X
NyNy

Danska språkkurser - Rankning 2022


Är du intresserad av online-kurser?
Ta en titt på våra toppval av Danskakurser online med live-lektioner, med de bästa priserna.

De mest populära språkskolorna för Danskakurser

#1
,

Intressant information om

Fakta om Danska

Danska språkets ursprung: Danska härstammar från den fornnordiska som talades av de skandinaviska regenterna under vikingatiden. Under 1500-talet började det danska språket användas i utbildnings- och administrationssystemen, och de första ansträngningarna för att standardisera språket gjordes. Det var inte förrän på 1600-talet att det skriftliga danska språket ersatte tyska och latin som vetenskaps- och administrativt språk i Danmark.

Regionala varianter: Den danska befolkningen är högkoncentrerad runt Köpenhamnsområdet och det danska språket påverkas idag starkt av majoritetsdialekten standarddanska som talas i denna region. Många traditionella danska dialekter som skiljer sig mycket från denna standardaccent är på väg att försvinna och talas idag bara av äldre generationer.

Språkfamilj: Den indo-europeiska familjen

Antal modersmålstalare: 5,5 miljoner världen över.

Betydande dialekter: Rigsdansk (standarddanska), jylländska, bornholmska, ömål.

LanguageCourse.net är världens mest besökta oberoende utbildningskatalog för bokning av Danska språkstudier utomlands på de bästa Danska skolor i . Oavsett om du letar efter språkkurser till lägsta pris, högkvalitativ undervisning eller roliga fritidsaktiviteter hjälper vi dig att hitta det bästa alternativet för dig bland våra noga utvalda Danska språkkurser för alla - från nybörjare till avancerad nivå. Våra vänliga språkreseexperter hjälper dig gärna.
Regler och villkorÅterbetalningspolicySekretess & cookiesOm ossKundsupportAvtryckPolicy för recensioner och användarinnehållFörtroende & säkerhet