Zwitserland

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Enige uitzondering zijn ingezetenen van de volgende landen, die ook een alternatief identiteitsbewijs mogen tonen in plaats van een paspoort: Australië, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Portugal, San Marino, Spanje, Tsjechië, Zweden.


Genoemde geldigheid: langer dan het geplande verblijf.

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Andorra, Argentinië, Australië, België, Brazilië, Brunei, Bulgarije, Canada, Denemarken, Duitsland, Fiji, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Japan, Kiribati, Kroatië, Luxemburg, Maleisië, Malta, Mexico, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noord-Korea, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Salomonseilanden, San Marino, Singapore, Spanje, Tuvalu, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden.


BELANGRIJK: Als u langer verblijft dan 3 maanden, of als u binnen 12 maanden in totaal meer dan 6 maanden verblijft in Zwitserland, dan dient u een woonverguning te bezitten.

2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
  • Registratieformulier
  • Pasfoto
  • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
  • Retour ticket
  • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
  • Bewijs van het doel van het bezoek
  • Betaling van het visum
Bezoeker: Uitnodiginsbrief van een zwitser die direct gestuurd is aan de Ambassade, met een kopie van paspoor/ID of een Zwitsers verblijfsvergunning. van de inwoner van Zwitserland. Student: CV, inclusief een uitleg van de geplande activiteiten in Zwitserland en een bewijs van betaling van het schoolgeld.
3
Geldigheid van visum
  • Toeristenvisum: 90 dagen.
  • Studentenvisum: 90 dagen.
4
Kosten van visum
  • Studentenvisum: 15-20 EUR
Kinderen onder de 18, die opgenomen zijn in het paspoort van een van hun ouders hoeven niet appart de visumkosten te betalen. 2) €17 voor ongetrouwde pasagiers onder de 18, met een apart paspoort.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
  • Toeristenvisum: 1 dagen
  • Studentenvisum: 1 dagen
Vraag het in ieder geval 1 week voor vertrek aan en niet eerder dan 3 maanden voor de geplande vertrekdatum.
6
Contactgegevens van ambassades
  • Ambassade van Zwitserland in Nederland: 

Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
 
Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Zwitserland in je eigen land.
 
Accredited language schools in Zwitserland


Zwitserland - talenscholen: Basel  Genève  Zurich 


Best gewaardeerde talenscholen in Zwitserland:

1
Beoordelingen van voormalige studenten: (4 evaluaties van deze talenschool)


Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Zwitserland
Positief
aan LanguageCourse.net
  • Pattipeg S (61): Ik koos voor uw boekingsservice, omdat u de enige... meer
  • Alice Turnbull: Ik was erg tevreden met jullie service, vooral op... meer
  • Gintas (52): Ik denk dat het moeilijk te missen is dat jullie... meer
*vereist