS: Konsulatet har rätt att kräva andra dokument så som returbiljett eller bevis om finansiella medel. Dokument för ansökan: 1) Pass giltigt minst 6 månader från och med ankomstdagen. 2) Returbiljett eller biljett för nästa destination. 3) Bevis om täckande kapital. 4) Om ansökan sker via post, ett brev som indikerar ankomst- och avresedatum. Ansökan per post ska skickas tillsammans med ett frankerat, självadresserat kuvert för svar från ambassad/konsulat.

Visakrav
1
Vilka erfordrar ej visum?
Medborgare som tillhör följande länder erfordrar ej visum vid tillträde som turist:


.


Innehavare av Turistkort eller annat dokument som kan ersätta visum erfordrar ej Visum.

2
Erfordrade dokument för ansökan om visum
Turistvisum:
  • Ansökningsformulär
  • 1 Passfoto
  • Giltigt pass med 1 tom sida
  • Returbiljett
  • Bevis på täckande kapital under hela vistelsen
  • Bevis på syfte till besök
  • Avgifter för visum
3
Visumets validitet
  • Turistvisum: 30 € 180 dagar.
4
Kostnad för visumet
  • Studentvisum: 60 EUR
5
Erfordrad tid för utfärdande av visum
  • Turistvisum: 2 dagar
5 veckor om ansökan sker per post.
6
Kontaktinformation till Ambassader.
  • Ambassad i Mexiko of Sverige: 

All information som finns presenterad på denna sida har noga undersökts. Däremot ändras kraven för visum med jämna mellanrum varför informationen lämnas utan garantier.
 
Före avresan rekommenderas en kontroll av ambassadens webbplats. För ytterligare frågor om visumkrav, kontakta ambassaden i ditt land direkt Mexiko .
 


Mexiko - språkskolor: Guadalajara  Guanajuato  Playa del Carmen  Puerto Escondido  Puerto Vallarta  Queretaro 


Språkskolor med bäst betyg i Mexiko:

1
Tidigare studenters omdömen: (2 utvärderingar av denna språkskola)

2
Tidigare studenters omdömen: (11 utvärderingar av denna språkskola)

3
Tidigare studenters omdömen: (34 utvärderingar av denna språkskola)

4
Tidigare studenters omdömen: (1 utvärderingar av denna språkskola)


Mer - Betyg- och prisjämförelser för alla språkskolor i Mexiko
Jag gillade
om LanguageCourse.net
  • Jacqueline (24): Jag rekommenderar varmt bokningar med... mer
  • Alessia (22): Tjänsten var verkligen användbar och... mer
  • Attila (41): Jag är mycket nöjd. Jag hittade mer relevant... mer
*krävs