Portugal

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Enige uitzondering zijn ingezetenen van de volgende landen, die ook een alternatief identiteitsbewijs mogen tonen in plaats van een paspoort: Andorra, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.


Genoemde geldigheid: Langer dan het geplande vertrek.. De geldigheid van het paspoort hangt af van de nationaliteit van de persoon.

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Andorra, Argentinië, Australië, België, Bolivia, Brazilië, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, El Salvador, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Japan, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Malta, Mexico, Monaco, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noord-Korea, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Roemenië, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije; Slovakije, Spanje, Tsjechië, Uruguay, Vaticaanstad, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland.


2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
  • Registratieformulier
  • 1 Pasfoto
  • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
  • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
  • Bewijs van het doel van het bezoek
  • Betaling van het visum
  • Gefrankeerde envelop met eigen adres bij aanvraag via post
4
Kosten van visum
  • Studentenvisum: 15 EUR
Een uniform type van een visum, het Schengen visum, kan gebruikt voor toeristische doeleinden en voor privé bezoeken. LET OP: Een Schengen visum wordt gratis afgegeven aan de echtgenote en de kinderen van een Europeaan, wanneer het orginele trouwcertificaat of geboortecertificaat, met een geldig EU paspoort getoond kan worden. Voor kinderen, is een volledig ingevuld geboortecertificaat nodig.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
Van een paar dagen tot een paar weken
6
Contactgegevens van ambassades
  • Ambassade van Portugal in Nederland: 

Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
 
Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Portugal in je eigen land.
 


Portugal - talenscholen: Faro  Lissabon  Porto 


Best gewaardeerde talenscholen in Portugal:

1
Beoordelingen van voormalige studenten: (9 evaluaties van deze talenschool)

2
Beoordelingen van voormalige studenten: (73 evaluaties van deze talenschool)

3
Beoordelingen van voormalige studenten: (38 evaluaties van deze talenschool)

4
Beoordelingen van voormalige studenten: (226 evaluaties van deze talenschool)

5
Beoordelingen van voormalige studenten: (52 evaluaties van deze talenschool)


Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Portugal
Positief
aan LanguageCourse.net
  • Pattipeg S (61): Ik koos voor uw boekingsservice, omdat u de enige... meer
  • Evelyn (59): Ik waardeer uw uitstekende service enorm- Uw... meer
  • Franz: Ik was erg blij met LanguageCourse.Net. De... meer
*vereist