+46 844 683 676
Favorit hjärtikon
Favorit hjärtikon
X

FAQ, informationsresurser och dina förmåner

FAQ

  • Hur kan LanguageCourse.net erbjuda ett lägre pris än själva skolan?
   På samma sätt som flygbolag och researrangörer betalar provision till resebyråer för varje bokning, så betalar språkskolor också provision till agenturer. En del av denna provision används för att finansiera vår tjänst och en annan del av provisionen skickas vidare till våra kunder som en rabatt på skolans priser. Vår online-registreringsprocess sparar administrationskostnader och presentationen på vår hemsida minskar marknadsföringskostnaderna avsevärt. Dessa kostnadsbesparingar vidarebefordras till våra kunder, så att du kan dra nytta av en överlägsen service till lägsta möjliga pris.
  • Hur registrerar jag mig på en språkkurs genom er hemsida?
   Det är vårt mål att göra det enkelt både att hitta den lämpligaste språkkursen och att anmäla sig till den. På följande sida hittar du en visuell översikt över processen https://www.languagecourse.net/se-sprakkurser/book-language-program-online.php
  • Hur är er hemsida relaterad till språkskolorna?
   LanguageCourse.net är en oberoende registreringstjänst som arbetar med ett brett utbud av partnerskolor i många länder, noggrant utvalda för att uppfylla våra kunders behov och förväntningar. Vi kontaktas ständigt av ett stort antal skolor som vill erbjuda sina språkkurser på vår hemsida, men endast de bästa språkskolorna i världen väljs utför att säkerställa hög kvalitet på programmen.
  • Tillkommer det extra kostnader för bokning på er hemsida?
   Både konsulttjänster från våra språkresor och bokningstjänsten LanguageCourse.net är helt gratis för våra kunder. Till skillnad från de flesta researrangörer eller -byråer tar vi inte ut extra avgifter utöver det pris du betalar när du bokar direkt med språkskolan. Dessutom ger vi 5% rabatt på undervisningsavgifterna för de flesta av våra partnerskolor! När du bokar din kurs genom oss kan du vara säker på att du betalar lägsta möjliga pris för din språkkurs. GARANTERAT. Om du hittar ett lägre pris för samma kurs lovar vi att återbetala mellanskillnaden.
  • Erbjuder LanguageCourse.net rabatt på alla kurser?
   För närvarande ger vi 5% rabatt på de officiella undervisningsavgifterna på över 90% av de språkkurser som du kan boka online via LanguageCourse.net. Rabatten gäller uteslutande kunder som bokar på vår hemsida och gäller inte för kunder som bokar direkt hos skolan. Vissa språkskolor godtog inte den rabatt som vi betalar till våra kunder från vår egen ficka. Dessa skolor presenteras för närvarande fortfarande på vår hemsida, men vi visar tydligt på hemsidan att vi inte kan erbjuda rabatt för dessa skolor.
  • Fåt jag samma rabatt om jag bokar direkt med skolan?
   Det är endast genom att skicka in onlineformuläret via vår hemsida som du kan få 5% rabatt på skolans officiella undervisningsavgifter. I den slutliga bokningsbekräftelsen dras rabatten av från förskottsbetalningen, som sedan räknas av från de utstående kursavgifterna.
  • Förutom att spara pengar, vilka andra fördelar kan jag dra nytta av om jag bokar via LanguageCourse.net?
   Att registrera sig med LanguageCourse.net innebär inte bara att du betalar de garanterat lägsta priserna och väljer bland det största urvalet av språkkurser världen över. Om du bokar hos får du dessutom en kompetent och vänlig kontaktperson och en stark partner som kan försvara dina intressen i kommunikationen med skolorna, om du mot förmodan skulle få några problem . Vi erbjuder också support på olika språk, så att kunder som inte är bekväma med engelska kan kommunicera sina behov och förväntningar samt få hjälp med alla frågor innan, under eller efter bokning av en språkkurs.
  • Hur långt i förväg behöver jag registrera mig på en språkkurs?
