X

Duitsland

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Enige uitzondering zijn ingezetenen van de volgende landen, die ook een alternatief identiteitsbewijs mogen tonen in plaats van een paspoort: Andorra, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.


Geldigheid gedurende het gehele verblijf benodigd. Elk reizend kind, opgenomen een paspoort, benodigd ook een apart aanvraagformulier met foto en geboortecertificaat.

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Andorra, Argentinië, Australië, België, Bolivia, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, El Salvador, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Hongkong, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Macau, Maleisië, Malta, Mexico, Monaco, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Niue, Noord-Korea, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Roemenië, San Marino, Singapore, Spanje, Uruguay, Vaticaanstad, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.


Genoemde geldigheid: Dient langer te zijn dan de lengte van verblijf. Elk kind dat vermeld staat in een paspoort en ook mee reist dient een eigen applicatie formulier te hebben met foto en geboortecertificaat.

2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
 • Registratieformulier
 • Pasfoto
 • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
 • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
 • Bewijs van het doel van het bezoek
 • Betaling van het visum
 • Verzekering
Bezoekers: formele toezegging van host in Duitsland. Toeristen: Bewijs van werk of verblijf als student. Minderjarigen jonger dan 18 jaar benodigen een verklaring van beide ouders voor de reis, het verblijf in een Schengen-land en financiële zekerheid gedurende het verblijf.
4
Kosten van visum
 • Studentenvisum: 60 EUR
17.50 Euro voor personen jonger dan 18 jaar. Echtgenoten en kinderen van inwoners van EU-nationaliteiten kunnen gratis een visum verkrijgen op vertoon van een geldig document.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
 • Toeristenvisum: 2 dagen
 • Studentenvisum: 2 dagen
Afhankelijk van nationaliteit. Wanneer het verblijf meer dan 3 maanden zal bedragen, zullen de documenten 10 weken voor vertrek moeten worden aangevraagd.
6
Contactgegevens van ambassades
 • Ambassade van Duitsland in Nederland: 

Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
 
Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Duitsland in je eigen land.
 


Duitsland - talenscholen:Augsburg Berlijn Dresden Frankfurt Freiburg Hamburg Heidelberg Keulen Lindau Mainz München Neurenberg Radolfzell Stuttgart 


Best gewaardeerde talenscholen in Duitsland:

1
Beoordelingen van voormalige studenten: (39 evaluaties van deze talenschool)

2
Beoordelingen van voormalige studenten: (18 evaluaties van deze talenschool)

3
Beoordelingen van voormalige studenten: (80 evaluaties van deze talenschool)

4
Beoordelingen van voormalige studenten: (66 evaluaties van deze talenschool)

5
Beoordelingen van voormalige studenten: (24 evaluaties van deze talenschool)


Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Duitsland
In de pers:
Vermeldingen in de pers
Vermeldingen in de pers
Vertrouwd door:
Vertrouwd door
Vertrouwd door