USA

Vízové informácie
Pasové požiadavky


Občania všetkých národností musia mať platný pas.

Vízové požiadavky.
1
Kto nepotrebuje víza?
You do not require a visa if you comply with ALL the following 3 points: You will then not require a visa, but you still need to fill in before departure the "Electronic System for Travel Authorization (ESTA)", what you can do conveniently online at https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?language=en


In all other cases you will require a visa. As a language student with over 16 hours/week you will have to apply for a student visa. The school will send you after enrollment the SEVIS I-20 form, which you will need for the visa application. ESTA is not required if you enter with a visa.


Countries of Visa Waiver Program:


Andorra, Austrália, Belgicko, Brunej, Česká republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Holandsko, ÍRSKO, Island, Japonsko, Južná Kórea, Lichtenštajnsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Maďarsko, Malta, Monako, Nemecko, Nórsko, Nový Zéland, Portugalsko, Rakúsko, San Maríno, Singapur, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taliansko

2
Dokumenty potrebné na požiadanie o víza
Študentské víza (I20):
  • Formulár žiadosti DS-156
  • 1 fotografia veľkosti ako na pas
  • Platný pas s 1 celou prázdnou stranou, platný minimálne 6 mesiacov po vstupe do Spojených štátov.
  • Dôkaz o dostatku finančných prostriedkov na pobyt, ako je uvedené v I-20 alebo DS-2019.
  • SEVIS I-20 alebo SEVIS DS-2019 vydaný americkou školou alebo univerzitou.
  • Kontaktné údaje a formulár pracovnej histórie DS-0158M.
  • Muži vo veku od 16 do 45 rokov musia vyplniť formulár DS-0157.
  • Príjem poplatku za spracovanie víz, informácie dostupné od konzulátu alebo na špecifických webových stránkach konzulátu.
  • Príjem poplatku SEVIS. Poplatok SEVIS môžete zaplatiť online na oficiálnej webovej stránke https://www.fmjfee.com/i901fee/
List o prijatí, dôkaz o výsledkoch žiadateľovho testu TOEFL, diplomy alebo ich kópie z predchádzajúceho štúdia - nemusia byť požadované, no konzulát môže o túto informáciu požiadať.


Turistické víza:

  • Formulár žiadosti
  • 1 Fotografia veľkosti ako na pas
  • Platný pas s 1 celou čistou stranou
  • Spiatočný lístok
  • Dôkaz o dostatku financií na pobyt
  • Proof of purpose of visit
  • V prípade poštovej žiadosti opečiatkovaná obálka adresovaná samému / samej sebe
3
Validity of Visa
  • Turistické víza: 180 dni.
  • Student Visa: 180 dni.
4
Ceny víz
  • Student Visa: 124 EUR
5
Čas potrebný na vydanie víz
  • Turistické víza: 5-60 dni
  • Student Visa: 5-60 dni
6
Kontaktné údaje ambasády

Všetky informácie na tejto stránke boli dôkladne preverené. Vízové požiadavky sa však často menia a poskytnuté informácie sú bez akýchkoľvek záruk.
 
Pred odchodom odporúčame skontrolovať webovú stránku ambasády. V prípade ďalších otázok ohľadom vízových požiadaviek kontaktujte priamo ambasádu krajiny USA.
 
Akreditované jazykové školy v krajine USA


USA - jazykové školy: Beverly Hills  Boston  Chicago  Denver  Fort Lauderdale  Honolulu  Las Vegas  Los Angeles  Miami  New Orleans  New York  Orlando  Portland  San Diego  San Francisco  Santa Monica  Seattle  Washington DC 


Best rated language schools in USA:

1
Hodnotenia bývalých študentov: (1 recenzií tejto jazykovej školy)

2
Hodnotenia bývalých študentov: (7 recenzií tejto jazykovej školy)

3
Hodnotenia bývalých študentov: (10 recenzií tejto jazykovej školy)

4
Hodnotenia bývalých študentov: (2 recenzií tejto jazykovej školy)

5
Hodnotenia bývalých študentov: (9 recenzií tejto jazykovej školy)


Viac - Porovnanie hodnotenia a cien všetkých jazykových škôl v krajine USA
Páčilo sa mi
o škole LanguageCourse.net
  • Fatima (23): S pomocou tejto agentúry som si rezervovala už... viac
  • Valeria (27): Rozprávala som sa s pánom menom Cioffi Michele,... viac
  • Alice (23): Organizácia výletu bola veľmi rýchla a... viac
*požadované