Zuid-Afrika

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Inwoners van Australie, Ierland, Noord- Ierland en Groot Brittanie hebben geen visum nodig. Japan en de VS hebben geen visum nodig als zij korter blijven dan 90 dagen. Houders van toeristenvisums mogen niet werken in Zuid- Afrika. Kinderen die alleen reizen hebben schriftelijk bewijs nodig van hun ouders dat zij toestemming geven dat hij/ zij alleen reist. Studenten visums moeten aangevraagd worden in het ghuisland, voordat toegang aan Zuid- Afrika wordt verleend. Maar, uitzonderingen kunnen er gemaakt worden.

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Andorra, Antigua en Barbuda, Argentinië, Australië, Barbados, België, Belize, Benin, Bolivia, Botswana, Brazilië, Britse Maagdeneilanden, Bulgarije, Canada, Chili, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, Ecuador, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guyana, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jamaica, Jordanië, Kaapverdië, Lesotho, Liechtenstein, Luxemburg, Malawi, Maldiven, Maleisië, Malta, Mauritius, Mexico, Monaco, Namibië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noord-Korea, Noorwegen, Oostenrijk, Paraguay, Peru, Roemenië, Seychellen, Singapore, Spanje, Swaziland, Thailand, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Zambia, Zimbabwe, Zweden, Zwitserland.


Inwoners van Australie, Ierland, Noord- Ierland en Groot- Brittanie hebben geen visum nodig. Japan en de VS vereisen geen visum voor bezoeken tot 90 dagen. Houders van een toeristenvisum, mogen niet werken in Zuid Afrika. Kinderen onder de 18 die alleen reizen dienen een bewijs te hebben van zijn/ haar ouders hiervoor toestemming gegeven hebben.

2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
  • Registratieformulier
  • Pasfoto
  • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
  • Retour ticket
  • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
  • Bewijs van het doel van het bezoek
  • Betaling van het visum
  • Gefrankeerde envelop met eigen adres bij aanvraag via post
  • Verzekering
1) Geldig vaccinatie document, als dit verplicht is volgens de Act. 2) Plaatsingsbewijs: a)Brief, met officieel briefhoofd,van toegang van een Zuid Afrikaanse onderwijsinstelling die de studie periode en de accommodatie bevestigd. b) Brief van de huidige school als de student op uitwisseling is.
4
Kosten van visum
  • Studentenvisum: 60 EUR
Sommige nationaliteiten hoeven geen visa kosten te betalen.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
  • Toeristenvisum: 10 dagen
  • Studentenvisum: 10 dagen
Aanvragen dienen ver van tevoren goed in orde te zijn gemaakt.
6
Contactgegevens van ambassades
  • Ambassade van Zuid-Afrika in Nederland: 

Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
 
Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Zuid-Afrika in je eigen land.
 


Zuid-Afrika - talenscholen: Kaapstad  Port Elizabeth 


Best gewaardeerde talenscholen in Zuid-Afrika:

1
Beoordelingen van voormalige studenten: (2 evaluaties van deze talenschool)

2
Beoordelingen van voormalige studenten: (52 evaluaties van deze talenschool)

3
Beoordelingen van voormalige studenten: (6 evaluaties van deze talenschool)


Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Zuid-Afrika
Positief
aan LanguageCourse.net
  • Anja (37): BEDANKT voor het regelen van mijn een- weekse... meer
  • Alice Turnbull: Ik was erg tevreden met jullie service, vooral op... meer
  • Evelyn (59): Ik waardeer uw uitstekende service enorm- Uw... meer
*vereist