Kanada

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Kanada, Stany Zjednoczone.


Wspomniany termin ważności: Poza planowaną datę wyjazdu z Kanady. Osoby poniżej 18 lat, którzy podróżują bez osoby dorosłej powinni mieć przy sobie list od rodzica bądź opiekuna dający im pozwolenie na wjazd do Kanady.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Antigua i Barbuda, Australia, Austria, Bahamy, Barbados, Belgia, Brunei Darussalam, Bułgaria, Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Grenlandia, Hiszpania, Holandia, Hongkong SAR, Irlandia, Islandia, Japonia, Kanada, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Liechtenstein, Luksemburg, Malta, Meksyk, Monako, Namibia, Niemcy, Niue, Norwegia, Nowa Zelandia, Papua Nowa Gwinea, Rumunia, Saint Lucia, Saint Kitts i Nevis, Saint Vincent i Grenadyny, Samoa, San Marino, Singapur, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Suazi, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Włochy, Wielka Brytania, Wyspy Salomona.


Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Slovak Republic do require a visa. Republika Czeska, Estonia, Węgry, Litwa, Łotwa, Słowacja potrzebują wiz na wjazd do Kanady.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
1) Dowód statusu imigracyjnego w kraju zamieszkania. 2) Szczegóły planu podróży
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 90 dni.
  • Wiza Studencka: 90 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 85 EUR
Wiza Turystyczna: Jednorazowy wjazd/ Wielokrotny wjazd. Wiza tranzytowa jest koniczna dla wszystkich narodowości które potrzebują wizy dla odwiedzających.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 20 dni
  • Wiza Studencka: 20 dni
40 dni jeśli wysłano podanie pocztą
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Ambasada z Kanada w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Kanada w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Kanada


Kanada - szkoły językowe: Burlington  Calgary  Kelowna  Montreal  Quebec  Toronto  Vancouver  Victoria  Whistler 


Najlepiej oceniane szkoły językowe w Kanada:

1
Oceny byłych studentów: (6 oceny byłych szkół językowych)

2
Oceny byłych studentów: (66 oceny byłych szkół językowych)

3
Oceny byłych studentów: (30 oceny byłych szkół językowych)

4
Oceny byłych studentów: (116 oceny byłych szkół językowych)

5
Oceny byłych studentów: (42 oceny byłych szkół językowych)


Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Kanada
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Attila (41): Jestem bardzo zadowolona. Znalazłam bardziej... więcej
  • Inesa (25): Uważam że wasz serwis działa bardzo dobrze.... więcej
  • Sarah: LanguageCourse.Net jest bardzo tanie i oferowane... więcej
*wymagane