+31 858880253
Favorieten hart icoon
Favorieten hart icoon
X

Beste live online e cursussen


Meest populaire talenscholen voor cursussen

Kerngegevens van het

Oorsprong van : Deens is afgeleid van het Oudnoors dat werd gesproken door de Scandinavische regenten tijdens de Vikingtijd. In de 16de eeuw werd de Deense taal gebruikt in de onderwijs- en administratiesystemen en werden de eerste pogingen gedaan om de taal te standaardiseren. Pas in de 17de eeuw verving de geschreven Deense taal Duits en Latijn als de wetenschappelijke en administratieve taal in Denemarken.
Regionale verschillen: De Deense bevolking is sterk geconcentreerd in de omgeving van Kopenhagen en de Deense taal wordt tegenwoordig sterk beïnvloed door het standaard Deens met een meerderheids-accent dat in deze regio wordt gesproken. Veel traditionele Deense dialecten die sterk verschillen van dit standaardaccent zijn aan het uitsterven en worden tegenwoordig alleen nog door oudere generaties gesproken.
Taalfamilie: Indo-Europees
Sprekers moedertaal: 5,5 miljoen wereldwijd
Meest gebruikte dialecten: Rigsdansk (standaard Deens), Jutlands, Bornholmian, Insular Deens.
Geloof ons niet alleen
op onze woorden.
Interessante statistieken
  • 925.926 €: in cursuskosten bespaard.
  • Pioniers: Wij waren een van de eerste websites die ongecensureerde beoordelingen van taalscholen publiceerden. Opgericht in 1999.
  • Leiders: Wij zijn een van de meest bezochte onafhankelijke websites gewijd aan taalcursussen.
  • >20.000 Facebookfans.
Algemene voorwaardenRestitutiebeleidPrivacy en cookiesOver onsContactImprintBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoudVertrouwen en veiligheidSchool toevoegen
© 1999 - 2024 LanguageCourse S.L.