X
NyNy

Norska språkkurser


Norge

Norskaskolor per land (sorterade efter popularitet)Välj land för recensioner och prisjämförelser av Norskakurser

Är du intresserad av online-kurser?
Ta en titt på våra toppval av Norskakurser online med live-lektioner, med de bästa priserna.

De mest populära språkskolorna för Norskakurser

Study & Live in your Teacher's Home
#1 Study & Live in your Teacher's Home
Oslo, Norge

Betyg: 4.2

4.2 | 6 utvärderingar
Inlingua
#2 Inlingua
Edinburgh, Skottland

Betyg: 4.3

4.3 | 13 utvärderingar

Karta över språkskolor som erbjuder Norskakurser

Laddar kartans innehåll

Fakta om Norska

Norska språkets ursprung: Norska är en ättling till det fornnordiska språk som talades i Skandinavien under vikingatiden. Med införandet av kristendomen på 1100-talet introducerades det romerska alfabetet tillsammans med religiösa lånord från latin. Vid den tiden ansågs det skandinaviska och det isländska språket vara samma språk, även om små skillnader kunde hittas även då. Dessa skillnader har ökat över tiden och har blivit fyra separata, även om de är nära besläktade, språk; danska, isländska, norska och svenska.

Regionala varianter: Det finns två huvudgrenar av det norska språket; nynorsk och bokmål. De två är väldigt olika, och det finns dialekter inom varje gren som kan vara nästan obegripliga för talare från andra regioner. De flesta norrmän med dialekt talar också den mer standardiserade versionen av bokmål.

Språkfamilj: Den indo-europeiska språkfamiljen.

Antal modersmålstalare: 4,3 miljoner över hela världen

Betydande dialekter: Nynorska, bokmål.

LanguageCourse.net är världens mest besökta oberoende utbildningskatalog för bokning av Norska språkstudier utomlands på de bästa Norska skolor i Norge, Skottland. Oavsett om du letar efter språkkurser till lägsta pris, högkvalitativ undervisning eller roliga fritidsaktiviteter hjälper vi dig att hitta det bästa alternativet för dig bland våra noga utvalda Norska språkkurser för alla - från nybörjare till avancerad nivå. Våra vänliga språkreseexperter hjälper dig gärna.
Regler och villkorÅterbetalningspolicySekretess & cookiesOm ossKundsupportAvtryckPolicy för recensioner och användarinnehållFörtroende & säkerhet