X
NieuwNieuw

Beste live online e cursussen (Standaard cursus) - Rangschikking 2022


Geïnteresseerd in online cursussen?
Bekijk onze topkeuzes voor live online cursussen tegen de beste prijzen.

Meest populaire talenscholen voor cursussen

Interessante informatie over Sanremo

Kerngegevens van het

Oorsprong van : De Arabische taal gaat terug tot de 1ste tot de 4de eeuw na Christus en is nu de belangrijkste handels- en communicatietaal binnen de Arabische staten. Tijdens de middeleeuwen was het een van de meest prominente talen die werden gebruikt voor filosofie, wetenschap en wiskunde, zelfs in Europa. Daarom vinden we binnen deze velden veel woorden met Arabische wortels in de Europese talen van vandaag.

Regionale verschillen: Klassiek Arabisch verschilt duidelijk van de variaties die buiten het Arabische schiereiland worden gesproken, waar de meeste Arabische sprekers wonen. Een van de belangrijkste factoren die aan de variaties bijdragen, is de invloed van andere talen die in de gebieden worden gesproken. Misschien nog belangrijker is het variërende behoud van sommige hoofdkenmerken van Klassiek Arabisch. Er zijn verschillende dialecten van gesproken Arabisch, gezamenlijk aangeduid als Colloquial Arabisch, die sterk verschillen tussen elkaar en van de geschreven taal. Zelfs gewone woorden kunnen heel anders zijn, afhankelijk van het land dat je bezoekt, van welke talen het gebied hebben beïnvloed en hoe de originele klassieke Arabische taal door de jaren heen is beïnvloed.

Taalfamilie: Afro-Aziatisch

Sprekers moedertaal: 310 miljoen wereldwijd: Egypte (82 miljoen), Algerije (40 miljoen), Soedan (28 miljoen), Saoedi-Arabië (27 miljoen), Marokko (25 miljoen), Irak (22 miljoen), Syrië (18 miljoen), Jemen (14 miljoen), Tunesië (10 miljoen).

Meest gebruikte dialecten: Noord-Afrikaans Arabisch (Marokko, Algerije, Tunesië en Libië), Hassaniya Arabisch (Mauritanië), Egyptisch Arabisch (Egypte), Levantijns Arabisch (Libanon, Syrië, Jordanië en Palestina), Iraaks Arabisch (Irak).

Algemene voorwaardenRestitutiebeleidPrivacy en cookiesOver onsContactAfdrukBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoudVertrouwen en veiligheid