X

FAQ

7. Wat als ik meer informatie nodig heb?


_____________________________________________

1. Inschrijfprocedure & korting
 • Hoe kan LanguageCourse.net een lagere prijs aanbieden dan andere aanbieders, zelfs lager dan als je rechtstreeks bij de school boekt?
  Net zoals luchtvaartmaatschappijen en touroperators commissies betalen aan reisbureaus voor elke boeking, betalen talenscholen ook commissies aan agenten. Een gedeelte van deze commissie wordt gebruikt om onze diensten te kunnen financiëren en een gedeelte wordt gebruikt om onze klanten een korting te kunnen geven op de cursusprijzen van de school.
  Onze online inschrijfprocedure neemt veel administratieve taken uit handen. Het feit dat al onze scholen op onze website staan en wij geen gebruik maken van geprinte brochures, betekent niet alleen meer informatie, maar bovendien een grote besparing op de kosten. Al deze kostenbesparingen worden doorgegeven aan onze klanten. Je kunt dus profiteren van een betere service tegen de laagste prijzen.

 • Wie kan er gebruik maken van de service van LanguageCourse.net?
  In principe kan iedereen gebruik maken van onze gratis service. Klanten van over de hele wereld boeken bij ons.

 • Hoe kan ik mij inschrijven via LanguageCourse.net?
  Ons doel is het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken de meest geschikte talencursus te vinden en zich daarvoor in te schrijven. Je kunt een overzicht van het boekingsproces vinden op https://www.languagecourse.net/talen-cursussen/boek-taalcursussen-online.php

 • Hoe werkt LanguageCourse.net samen met de talenscholen?
  LanguageCourse.net is een onafhankelijke inschrijfdienst voor talencursussen en wij werken met verschillende partnerscholen in vele landen. Al deze scholen zijn zorgvuldig geselecteerd om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten. Wij worden continue benaderd door talenscholen die op onze website vertegenwoordigd willen worden, maar alleen de allerbeste scholen worden gekozen, om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen.

 • Zijn er extra kosten als ik boek via LanguageCourse.net?
  Zowel het advies van onze talenreisexperts als de inschrijfdienst is geheel gratis voor onze klanten. In tegenstelling tot de meeste touroperators of agenten, rekenen wij geen extra kosten bovenop de prijs die je zou betalen als je rechtstreeks bij de school boekt. Bovendien geven wij op de meeste scholen zelfs een korting van 5% op de cursusprijs! Je bent er dus van verzekerd de laagste prijs te betalen voor je talencursus. GEGARANDEERD. Als je een lagere prijs vindt voor dezelfde cursus, betalen we je het verschil terug.

 • Geldt de korting voor alle cursussen?
  Momenteel bieden wij de 5% korting op het officiële lesgeld voor meer dan 90% van de talencursussen die je kunt boeken via LanguageCourse.net. De korting geldt alleen voor klanten die via onze website boeken en is niet van toepassing als klanten rechtstreeks bij de school boeken. Een aantal scholen wil niet dat wij een korting aan onze klanten bieden. Deze scholen zijn nog steeds vertegenwoordigd op onze website maar er wordt duidelijk bij aangegeven dat je bij deze scholen geen korting krijgt.

 • Krijg ik ook een korting als ik direct bij de school boek?
  Nee. De 5% korting wordt aangeboden door LanguageCourse.net en niet door de school. Alleen als je je via ons online inschrijfformulier inschrijft, kom je in aanmerking voor de 5% KORTING op de officiële cursusprijzen van de school. Als je je rechtstreeks bij de school inschrijft ontvang je geen korting en kun je ook niet profiteren van de overige voordelen die LanguageCourse.net je biedt. In de bevestiging die je van ons krijgt, wordt de korting samen met de aanbetaling afgetrokken van het totaalbedrag.

 • Zijn er nog meer voordelen als je via LanguageCourse.net boekt?
  Je inschrijven via LanguageCourse.net betekent niet alleen gegarandeerd de laagste prijs en de grootste selectie talenscholen wereldwijd. Als je via ons boekt, betekent dit ook een bekwame en vriendelijke contactpersoon en een partner die je bijstaat in het onwaarschijnlijke geval dat je een geschil hebt met de school. We bieden onze service in verschillende talen, zodat je in je eigen taal je verwachtingen, vragen en twijfels kunt communiceren voor, tijdens en na de boeking.

