X

Finland

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Enige uitzondering zijn ingezetenen van de volgende landen, die ook een alternatief identiteitsbewijs mogen tonen in plaats van een paspoort: Andorra, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Martinique, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Réunion, Roemenië, San Marino, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.


Inwoners van Cyprus, Tsjechie, Estland, Griekenland, Hongarije, Letland, Lithouwen, Malta, Polen, Slowakije, Slovenie en Groot Brittanie hebben een paspoort nodig. Echtgenotes die niet dezelfde nationaliteit hebben als hun man, en kinderen onder de 16 mogen met de houder van het paspoort meereizen zolang de namen, geboortedatums, foto van de echtgenote en van de kinderen onder de 7 jaar, in het paspoort staan

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Andorra, Argentinië, Australië, België, Bolivia, Brazilië, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, El Salvador, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guatemala, Honduras, Hongarije, Hongkong, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Japan, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Macau, Maleisië, Malta, Martinique, Mexico, Monaco, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noord-Korea, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Réunion, Roemenië, San Marino, Singapore, Slovenië, Spanje, Uruguay, Vaticaanstad, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.


2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
 • Registratieformulier
 • 1 Pasfoto
 • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
 • Retour ticket
 • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
 • Bewijs van het doel van het bezoek
 • Betaling van het visum
 • Verzekering
1) Wanneer student: brief van de onderwijsinstelling. 2) Hotelreservering of orginele uitnodiging van een familie of een bedrijf in Finland. 3) Voor minderjarige onder de 18, brief van school of universiteit en een geschreven toestemming van beide ouders, plus een kopie van het paspoort van beide ouders.
3
Geldigheid van visum
 • Toeristenvisum: 90 dagen.
4
Kosten van visum
 • Studentenvisum: 60 EUR
Een uniform type van een visum, het Schengen visum, kan gebruikt voor toeristische doeleinden en voor privé bezoeken. Visumkisten zijn onderhevig aan de wisselkoers. Het overschrijven van een visum kost € 20. Echtgenoten en kinderen van Europeranen en van sommige andere landen, krijgen hun visum gratis.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
 • Toeristenvisum: 10 dagen
 • Studentenvisum: 10 dagen
Soms langer.
6
Contactgegevens van ambassades
 • Ambassade van Finland in Nederland: 

Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
 
Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Finland in je eigen land.
 

Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Finland
In de pers:
Vermeldingen in de pers
Vermeldingen in de pers
Vertrouwd door:
Vertrouwd door
Vertrouwd door