X

Frankrijk

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Enige uitzondering zijn ingezetenen van de volgende landen, die ook een alternatief identiteitsbewijs mogen tonen in plaats van een paspoort: Andorra, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Roemenië, San Marino, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.


Geldigheid gedurende het gehele verblijf benodigd. Inwoners van Belgie, Italie, Luxemburg en Nederland mogen werken zoeken in Frankrijk op vertoon van een bewijs/kopie van een nationale identiteitskaart.

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Andorra, Argentinië, Australië, Bermuda, Bolivia, Bulgarije, Chili, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, IJsland, Israël, Japan, Kroatië, Liechtenstein, Maleisië, Mexico, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noord-Korea, Noorwegen, Panama, Paraguay, Roemenië, San Marino, Singapore, Uruguay, Vaticaanstad, Venezuela, Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zwitserland.


Scholieren die op een schooltrip gaan, kunnen worden vrijgesteld van visum-aanvraag. Vrijgestelden kunnen nog wel worden gevraagd om kredietwaardigheid, een hotelboeking of ticket naar het thuisland te kunnen laten zien bij de grens of in Schengen.

2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
 • Registratieformulier
 • Pasfoto
 • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
 • Retour ticket
 • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
 • Bewijs van het doel van het bezoek
 • Betaling van het visum
 • Verzekering
1) Studenten: Het versturen van een recente brief van de onderwijsinstelling (minder dan 3 maanden oud) met hierin vermeld: startdatum van de cursus, studierichting en bewijs van aanwezigheid. 2) Bewijs van hotelreserveringen 3) Voor studententrips: een brief van de school waarin de startdata van de trip, adres in Frankrijk en naam van de verantwoordelijke voor de studenten staat vermeldt.
4
Kosten van visum
 • Studentenvisum: 60 EUR
Een Schengen visum wordt uitgegeven voor kortdurende verblijven. (toeristen en studenten). Echtgenoten en kinderen van EU-nationaliteiten kunnen gratis een visum verkrijgen op vertoon van een relevant en geldig document.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
 • Toeristenvisum: 1 dagen
 • Studentenvisum: 1 dagen
Kan oplopen tot een aantal weken, afhankelijk van de nationaliteit. 6 tot 8 weken voor groepsvisums.
6
Contactgegevens van ambassades
 • Ambassade van Frankrijk in Nederland: 

Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
 
Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Frankrijk in je eigen land.
 


Frankrijk - talenscholen:Annecy Antibes Béziers Biarritz Bordeaux Brest Cannes La Rochelle Lyon Marseille Montpellier Morzine (Alpes) Nantes Nice Parijs Rennes Rijsel Rouen Royan Saint Laurent de Cerdans Saint-Pierre (Réunion) Toulouse Tours Vichy 


Best gewaardeerde talenscholen in Frankrijk:

1
Beoordelingen van voormalige studenten: (5 evaluaties van deze talenschool)

2
Beoordelingen van voormalige studenten: (3 evaluaties van deze talenschool)

3
Beoordelingen van voormalige studenten: (1 evaluaties van deze talenschool)

4
Beoordelingen van voormalige studenten: (1 evaluaties van deze talenschool)

5
Beoordelingen van voormalige studenten: (1 evaluaties van deze talenschool)


Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Frankrijk
Bespaar geld! Exclusieve promoties!
Meld je nu aan om te profiteren van de beste (taal)cursusdeals.
Algemene voorwaardenPrivacy en cookiesAfdrukBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoud