X

Portugalia

LanguageCourse.Net: Rezerwacje kursów on-line i centrum informacyjne poświęcoen kursom językowym na całym świecie
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Andora, Austria, Belgia, Bułgaria, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Królestwo Danii, Liechtenstein, Luksemburg, Malta, Monako, Niemcy, Norwegia, Rumunia, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania, Włochy.


Wspomniana ważność: poza termin zamierzanego wyjazdu. Ważność paszportu zależy od narodowości.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Argentyna, Australia, Austria, Belgia, Boliwia, Brazylia, Brunei, Bułgaria, Chile, Chorwacja, Cypr, Czechy, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gwatemala, Hiszpania, Holandia, Honduras, Irlandia, Islandia, Izrael, Japonia, Kanada, Korea Północna, Kostaryka, Królestwo Danii, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Malezja, Malta, Meksyk, Monako, Niemcy, Nikaragua, Norwegia, Nowa Zelandia, Panama, Paragwaj, Rumunia, Salwador, San Marino, Singapur, Stany Zjednoczone, Szwajcaria, Szwecja, Słowacja, Słowenia, Urugwaj, Watykan, Węgry, Wenezuela, Wielka Brytania, Włochy, Łotwa.


2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • 1 Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Studencka: 15 EUR
Jednolity rodzaj wizy, wizy Schengen, jest wydawany w przypadku pobytu w celach turystycznych i prywatnych. UWAGA: wizy Schengen będą wydawane bezpłatnie dla współmałżonka i dzieci obywateli UE, po okazaniu dowodu małżeństwa lub aktu urodzenia oraz ważnego paszport UE. Dla dzieci, oryginalne pełne akty urodzenia są wymagane.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
    Od kilku dni do kilku tygodni
    6
    Informacje o kontakcie z Ambasad?
    • Ambasada z Portugalia w Polska: 

    Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
     
    Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Portugalia w Twoim kraju.
     
    akredytowane szkoły językowe w Portugalia


    Portugalia - szkoły językowe:Faro Lizbona Porto 


    Najlepiej oceniane szkoły językowe w Portugalia:

    1
    Oceny byłych studentów: (1 oceny byłych szkół językowych)

    2
    Oceny byłych studentów: (22 oceny byłych szkół językowych)

    3
    Oceny byłych studentów: (96 oceny byłych szkół językowych)

    4
    Oceny byłych studentów: (283 oceny byłych szkół językowych)

    5
    Oceny byłych studentów: (68 oceny byłych szkół językowych)


    Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Portugalia
    W prasie:
    Prasa wspomina
    Prasa wspomina
    Sprawdzony przez:
    zaufali nam
    zaufali nam