X
NieuwNieuw

Beste live online e cursussen (TEF)


Geïnteresseerd in online cursussen?
Bekijk onze topkeuzes voor live online cursussen tegen de beste prijzen.

Meest populaire talenscholen voor cursussen

Kerngegevens van het

Oorsprong van : Met wortels in het Vulgair Latijn van het Romeinse rijk, is Frans een Romaanse taal die is ontwikkeld op basis van de Gallo-Romaanse taal die in Noord-Gallië wordt gesproken. Het is sterk beïnvloed door andere talen, voornamelijk uit de Keltische en Germaanse taalfamilies, als gevolg van de handel en de vele invasies van de Franse regio tijdens de ontwikkeling van de taal.

Regionale verschillen: Frans wordt in veel delen van de wereld gesproken, maar is grotendeels gestandaardiseerd en grotendeels onderling verstaanbaar. Variaties worden meestal gevonden in uitspraak en ritme, met slechts kleine regionale verschillen in woordenschat en grammatica.

Taalfamilie: Indo-Europees

Sprekers moedertaal: 76,8 miljoen wereldwijd: Frankrijk (60 miljoen), Canada (7 miljoen), België (4 miljoen), Zwitserland (1 miljoen), Verenigde Staten (1 miljoen).

Meest gebruikte dialecten: Afrikaans Frans en Maghrebijns Frans (Afrika), Quebec Frans (Canada), New England Frans (VS), Haïtiaans Frans, Belgisch en Zwitsers Frans (Europa)

Algemene voorwaardenRestitutiebeleidPrivacy en cookiesOver onsContactAfdrukBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoudVertrouwen en veiligheid