   Till skillnad från andra agenturer behandlar vi även bokningar som görs precis innan startdatumet för en kurs utan några extra avgifter för sena bokningar. Generellt sett rekommenderar vi dock klienter att boka så tidigt som möjligt då de bästa boendealternativen ofta fylls på basis av när bokningen görs. För att försäkra att du hinner få all din dokumentation i tid bör du boka minst fem arbetsdagar innan önskat startdatum för en kurs. Vi kommer dock att acceptera din bokning även om den kommer i sista minuten.
  • Finns det specifika startdatum för språkkurserna?
   På de flesta av våra skolor startar språkkurser varje måndag så att du kan gå en kurs när som helst på året. Startdatum indikeras under varje kurs. Specifika startdatum kan gälla för nybörjare (studenter helt utan tidigare kunskaper). Specifika startdatum kan även gälla för särskilda kurser som till exempel examinationsförberedande kurser.
  • Kommer jag att få ett certifikat vid avslutad kurs?
   Ja. Skolor kommer att utfärda ett certifikat på den sista dagen av din kurs, förutsatt att du har haft regelbunden närvaro.
  • Hur och när betalar jag för min kurs?
   För att kunna garantera din bokning tas en förbetalning på cirka 20-30% ut efter bokning genom LanguageCourse.net. Kvarvarande belopp betalas direkt till skolan i enlighet med aktuell skolas policy. De flesta skolor fordrar betalning av kvarvarande belopp minst 4 veckor innan kursstart. Skolans betalningsuppgifter ska återfinnas på din faktura.
  • Kan ni utfärda en faktura i mitt företags namn?
   Vi kan tillhandahålla fakturor i företagets namn. Ange ditt namn tillsammans med företagsnamn samt momsnummer i registreringsformuläret. Skolan kommer att utfärda en faktura i enlighet med dessa uppgifter.
  • Kan jag betala de resterande avgifter när jag ankommer till skolan?
   De flesta skolorna kräver full betalning innan kursens startdatum. Betalningsdatumet varierar beroende på skolan, men infaller normalt två veckor före kursen. Betalningsdatum anges i vårt bekräftelsemail.
  • Kommer jag att kunna ta igen lektioner som missas på grund av att skolan är stängd på röda dagar?
   Varje skola har sin egen policy när det gäller helgdagar. De flesta skolorna erbjuder ingen kompensation för dessa dagar. Om du bokar under högtider är det bäst att kolla skolans policy med en av våra agenter. Vissa skolor erbjuder lektioner vid andra tillfällen eller rabatt för missade lektioner.
  • Kan jag ta en paus under kursen?
   Om du vill ta ledigt under din studietid så är detta ofta möjligt om du anmäler det i god tid. Observera att om du bokar boende är det inte alltid möjligt att återvända till samma boende och du måste ta ditt bagage med dig. Om du behöver visum för din kurs, är det viktigt att kontakta ambassaden för att se om pausen påverkar ditt visum.
  • Kan jag förlänga kursen på plats?
   Du kan förlänga kursen på plats, men det är alltid bättre att boka i förväg för att säkerställa att det finns plats, särskilt om du bokar boende. Under högsäsong är tillgängligheten begränsad. Du får gärna boka eventuell förlängning direkt med skolan, men det är alltid bättre att kontakta LanguageCourse.net för att kunna dra fördel av våra rabatter.
  • Vilken är medelåldern på skolan?
   Vi anger studenternas medelålder på nästan alla skolprofiler. Om du har speciella önskemål angående åldersgruppen, vänligen kontakta en av våra experter.
  • Är alla lärare modersmålstalande?
   Nästan alla lärare har studiespråket som modersmål. Om så ej är fallet försöker vi alltid ange detta på profilsidorna.
  • Hur många studenter kommer vi vara i min klass?
   Antal studenter per klass varierar beroende på skola och kurs. Du finner max antal studenter per klass under kursnamnet på profilsidorna.
  • Jag är en äldre student. Bör jag boka en 50+ kurs?
   Många av våra äldre studenter tycker om att delta i allmänna program med studenter i alla åldrar. De flesta 50 + -programmen inkluderar ett fritidsprogram och har specifika startdatum och kurslängd. Om det är viktigt för dig att studera med äldre studenter så får du gärna kontakta våra experter för att få mer information.
  • Hur vet jag vilken språknivå jag är på?
   Vi frågar efter ungefärlig språknivå vid bokningstillfället. Skolan kommer att ge dig ett litet test, antingen i förväg eller på kursens första dag, för att se till att du hamnar i en klass med rätt nivå för dig.
  • Hur länge behöver jag studera för att gå upp en nivå?
   Hur lång tid det tar att flytta mellan nivåer beror på språket du lär dig, ditt modersmål och dina inlärningsförmågor. Beroende på språk kan det ta mellan 6 och 9 veckors intensiva studier för att gå upp en språknivå enligt nivå i den gemensamma europeiska referensramen för språknivåer (Common European Framework of Reference for Languages).
  • Är det bättre att boka en dyrare kurs?
   En dyrare kurs är inte nödvändigtvis bättre. Det som är viktigt är att skolan har de resurser som passar just dina behov. Använd vår sida för att jämföra skolor och tala gärna med våra experter för att hitta en skola som passar just dig.
  • Hur ser schemat ut?
   Schemat listas ofta på profilsidan och visas uner varje kurs. Ibland listas mer än en tid. Schemat kan variera beroende på nivå eller tid på året du tar kursen. Kontakta en av våra experter för mer information.
  • Standardkurs
   Dessa kurser de mest vanliga kurserna och är öppna för alla. På dessa kurser går man igenom lite av alla språkets aspekter: talförmåga, grammatik, ordförråd, läs- och hörförståelse. Dessa kurser passar framför allt studenter på lägre nivåer som fortfarande arbetar med att etablera en solid språklig grund och för personer som vill ha en bra all-roundkurs men som också vill ha tid för sightseeing.
  • Intensivkurs
   Detta är det bästa valet om du vill lära dig mycket på kort tid. Rekommenderas för studenter med kunskaper i andra närliggande språk som tror att det går snabbt att lära sig detta nya språk.
  • Superintensivkurs
   Innehållet på kursen är generellt, så att du får gå igenom alla baskoncept, men man går snabbt fram. Dessa kurser passar utmärkt för de studenter som inte kan stanna länge och som vill få ut det mesta av tiden på skolan.
  • Kvällskurs
   En klassisk kurs för de som vill studera en längre period. Passar perfekt för de som vill kombinera sin kurs med arbete eller andra åtaganden som äger rum under dagen.
  • Privatlektioner
   För studenter som vet exakt vad de vill ha och inte vill förlora tid. Denna typ av kurs passar perfekt för studenter som just börjar lära sig ett språk men inte kan hitta en nybörjarkurs som passar deras schema, men de är också extremt värdefulla för studenter på medel och avancerad nivå. Privatlektioner ger studenten möjlighet att fokusera på sina språkliga svagheter eller ett särskilt område som kan behövas t.ex. för arbetet. Individuella lektioner ger snabbast resultat.
  • Study & Live in your teacher's home
   På detta program får du inte bara lära dig språket, utan du får också möjligheten att bo med en ortsbo. När du bor i din lärares hem måste du öva språket hela tiden, även utanför lektionstid och dessutom är lektionerna individ-anpassade vilket gör att du lär dig snabbare än någonsin.
  • Affärslektioner
   Dessa kurser är såklart passande för studenter som vill utveckla sitt affärsmässiga språk, men de är också ett bra alternativ för studenter som redan har en bra grund att bygga vidare på. De kräver oftast en medelnivå på språket för att antas till kursen. Den här typen av kurs lockar till sig likasinnade, ofta något äldre studenter och rekommenderas därför ofta för studenter som vill studera tillsammans med lite äldre personer.
  • Yrkesspråk
   Dessa kurser är anpassade för yrkesprofessionella som vill kunna utföra sitt yrke på ett annat språk. Man går igenom ordförråd och fackspråket som behövs inom området. Dessa kurser är ofta väldigt specifika och kursens fokus framgår ofta i kursens namn.
  • Kurs för språklärare
   Dela din passion för ett språk med andra genom att göra det till ditt yrke. Denna kurs kan delas in i två grupper. Den första gruppen ger dig information och referenser för att kunna göra språkundervisning till en möjlig inkomstkälla. Den andra kallas ofta för "refresher course" och passar de som redan undervisar men som vill borsta upp kunskaperna eller lära sig något nytt.
  • Examens-förberedelse
   Dessa kurser hjälper dig att klara den språkliga examen du är intresserad av och nivån på kursen är anpassad till detta mål. Även om du inte är intresserad av att ta en officiell examen kan det vara ett bra sätt att se till att du kommer upp till den nivå du är intresserad av att ligga på.
  • Grundprogram
   Skolor som erbjuder dessa program samarbetar med universitet och högskolor. Om du på ett önskvärt sätt slutför dessa program är du ofta garanterad en plats hos en av deras samarbetspartners. På det här programmet studeras språket, men också ämnen som ingår i det program du önskar studera på universitetet. Dessa program är ofta ett år långa.
  • Akademisk förberedelse
   Detta program kombinerar språkinlärning med studier av nödvändiga ämnen för akademiska studier: akademisk skrift, presentationer. De passar perfekt för de som siktar på fortsatta studier på ett nytt språk men som inte bestämt vad de vill studera. Längden på dessa program är ofta mer flexibla, men de pågår ofta en termin.
  • Språk + kultur
   Namnet på dessa kurser är rätt självförklarliga, men det finns oändliga möjligheter. Dessa kurser kan innefatta allt från språkstudier som kombineras med kulturella aktiviteter och utflykter, konstlektioner, opera eller lektioner om italiensk film. Allt på ditt målspråk. Dessa kurser är perfekt anpassade för de som älskar kultur.
  • Språk + aktiviteter
   Kombinera din favoritsport eller hobby med språkstudier. Det finns oändligt många alternativ att välja bland: golf, tennis, dans, yoga, ridning... vad vill du helst göra?
  • Högtidskurs
   Dessa säsongskurser organiseras kring särskilda event som t.ex. jul eller påsk och kombinerar språkstudierna med traditionella aktiviteter för högtiden i fråga. Dessa kurser är korta, ofta en eller två veckor och det finns ofta få platser så man bör boka in sig så långt i förväg som möjligt.
  • 50+ kurs
   Språkstudier kombineras med sightseeing, särskilda aktiviteter och du får möta personer i din åldersgrupp. 50+ kurser är en perfekt plats för att träffa nya kompisar samtidigt som du antingen lär dig ett nytt språk eller borstar upp kunskaper från tidigare språkstudier. Dessa kurser erbjuds främst vår och höst och är oftast en eller två veckor långa. Startdatumen varierar så se till att planera i förväg.
  • Juniorkurs
   Dessa är utformade för barn och tonåringar. De flesta kurser erbjuds som paket där lektioner, boende, mat och aktiviteter erbjuds - allt tillsammans med andra studenter i juniorens åldersgrupp. Det är en perfekt möjlighet för barn att lära sig språket samtidigt som ett minne för livet skapas. Dessa program hålls ofta på somrarna och har särskilda start- och slutdatum. Dessutom blir de fullbokade snabbt så det gäller att planera i god tid.
  • Familjekurs
   Familjekurser är ett perfekt alternativ om ni till exempel flyttar till ett land där ni inte kan språket, men de är också ett perfekt alternativ för semestervistelsen. Hela familjen kan ta lektioner som är anpassade till individuella behov och lektionerna schemaläggs samtidigt, ibland som grupp och ibland i olika separata kurser.
  • Mina barn har sitt eget boende. Måste jag boka det boende som ingår i kursen?
   Många juniorkurser är paketprogram fär boendet ingår. Många skolor kan dock anpassa prissättningen så att ditt barn kan delta i en kurs, eller en kurs och aktiviteter, utan bostad. Kontakta våra experter så hjälper de dig gärna att organisera kursen.
  • Ska jag välja studentboende eller värdfamiljsboende för mitt barn?
   Vad som är bäst, värdfamilj eller studentboende, beror till stor del på ditt barns personlighet och målet med deras program. Värdfamilj är vanligtvis det billigare alternativet och barnen får möjlighet att öva språket med modersmålstalande. Studentboende liknar sommarläger, där barnen tillbringar större delen av dagen med sina kamrater och sover i sovsalar.
  • Vem hämtar barnen från flygplatsen?
   För de flesta program med övernattning så ingår flygplatstransfer. I kursbeskrivningen ser du om transfer ingår i priset eller kan bokas mot ett extratillägg.
  • Ingår flyget?
   Flyget ingår inte i priset på juniorprogrammen.
  • Var kommer de andra barnen från?
   Studenterna kommer från världens alla hörn. Vissa skolor sätter en gräns för hur många studenter de accepterar från ett och samma land för att säkerställa att studenterna verkligen övar på studiespråket.
  • Hur kommer mitt barn till och från skolan?
   Yngre barn har övervakning 24/7 och kommer att ha sällskap av ledare till och från skola och aktiviteter.
  • Vid vilken tid måste barnen vara hemma efter lektioner och aktiviteter?
   Innan juniorprogrammen påbörjas måste vårdnadshavarna ge skriftligt samtycke, och i detta formulär finns det ofta ett alternativ där vårdnadshavaren kan ange vilken tid barnen bör vara hemma på kvällen.
  • Kan jag boka en kurs utan inackordering?
   Ja. Om du så önskar kan du ordna eget boende och endast boka en kurs.
  • Hur väljs värdfamiljerna ut?
   Familjer väljs noggrant ut och kontrolleras av skolorna själva. De har erfarenhet av att ha utländska studenter som gäster och arbetar med skolorna på regelbunden basis. Värdboenden innefattar inte enbart familjer utan även par eller ensamlevande utan barn.
  • När får jag detaljer om mitt boende?
   Skolor skickar normalt ut boendedetaljer en eller två veckor före ankomst. De flesta skolor fordrar dock full betalning innan de skickar boendedetaljer.
  • Placeras studenter av samma nationalitet i boendet?
   Generellt sett kommer skolor att försöka med att inte placera studenter som talar samma modersmål i samma boende. Vissa skolor kan till och med garantera detta! Detta indikeras i skolprofilerna på vår hemsida. Skulle du dock föredra att bo tillsammans med en student som talar samma språk kan du ange detta i ditt ansökningsformulär, så kommer skolan att försöka hitta ett passande boende till dig.
  • Jag skulle vilja dela boende med mitt barn som kommer att gå en språkkurs, är det möjligt?
   Många skolor erbjuder delade lägenheter för familjer, eller möjlighet för vårdnadshavare att bo i samma värdfamilj som barnet. Vänligen kontakta en av våra experter för att få reda på mer om de olika alternativen.
  • Kan jag boka boende under en längre tid än vad kursen pågår?
   Boenden bokas nästan alltid från söndagen innan kursen börjar till lördagen efter kursens slut. För vissa boendealternativ så kan du boka enskilda extranätter för boendet. Om du har specifika önskemål angående boendet så hjälper våra experter dig gärna att hitta lösningar som passar just dig.
  • Vad innebär hel- och halvpension?
   I helpension ingår frukost, lunch och middag under vistelsens längd. I halvpension ingår frukost och en måltid per dag, ofta middag.
  • Hur långt är det mellan boende och skola?
   Det finns en mängd olika boendealternativ med varierande avstånd från skolorna. Genomsnittliga avstånd anges på profilsidorna, och vi hämtar dessa uppgifter från tidigare studenter. Det slutliga avståndet för ditt boende beror på tillgänglighet och kan inte garanteras.
  • Vad gör jag om jag har speciella önskemål för mitt boende?
   På vårt registreringsformulär finns ett fält där du kan ange speciella önskemål (rörlighetsanpassning, kost m.m.).
  • Vad händer om jag inte kommer överens med min värdfamilj?
   Problem med värdfamiljen är ovanligt men om det mot förmodan skulle uppstå problem kommer skolan att arbeta med dig för att hjälpa dig hitta en ny värdfamilj så snabbt som möjligt i mån av tillgänglighet.
  • Kan jag se foton på mitt boende i förväg?
   Boende i värdfamilj varierar från familj till familj och vanligtvis finns inga foton att tillgå. När du bokar studentboende så bör det finnas bilder tillgängliga på vår hemsida. Om så inte är fallet så kan du kontakta någon av våra experter så hjälper tar de fram bilder åt dig.
  • Kan jag göra ändringar efter att jag färdigställt registreringsformuläret?
   Ja. Det är möjligt att göra ändringar efter att du har färdigställt registreringsformuläret. Det tar oftast två arbetsdagar att få bekräftelse och faktura levererat, så du kan enkelt modifiera din bokning under tiden.
  • Kan jag göra ändringar när jag har mottagit min bekräftelse och faktura?
   Ja. Du kan modifiera din bokning efter att den har bekräftats. Vänligen notera att vissa skolor kan tillämpa extra avgifter för ändringar och att ändringar alltid är föremål för tillgänglighet. Vi kommer att göra vårt bästa för att möta dina önskade ändringar. Ändringar som sänker kurspriset med mer än 30% betraktas dock som partiella avbokningar och en avbokningsavgift kommer att tillämpas.
  • Vad händer om jag avbokar min kurs?
   I detta fall måste du berätta för oss så snart som möjligt så att vi omedelbart kan informera skolan för att minimera eventuella avbokningsavgifter. För kurser som omfattas av vår "gratis avbokningspolicy" kan du avboka kursen utan kostnad upp till två veckor före kursen. De flesta skolor tillåter att du skjuter upp kursen utan avgifter. När du bokar en språkkurs med LanguageCourse.net ingår du ett avtal direkt med skolan. Se våra allmänna villkor .
  • Behöver jag en försäkring?
   Att boka en försäkring är frivilligt. Det rekommenderas dock att boka en försäkring som täcker för eventuella medicinska akutfall under din vistelse.
  • Hur kan jag betala för en försäkring?
   I registreringsformuläret kan du välja att boka försäkring. Välj den typ av försäkring du vill boka, och efter kursbekräftelse skickar vi en länk där du kan slutföra din betalning direkt till försäkringsbolaget.
  • Vilken är skillnaden mellan de försäkringspaket ni erbjuder?
   Vi erbjuder två olika paket. Det mer basala täcker eventuella medicinska akutfall såväl som ditt bagage. Det andra alternativt täcker även en eventuell avbokningsavgift från språkskolan. Vänligen se våra villkor.
  • När och hur får jag mitt försäkringskort?
   Du kommer att få ditt försäkringskort via e-post, vanligtvis inom sju dagar efter det att du har betalat försäkringen.
  • Kan jag ändra mina försäkringsdatum?
   Du kan ändra datum om du behöver, så länge som försäkringstiden ännu inte har börjat.
  • Jag var tvungen att besöka en läkare utomlands, hur gör jag för att få tillbaka pengar för vårdkostnader från min försäkring?
   Du behöver bara fylla i ersättningsformuläret och skicka det till försäkringsbolaget direkt.
  • Hur ansöker jag om visum?
   När du bokar via LanguageCourse.net så kan vi i de flesta fall ordna en inbjudan från skolan som du kan använda för din visumansökan. De flesta av skolorna kräver full betalning innan de kan ordna inbjudan.
  • Hjälper ni till med visumansökan?
   LanguageCourse.net behandlar inte visumansökningar men vi kan ge allmänna råd. Vid betalning av dina kursavgifter kan vi ofta organisera det inbjudningsbrev som krävs för studentvisumansökan.
  • Behöver jag visum för att delta i kursen?
   Olika länder har olika arrangemang, och riktlinjerna ändras ofta. Det är viktigt att du hör efter med din lokala ambassad eller närliggande konsulat.
  • Vad händer om jag får avslag på min visumansökan?
   Det är viktigt att boka en kurs i god tid om du ansöker om visum. Om du skickar in officiell dokumentation som styrker ditt visumanslag minst 3 veckor innan kursens startdatum så kan du dra nytta av den specialpolicy som vi förhandlat fram med de flesta av våra skolor.Detta innebär att de endast debiterar ett minimibelopp för att täcka administrativa avgifter, medan resten av avgiften återbetalas. Det debiterade beloppet överstiger sällan 180 EUR.
 • Kontakta oss

  Har du andra frågor eller behöver du personlig rådgivning eller hjälp? Kontakta oss här.
  Regler och villkorÅterbetalningspolicySekretess och cookiesOm ossKundsupportAvtryckPolicy för recensioner och användarinnehållFörtroende och säkerhetSätt upp en länk till oss och tjäna pengarLägg till din skola
  © 1999 - 2024 LanguageCourse S.L.