Gwadelupa

Informacje wizowe
Wymagania paszportowe


Wszystkie narodowości muszą posiadać paszport

Jedynym wyjątkiem są mieszkańcy następujących krajów, którzy mogą również przedstawić dowód osobisty jako zastępstwo paszportu: Belgia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Luksemburg, Monako, Niemcy, Szwajcaria, Włochy.


Wspomniana ważność: poza ubiegających się ostatniego dnia pobytu. Nieletni podróżujący samodzielnie muszą przedłożyć zgodę rodziców zatwierdzoną notarialnie i podpisaną przez oboje rodziców, plus jeden dodatkowy egzemplarz.

Wymagania wizowe
1
Kto nie potrzebuje wizy?
Mieszkańcy następujących krajów nie potrzebują wizy podczas wjazdu turystycznego:


Andora, Argentyna, Australia, Austria, Belgia, Boliwia, Brunei Darussalam, Bułgaria, Chile, Chorwacja (nazwa lokalna: Hrvatska), Dania, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gwatemala, Hiszpania, Holandia, Honduras, Irlandia, Islandia, Japonia, Kanada, Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, Korea, Republika, Kostaryka, Liechtenstein, Luksemburg, Makau SAR, Malezja, Malta, Meksyk, Monako, Niemcy, Nikaragua, Norwegia, Nowa Zelandia, Panama, Paragwaj, Rumunia, Salwador, San Marino, Singapur, Stany Zjednoczone, Stolica Apostolska (Państwo Watykańskie), Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Włochy, Wenezuela, Wielka Brytania.


Obywatele USA potrzebują wizy, jeżeli są studentami w szkołach i na uniwersytetach w każdym z francuskich departamentów zamorskich. Obywatele UE i EEE, i Państwa Watykańskiego, Liechtensteinu i Monako nie potrzebują wizy na dłuższy pobyt (pobyt powyżej 3 miesięcy). Obywatele Kanady, Cypru, Japonii, Korei (Rep), Malezji, Malta, Meksyku, Singapuru, USA i Wenezueli, powinni wystąpić o wizę, jeśli chcą zarabiać, nawet jeżeli ich wyjazd jest krótki.

2
Wymagane dokumenty do aplikacji wizowej
Wiza Turystyczna:
  • Formularz rejestracyjny
  • Zdjęcie paszportowe
  • Ważny paszport z co najmniej jedną pustą stroną
  • Bilet powrotny
  • Dowód posiadania wystarczaj?cych funduszy na pobyt.
  • Dowód na cel wizyty
  • Opłatę wizową
  • Zaadresowaną na siebie kopertę ze znaczkiem kiedy składa sie podanie przez pocztę.
  • Ubezpieczenie
1) Potwierdzenie adresu. 2) dokument potwierdzający zakwaterowanie podczas pobytu. 3) szczegółowy plan trasy, w tym hoteli i powrotny bilet lotniczy.
3
Ważność Wizy
  • Wiza Turystyczna: 30 / 31 to 90 dni.
  • Wiza Studencka: 30 / 31 to 90 dni.
4
Koszt Wizy
  • Wiza Turystyczna: 35 EUR
Wizy studenckie: Za darmo. W większości przypadków koszty nie dotyczą studentów otrzymujących stypendia rządowe i obywateli UE i członków ich rodzin.
5
Czas potrzebny na wydanie wizy
  • Wiza Turystyczna: 1 to 15 dni
  • Wiza Studencka: 1 to 15 dni
Zależne od narodowości.
6
Informacje o kontakcie z Ambasad?
  • Konsulat z Gwadelupa w Polska: 

Wszystkie informacje na tej stronie internetowej są dokładnie sprawdzone. Wymagania wizowe jednak zmieniają się bardzo często i nie ma gwarancji iż informacje te są dalej ważne.
 
Przed wyjazdem zaleca się sprawdzić stronę internetową ambasady. Dalsze pytania dotyczące wymogów wizowych powinny zostać skierowane bezpośrednio z do ambasady danego kraju Gwadelupa w Twoim kraju.
 
akredytowane szkoły językowe w Gwadelupa

Więcej - Opinie i porównanie cen wszystkich szkół w Gwadelupa
To lubię!
o LanguageCourse.net
  • Piotr (35): Dobry serwis, pomocny.... więcej
  • Jacqueline (24): Bardzo polecam rezerwacje z LanguageCourse.Net.... więcej
  • Ignacio (24): Personel jest bardzo uprzejmy i rzeczowy. Miałem... więcej
*wymagane