2. Is het veilig?
 • Is het veilig om een talencursus te boeken via internet?
  Je persoonlijke gegevens worden absoluut vertrouwelijk behandeld. Je gegevens worden nooit aan andere partijen gegeven. Alleen de school waar je je voor wilt inschrijven en de verzekeringsmaatschappij (als je een verzekering hebt afgesloten) zullen over je gegevens beschikken. Het invoeren van je creditcardgegevens is 100% veilig, aangezien wij van een beveiligde, gecodeerde site gebruik maken, die volledig beschermd is tegen onbevoegde toegang.

 • Betalingsinformatie via internet verzenden
  Het invoeren van je creditcardgegevens is 100% veilig, aangezien wij van een beveiligde, gecodeerde site gebruik maken, die volledig beschermd is tegen onbevoegde toegang. Mocht je liever niet je creditcardgegevens via internet doorgeven, dan kun je ze ons ook doorsturen per fax of telefonisch doorgeven.

3. Over mijn cursus...
 • Hoe zijn de talenscholen geselecteerd?
  De scholen dienen aan bepaalde criteria te voldoen om er zeker van te zijn dat zij aan de verwachtingen van onze klanten voldoen. Zo dienen zij geaccrediteerd te zijn door bekende associaties, of een solide achtergrond en uitgebreide ervaring in het lesgeven te hebben. Slechts een klein percentage van de scholen die op onze website vertegenwoordigd willen worden, wordt toegelaten.

 • Hoe ver van te voren moet ik mij inschrijven voor mijn talencursus?
  In tegenstelling tot andere agenten, nemen wij ook inschrijvingen in behandeling die vlak voor de begindatum van de cursus binnenkomen, zonder extra kosten. Over het algemeen raden we je aan zo vroeg mogelijk te boeken, aangezien je dan meer kans hebt dat de beste accommodatiemogelijkheden nog beschikbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat je alle benodigde documenten op tijd binnen hebt, dien je minstens 5 werkdagen vantevoren te boeken. We zullen je boeking echter ook in behandeling nemen als deze op het laatste moment binnenkomt.

 • Zijn er bepaalde dagen waarop de cursussen beginnen?
  Bij de meeste van onze talenscholen beginnen de cursussen elke maandag, zodat je het hele jaar door een cursus kunt volgen. De begindata worden onderaan elke cursus aangegeven. Absolute beginners (studenten zonder enige kennis van de te leren taal) dienen soms op bepaalde data te beginnen. Ook specifieke cursussen, zoals examensvoorbereidingscurssen etc. hebben vaak specifieke begindata.

 • Krijg ik een certificaat aan het eind van mijn cursus?
  Ja. De scholen geven je aan het einde van de cursus een certificaat, maar hiervoor is het wel noodzakelijk dat je niet te veel lessen hebt gemist.

 • Hoe en wanneer moet ik betalen voor mijn cursus?
  Om je boeking te garanderen, wordt er een aanbetaling van ongeveer 20-30% van het lesgeld in rekening gebracht als je je inschrijft via LanguageCourse.net. Het resterende bedrag dient rechtstreeks aan de school betaald te worden, in overeenstemming met de voorwaarden van de school. Bij de meeste scholen dient de betaling tenminste vier weken vantevoren binnen te zijn. Instructies om het resterende bedrag aan de school te betalen, kun je vinden op de factuur van de school.

 • Kan mijn bedrijf betalen voor mijn talencursus?
  Ja, dit is mogelijk. Vul naast je eigen naam ook de naam van je bedrijf en hun belastingnummer in en de school zal dan een factuur voor je bedrijf verschaffen.

4. Over mijn accommodatie...
 • Kan ik een cursus boeken zonder accommodatie?
  Ja. Je kunt je eigen accommodatie regelen en alleen de cursus via ons boeken.

 • Hoe worden de gastgezinnen uitgekozen?
  De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en in de gaten gehouden door de scholen. De gezinnen hebben vaak al veel ervaring met internationale studenten. Onder een gastgezin wordt niet alleen een traditioneel gezin verstaan, maar ook een koppel of een alleenstaand persoon zonder kinderen.

 • Wanneer krijg ik meer informatie over mijn accommodatie?
  Normaal gesproken sturen de scholen de accommodatiegegevens 1 à 2 weken voor aanvang van de cursus. Veel scholen dienen eerst het resterende bedrag ontvangen te hebben voordat zij de accommodatiegegevens kunnen versturen.

 • Worden studenten van dezelfde nationaliteit in dezelfde accommodatie geplaatst?
  De scholen zullen hun best doen geen studenten met dezelfde moedertaal in dezelfde accommodatie te plaatsen. Sommige scholen garanderen dit zelfs! Dit wordt aangegeven op de pagina van elke school op onze website. Geef je er wel de voorkeur aan met iemand met dezelfde nationaliteit te verblijven, geef dit dan aan op het inschrijfformulier en de school zal proberen je in de gewenste accommodatie te plaatsen.

 • Ik zou graag mijn accommodatie met mijn kind die een talencursus gaat volgen delen. Is dit mogelijk?
  Ja. Verschillende scholen bieden gedeelde appartementen voor gezinnen of de mogelijkheid in hetzelfde gastgezin als uw kind te verblijven.

5. Kan ik mijn cursus en accommodatie nog wijzigen?
 • Kan ik nog wijzigen als ik mijn inschrijfformulier al heb ingevuld?
  Ja, het is mogelijk wijzigingen aan te brengen in je boeking nadat je het inschrijfformulier al hebt ingevuld. Het duurt meestal ongeveer 2 dagen voordat de school ons de bevestiging en factuur stuurt, dus in die tussentijd kun je nog zonder problemen je inschrijving veranderen.

 • Kan ik nog wijzigen als ik mijn bevestiging en factuur al heb ontvangen?
  Ja, je kunt je boeking nog wijzigen als deze al bevestigd is. Houd er wel rekening mee dat sommige scholen wijzigingskosten in rekening brengen en dat de wijzigingen alleen mogelijk zijn als er beschikbaarheid is. We zullen ons best doen de wijzigingen door te voeren. Als de wijziging echter een prijsverlaging van meer dan 30% met zich meebrengt, dan wordt dit als een gedeeltelijke annulering gezien en worden annuleringskosten in rekening gebracht.

 • Kan ik mijn cursus ook annuleren?
  Als je je cursus wil annuleren, dien je ons daarvan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen, zodat wij de school meteen kunnen inlichten en daarmee de kans op annuleringskosten kunnen verkleinen. Bij de meeste scholen kun je je cursus ook uitstellen, waarmee je annuleringskosten vermijdt. Als je een cursus boekt via LanguageCourse.net betekent dit dat je een rechtstreeks contract aangaat met de school. Om de boekingsvoorwaarden te zien, klik hier.

6. Over mijn verzekering...
 • Heb ik echt een verzekering nodig?
  De verzekering is optioneel. Het is echter aan te raden een verzekering af te sluiten die je gedurende je verblijf in het buitenland dekt voor medische noodgevallen.

 • Hoe kan ik mijn verzekering betalen?
  Om de verzekering te kunnen afsluiten, dien je bij het inschrijven voor de cursus je creditcardgegevens in te vullen. Dit is de enige betaalmethode die de verzekeringsmaatschappij accepteert.

 • Wat is het verschil tussen de verzekeringen die jullie aanbieden?
  We bieden twee verschillende pakketten aan. Het basispakket biedt dekking voor medische noodgevallen en voor je bagage. De tweede optie is inclusief een annuleringsverzekering. Klik hier voor de polisvoorwaarden.

 • Wanneer ontvang ik mijn verzekeringspas? En waar?
  Je ontvangt de verzekeringspas per email, normaal gesproken binnen zeven dagen nadat je de bevestiging voor je cursus ontvangen hebt.

 • Kan ik de dagen dat ik de verzekering heb geboekt nog wijzigen?
  Je kunt de dagen wijzigen indien nodig, mits de verzekerde periode nog niet is ingegaan.

 • Kan ik mijn gekozen verzekering nog wijzigen?
  Nee. Nadat je een pakket hebt afgesloten, kan deze niet meer gewijzigd worden.

 • Ik ben in het buitenland naar de dokter geweest. Hoe kan ik de medische kosten van de verzekering terugkrijgen?
  Je hoeft alleen het schadeformulier in te vullen en rechtstreeks naar de verzekeringsmaatschappij op te sturen.

7. Wat als ik meer informatie nodig heb?
Bespaar geld! Exclusieve promoties!
Meld je nu aan om te profiteren van de beste (taal)cursusdeals.
Algemene voorwaardenPrivacy en cookiesAfdrukBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoud