+46 844 683 676
Favorit hjärtikon
Favorit hjärtikon
X

De bästa live online kurserna


De mest populära språkskolorna för kurser

Fakta om

språkets ursprung: Danska härstammar från den fornnordiska som talades av de skandinaviska regenterna under vikingatiden. Under 1500-talet började det danska språket användas i utbildnings- och administrationssystemen, och de första ansträngningarna för att standardisera språket gjordes. Det var inte förrän på 1600-talet att det skriftliga danska språket ersatte tyska och latin som vetenskaps- och administrativt språk i Danmark.
Regionala varianter: Den danska befolkningen är högkoncentrerad runt Köpenhamnsområdet och det danska språket påverkas idag starkt av majoritetsdialekten standarddanska som talas i denna region. Många traditionella danska dialekter som skiljer sig mycket från denna standardaccent är på väg att försvinna och talas idag bara av äldre generationer.
Språkfamilj: Den indo-europeiska familjen
Antal modersmålstalare: 5,5 miljoner världen över.
Betydande dialekter: Rigsdansk (standarddanska), jylländska, bornholmska, ömål.
Lyssna inte bara på oss.
Kul statistik
  • 10.292.597 SEK i sparade kursavgifter.
  • Pionjärer: Vi var bland de första webbplatserna som publicerade ocensurerade recensioner av språkskolor. Grundades 1999.
  • Ledare: Vi är en av de mest besökta oberoende webbplatserna för språkkurser.
  • >20.000 Facebook fans.
Regler och villkorÅterbetalningspolicySekretess och cookiesOm ossKundsupportAvtryckPolicy för recensioner och användarinnehållFörtroende och säkerhetLägg till din skola
© 1999 - 2024 LanguageCourse S.L.