X

Švedska

Informacije o vizi
Uvjeti za putovnicu


Sve nacionalnosti moraju imati važeću putovnicu. Izuzeti su jedino građani sljedećih zemalja koji će možda morati predočiti alternativni identifikacijski dokument umjesto putovnice

: Andora, Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Finska, Francuska, Gibraltar, Grčka, IRSKA, Island, Italija, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Mađarska, Monako, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Rumunjska, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo.


Uvjeti za vizu
1
Kome nije potrebna viza?
Državljani sljedećih zemalja ne trebaju vizu prilikom ulaska kao turisti:


Andora, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bolivija, Brazil, Brunej, Bugarska, Čile, Danska, Finska, Francuska, Gibraltar, Grčka, Gvatemala, Honduras, Hrvatska, IRSKA, Island, Italija, Japan, Kanada, Kostarika, Lihtenštajn, Luksemburg, Malezija, Malta, Mađarska, Meksiko, Monako, Nikaragva, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Novi Zeland, Panama, Paragvaj, Rumunjska, Salvador, San Marino, Singapur, Sjeverna Koreja, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Urugvaj, Venezuela.


2
Potrebni dokumenti za izdavanje vize
Turistička viza:
  • Obrazac za prijavu
  • fotografija veličine za putovnicu
  • Važeća putovnica s 1 cijelom praznom stranicom
  • Dokaz o dostatnim sredstvima za boravak
  • Plaćanje naknade za vizu
  • Omotnica s markom, adresirana na samog sebe, prilikom prijave poštom
  • Osiguranje
3
  • Turistička viza: 30-90 dani.
4
Troškovi vize
  • : 60 EUR
5
Vrijeme potrebno za izdavanje vize
  • Turistička viza: 7-60 dani
6
Podaci za kontakt veleposlanstva

    Sve informacije na ovoj stranici pažljivo su provjerene. Međutim, propisi za vizu često se mijenjaju pa su navedene informacije bez ikakvog jamstva.
     
    Prije odlaska preporučuje se provjeriti web stranicu veleposlanstva. Za dodatna pitanja u vezi sa zahtjevom za vizu kontaktirajte izravno s veleposlanstvom Švedska u vašoj zemlji.
     
    Ovlaštene škole jezika u Švedska

    Više - Usporedba ocjena i cijena