X

COVID-19 Reisinformatie wereldwijd

We hebben de meest relevante statistieken voor reizigers verzameld, voor het evalueren van de gerelateerde gezondheidsrisicos, pandemische curven per land en de reisbeperkingen.
 

I. Wereldwijde infecties / overlijden per hoofd van de bevolking

Tijdlijnen op basis van nieuwe sterfgevallen per hoofd van de bevolking kunnen bijzonder nuttig zijn voor het beoordelen van gezondheidsgerelateerde risico's voor reizigers (zie Welke COVID-19 statistieken zijn het meest relevant voor reizigers? )
Hieronder vindt je dagelijks bijgewerkte statistieken op basis van gegevens van het European Centre of Disease Prevention and Control (ECDC) en "Our World in Data".
Wereldkaart: dagelijks nieuw bevestigde sterfgevallen als gevolg van COVID-19, per miljoen mensen
Meest populaire taalreisbestemmingen: tijdlijn van bevestigde sterfgevallen als gevolg van COVID-19, per miljoen mensen
Meest populaire taalreisbestemmingen: tijdlijn van bevestigde infecties met COVID-19, per miljoen mensen
COVID-19 regionale distributie
Verschillende regio's binnen een land kunnen door COVID-19 in zeer verschillende mate zijn getroffen. Stedelijke gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid worden gemiddeld sterker en eerder getroffen. Het lijkt erop dat regio's in koudere klimaten gemiddeld sterker worden getroffen dan warmere regio's. Regio's die eerder en sterker zijn getroffen, vormen mogelijk niet noodzakelijk het hoogste huidige risico, aangezien sommige zwaar getroffen regio's zich mogelijk al in een later stadium van de pandemische curve bevinden.
COVID-19 Sterftecijfers per geval, per leeftijd
COVID-19 Sterftecijfers per geval, per leeftijd 

II. Reisbeperkingen

Reisbeperkingen: landen die een wereldwijd reisverbod toepassen
Raadpleeg ook uitstekende up-to-date informatie over reisbeperkingen per land op Kayak.com.
 

III. School sluitingen

De onderstaande grafieken zijn gebaseerd op openbare scholen. In sommige landen gelden mogelijk andere regels voor particuliere scholen, zoals taalscholen.
Schoolsluitingen: wereldwijd
Schoolsluitingen: wereldwijd
Landelijke schoolsluitingen Schoolsluitingen alleen in sommige regio's met hoge infectiecijfers Geen schoolsluitingen Onbekend
Schoolsluitingen: Verenigde Staten - Sluitingsdata
 

IV. video

Samengevat video: Het coronavirus uitgelegd & wat nodig is te doen.
 

V. Welke COVID-19 statistieken zijn het meest relevant voor reizigers?

Bij het beoordelen van reisgerelateerde risico's moeten de volgende punten in overweging worden genomen bij het lezen van statistieken:
Gegevens per capita in plaats van totale landgegevens:
De meeste statistieken bevatten cijfers die eenvoudig per land zijn geaggregeerd, in plaats van per hoofd van de bevolking per land. Hierdoor kunnen de risico's in landen met een kleinere bevolking worden onderschat, in vergelijking met de risico's in landen met een grotere bevolking.
Sterfgevallen in plaats van bevestigde gevallen/infecties:
Vanwege de beperkte testcapaciteiten in veel landen wordt slechts een fractie van de patiënten met symptomen daadwerkelijk getest. Bovendien zullen landen die zich bezighouden met het effectief identificeren van contacten van positief geteste patiënten ook veel andere gevallen identificeren. Deze blijven mogelijk onopgemerkt in landen waar geen dergelijke effectieve identificatie en kennisgeving van contacten word gehandhaafd. Hoewel dit zal leiden tot een groter aantal bevestigde gevallen, zal het in feite het infectierisico voor het individu en de bevolking verminderen. Wat betreft gerapporteerde sterfgevallen is het belangrijk om te bedenken dat de meeste landen in hun statistieken sterfgevallen tellen met COVID-19, in plaats van sterfgevallen als gevolg van COVID-19. Dit betekent dat de statistieken sommige sterfgevallen bevatten vanwege andere redenen, maar die positief zijn getest op COVID-19. Ondanks de problemen bij het toekennen van de doodsoorzaak, lijkt het aantal sterfgevallen als indicator veel betrouwbaarder en zinvoller voor het vergelijken van risico's in verschillende landen dan het aantal infecties. Het nadeel van het bekijken van 'bevestigde sterfgevallen' als een indicator is dat het enkele weken vertraging oplevert in vergelijking met gegevens over bevestigde infecties. Daarom zijn waarnemingen van trends nog belangrijker als we kijken naar gegevens over sterfgevallen.
Nieuwe sterfgevallen in plaats daarvan verzamelde gegevens over de gehele periode:
Verschillende landen bevinden zich altijd op verschillende punten in de curve van de pandemie. Landen, zoals China, hebben een groot aantal gevallen, terwijl het aantal nieuwe infecties tegenwoordig erg laag is. Men kan daarom het risico onderschatten in landen met een toenemend aantal gevallen, in vergelijking met landen met een afnemend aantal gevallen.
Grafiek met tijdlijnen van historische gegevens in plaats van gegevens met één punt:
Gegevens die in tijdlijnen worden gepresenteerd, geven informatie over de curve van de epidemie in een bepaald land en geven aanwijzingen over de mogelijke toekomstige ontwikkeling.
Algemene voorwaardenPrivacy en cookiesOver onsContactAfdrukBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoud