X

FAQ

7. Om jag behöver mer information?


_____________________________________________

1. Registreringsprocessen & Rabatter
 • Hur kan LanguageCourse.Net erbjuda ett lägre pris än alla andra, till och med lägre än skolan själv?
  På samma sätt som till exempel flygbolag betalar provision till reseagenturer för varje bokning betalar även språkskolor provision till agenturer. En del av denna provision används för att finansiera vår service och en annan del tillfaller våra klienter som en rabatt på skolans priser.
  Vår onlineregistrering sparar in administrativt arbete. Presentation av skolor online (i jämförelse med tryckta kataloger) förser dig inte bara med mer information än vad som finns i en broschyr, utan reducerar kostnader likväl. Dessa insparningsåtgärder når i slutändan våra klienter. Därför kan du utnyttja bra service till lägsta tillgängliga pris.

 • Vem kan använda LanguageCourse.Net:s registreringsservice?
  Alla kan avvända vår kostnadsfria registreringsservice. Vi erbjuder språkkurser till individer och företag från hela världen.

 • Hur fungerar det att skriva in sig på en kurs genom er hemsida?
  Vårat mål är att göra det enkelt att både hitta den kurs som passar bäst och att registrera sig på den. På denna sida får du en överblick av stegen: https://www.languagecourse.net/se-sprakkurser/book-language-program-online.php

 • Hur är er hemsida kopplad till språkskolorna?
  Languagecourse.net är en oberoende registreringstjänst som arbetar med ett brett utbud av partnerskolor i många länder, noggrant utvalda för att möta våra klienters behov och förväntningar. Vi närmas konstant av ett stort antal skolor som skulle vilja erbjuda sina språkkurser på vår hemsida. Vi väljer dock endast ut de bästa skolorna världen över för att kunna garantera den högsta kvaliteten på kurserna.

 • Tillkommer det några extra avgifter för bokning genom er hemsida?
  Både konsultation med våra språkreseexperter och vår bokningstjänst Languagecourse.net är helt gratis för våra klienter. Till skillnad från de flesta andra agenturer tar inte vi ut någon extra avgift. Utöver det ger vi dig till och med en rabatt på 5% på de flesta skolors kurser! Därför kan du vara säker på att du betalar det lägsta priset för din kurs, GARANTERAT. Om du hittar ett lägre pris för samma kurs lovar vi att betala mellanskillnaden.

 • Erbjuder LanguageCourse.Net en rabatt på alla kurser?
  För närvarande ger vi 5% rabatt på de officiella undervisningsavgifterna på över 90% av de språkkurser du kan boka online på Languagecourse.net. Rabatten är exklusiv för klienter som bokar genom vår hemsida och gäller inte för klienter som bokar direkt med skolan. Vissa språkskolor protesterade mot rabatten vi ger våra klienter från vår egen ficka. Dessa skolor finns fortfarande på vår hemsida, men här indikeras tydligt att rabatter inte gäller.

 • Skulle jag få rabatt om jag bokade direkt med skolan?
  Nej. Det är viktigt att påpeka att det är Languagecourse.net, och inte skolan, som ger dig rabatten på 5%. Du är endast berättigad en rabatt på skolans ordinarie avgifter om du skickar in din ansökan genom vår hemsida. Om du registrerar dig direkt via skolan kommer du inte att få någon rabatt och heller inte kunna utnyttja Languagecourse.net:s kundförmåner. På din slutliga bokningsbekräftelse dras rabatt och deposition bort från totalsumman.

 • Utöver att spara pengar, vilka fördelar finns det med att boka genom LanguageCourse.Net?
  Att registrera sig via Languagecourse.net betyder inte bara att du får de garanterat lägsta priserna och det största utbudet av språkkurser världen över. Om du bokar via oss kan du även dra fördel från att ha en kompetent och vänlig kontaktperson samt en inflytelserik partner som kan hjälpa dig vid eventuella meningsskiljaktigheter med skolan om en sådan sällsynt situation uppstår. Vi erbjuder också våra klienter support på många olika språk så att de klienter som inte talar flytande engelska kan kommunicera sina behov, förväntningar och eventuella tvivel som kan uppstå före, under eller efter bokning av en språkkurs, på ett annat språk.

2. Är det säkert?
 • Är det säkert att boka en språkkurs via internet?
  Dina personliga uppgifter kommer att behandlas konfidentiellt. De kommer inte att delas med någon utomstående part. Endast skolan som du vill studera vid och det försäkringsbolag du eventuellt har valt kommer att ta del av informationen. Inskickandet av betalningsinformation är 100% säkert då det sker på en säker krypterad sida, fullt skyddad mot icke-auktoriserad access.

 • Skicka in betalningsinformation via internet
  Inskickandet av betalningsinformation är 100% säkert då det sker på en säker krypterad sida, fullt skyddad mot icke-auktoriserad access. Om du ändå inte vill ange dina kreditkortsuppgifter på internet kan du även skicka in dem via fax eller telefon. Alternativt kan du betala via banktransfer eller paypal.

3. Om min kurs..
 • Hur väljs språkskolor ut?
  Skolor måste uppfylla särskilda kriterier som försäkrar att de möter studenternas förväntningar, som till exempel att vara ackrediterad av erkända organisationer eller att ha en solid, erfaren utbildningsbakgrund som garanterar en utmärkt språkreseupplevelse. Endast en liten andel av de skolor som visar intresse för att representeras på vår hemsida kommer igenom vår screeningprocess.

 • Hur långt i förväg behöver jag registrera mig på en språkkurs?
  Till skillnad från andra agenturer behandlar vi även bokningar som görs precis innan startdatumet för en kurs utan några extra avgifter för sena bokningar. Generellt sett rekommenderar vi dock klienter att boka så tidigt som möjligt då de bästa boendealternativen ofta fylls på basis av när bokningen görs. För att försäkra att du hinner få all din dokumentation i tid bör du boka minst fem arbetsdagar innan önskat startdatum för en kurs. Vi kommer dock att acceptera din bokning även om den kommer i sista minuten.

 • Finns det specifika startdatum för språkkurserna?
  På de flesta av våra skolor startar språkkurser varje måndag så att du kan gå en kurs när som helst på året. Startdatum indikeras under varje kurs. Specifika startdatum kan gälla för nybörjare (studenter helt utan tidigare kunskaper). Specifika startdatum kan även gälla för särskilda kurser som till exempel examinationsförberedande kurser.

 • Kommer jag att få ett certifikat vid avslutad kurs?
  Ja. Skolor kommer att utfärda ett certifikat på den sista dagen av din kurs, förutsatt att du har haft regelbunden närvaro.

 • Hur och när betalar jag för min kurs?
  För att kunna garantera din bokning tas en förbetalning på cirka 20-30% ut efter bokning genom Languagecourse.net. Kvarvarande belopp betalas direkt till skolan i enlighet med aktuell skolas policy. De flesta skolor fordrar betalning av kvarvarande belopp minst 4 veckor innan kursstart. Skolans betalningsuppgifter ska återfinnas på din faktura.

 • Accepterar ni registreringar när företag betalar för språkkursen?
  Ja, vi accepterar sådana registreringar. Var vänlig fyll i ditt namn tillsammans med namnet på ditt företag och företagets VAT-nummer i registreringsformuläret. Skolan kommer att skicka en faktura i enlighet med detta.

4. Om min inackordering...
 • Kan jag boka en kurs utan inackordering?
  Ja. Om du så önskar kan du ordna eget boende och endast boka en kurs.

 • Hur väljs familjer ut?
  Familjer väljs noggrant ut och kontrolleras av skolorna själva. De har erfarenhet av att ha utländska studenter som gäster och arbetar med skolorna på regelbunden basis. Värdboenden innefattar inte enbart familjer utan även par eller ensamlevande utan barn.

 • När får jag detaljer om mitt boende?
  Skolor skickar normalt ut boendedetaljer en eller två veckor före ankomst. De flesta skolor fordrar dock full betalning innan de skickar boendedetaljer.

 • Placeras studenter av samma nationalitet i boendet?
  Generellt sett kommer skolor att försöka med att inte placera studenter som talar samma modersmål i samma boende. Vissa skolor kan till och med garantera detta! Detta indikeras i skolprofilerna på vår hemsida. Skulle du dock föredra att bo tillsammans med en student som talar samma språk kan du ange detta i ditt ansökningsformulär, så kommer skolan att försöka hitta ett passande boende till dig.

 • Jag skulle vilja dela boende med mitt barn som kommer att gå en språkkurs, är det möjligt?
  Ja, flera skolor erbjuder delade lägenheter för familjer och/eller möjlighet att bo i samma värdboende som barnet.

5. Vad händer om jag vill göra ändringar på kurs eller boende?
 • Kan jag göra ändringar efter att jag färdigställt registreringsformuläret?
  Ja. Det är möjligt att göra ändringar efter att du har färdigställt registreringsformuläret. Det tar oftast två arbetsdagar att få bekräftelse och faktura levererat, så du kan enkelt modifiera din bokning under tiden.

 • Kan jag göra ändringar när jag har mottagit min bekräftelse och faktura?
  Ja. Du kan modifiera din bokning efter att den har bekräftats. Vänligen notera att vissa skolor kan tillämpa extra avgifter för ändringar och att ändringar alltid är föremål för tillgänglighet. Vi kommer att göra vårt bästa för att möta dina önskade ändringar. Ändringar som sänker kurspriset med mer än 30% betraktas dock som partiella avbokningar och en avbokningsavgift kommer att tillämpas.

 • Vad händer om jag avbokar min kurs?
  I detta fall behöver du informera oss så tidigt som möjligt så att vi kan informera skolan direkt för att minimera eventuella avbokningsavgifter. De flesta skolor tillåter att klienter skjuter fram sina kurser och kräver då i vissa fall inte någon avbokningsavgift. Att boka en språkkurs via Languagecourse.net betyder att du ingår ett kontrakt direkt med skolan. Vänligen se våra villkor.

6. Om min försäkring...
 • Behöver jag en försäkring?
  Att boka en försäkring är frivilligt. Det rekommenderas dock att boka en försäkring som täcker för eventuella medicinska akutfall under din vistelse.

 • Hur kan jag betala för en försäkring?
  För att betala för en försäkring behöver du förse dina betalkortsuppgifter vid registrering då detta är det enda betalningssätt som accepteras av försäkringsbolaget.

 • Vilken är skillnaden mellan de försäkringspaket ni erbjuder?
  Vi erbjuder två olika paket. Det mer basala täcker eventuella medicinska akutfall såväl som ditt bagage. Det andra alternativt täcker även en eventuell avbokningsavgift från språkskolan. Vänligen se våra villkor.

 • När får jag mitt försäkringskort? Och hur?
  Du kommer att få ditt försäkringskort via e-post, oftast inom sju dagar efter det att du får din bekräftelse på kursplats.

 • Kan jag ändra mina försäkringsdatum?
  Du kan ändra datum om du behöver, så länge som försäkringstiden ännu inte har börjat.

 • Kan jag ändra på mitt försäkringspaket?
  Nej. När du väl har valt ett paket kan du inte ändra detta.

 • Jag var tvungen att besöka en läkare utomlands, hur gör jag för att få tillbaka pengar för vårdkostnader från min försäkring?
  Du behöver bara fylla i ersättningsformuläret och skicka det till försäkringsbolaget direkt.

7. Om jag behöver mer information?
Spara pengar! Exklusiva erbjudanden!
Anmäl dig för att dra nytta av de bästa språkkurserna
Regler och villkorSekretess & cookiesAvtryckPolicy för recensioner och användarinnehåll