X
NieuwNieuw

Cursussen Noors


Noorwegen
Geïnteresseerd in online cursussen?
Bekijk onze topkeuzes voor live online cursussen Noors tegen de beste prijzen.

Meest populaire talenscholen voor Noors cursussen

Study & Live in your Teacher's Home
#1 Study & Live in your Teacher's Home
Oslo, Noorwegen

Rating: 4.2

4.2 | 6 beoordelingen

Kerngegevens van het Noors

Oorsprong van Noors: Noors is een afstammeling van de Oud-Noorse taal die in Scandinavië tijdens de Vikingtijd werd gesproken. Met de introductie van het christendom in de 11e eeuw werd het Romeinse alfabet samen met religieuze leenwoorden uit het Latijn geïntroduceerd. In die tijd werden de Scandinavische en de IJslandse taal als dezelfde taal beschouwd, hoewel er toen al kleine verschillen waren. Deze verschillen zijn in de loop van de tijd groter geworden en zijn uitgegroeid tot vier afzonderlijke, hoewel nauw verwante talen; Deens, IJslands, Noors en Zweeds.

Regionale verschillen: Er zijn twee hoofdtakken van de Noorse taal; Nynorsk en Bokmål. De twee zijn enorm verschillend, en er zijn dialecten binnen elke tak die bijna onbegrijpelijk zijn voor sprekers uit andere regio's. De meeste Noren spreken echter ook de meer gestandaardiseerde versie van Bokmål.

Taalfamilie: Indo-Europees

Sprekers moedertaal: 4,3 miljoen wereldwijd

Meest gebruikte dialecten: Nynorsk, Bokmål.

Algemene voorwaardenRestitutiebeleidPrivacy en cookiesOver onsContactAfdrukBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoudVertrouwen en veiligheid