X

Cursusgids

Welke plaats?

Wanneer je deelneemt aan een talencursus, heb je normaal gesproken nog genoeg vrije tijd over om de cultuur, de mensen, de lokale gebruiken, etc. te ontdekken. Dus als je een keuze maakt is het belangrijk om rekening te houden met je eigen levensstijl. Net zoals met het plannen van een vakantie, moet je ook kijken wat het best bij jouw past, bijvoorbeeld een grote stad, een exotisch oord of een toeristische omgeving. Op deze website kun je een link vinden die verwijst naar "city guides". Daarin kun je van elke stad die wij aanbieden een omschrijving vinden. In onze zoekmachine kun je ook kijken of er naast de cursus nog andere activiteiten worden aangeboden. Ook al spreekt men in verschillende landen dezelfde taal, toch is het verstandig om te letten op de dialecten die erg van elkaar kunnen verschillen. Ook de reden waarom je gaat is belangrijk. Als de cursus is bedoeld om je voor de bereiden op een toekomstige baan, dan kan het in je voordeel zijn om de cursus in dat zelfde land te doen om jezelf alvast voor te bereiden op het dialect en de leefomgeving. Verder geldt dat minder ontwikkelde landen over het algemeen een lagere levensstandaard hebben dan de meer geïndustrialiseerde landen. (Er zijn uitzonderingen, bekijk de uitslagen van de evaluaties op Languagecourse.Net)
Aan de andere kant zijn scholen in exotische gebieden vaak kleiner en is er dus meer tijd om met elkaar te praten in de vreemde taal. Zorg ervoor dat je ook het financiële aspect van de cursus meeneemt in je overwegingen.


Welke school ?

Languagecourse.Net heeft voor jou duizenden scholen geëvalueerd en alleen de beste scholen uit elke regio geselecteerd. De kwaliteit van de cursussen is gegarandeerd door een lidmaatschap van een onafhankelijke schoolassociatie, of door de erkenning van het nationale Ministerie van Onderwijs. Naast de evaluaties van voorgaande studenten van Languagecourse.Net, kun je de volgende punten meenemen in je besluit.
 
Locatie van de school: 

in de buitenwijken:
+ veilig gebied, kleinere afstand tussen de school en de accommodatie, stilte en rust
- afhankelijkheid van het openbaar vervoer.(vooral als je tot laat uit gaat in discotheeks of cafés die in het centrum liggen)
in het centrum: 
+ groot aantal restaurants, culturele evenementen, winkels en vrijetijdsactiviteiten

** In tegenstelling tot de meeste talenscholen, publiceert Languagecourse.Net de adressen van de scholen zodat je de exacte locatie kunt bepalen. Ook staat beschreven wat de afstand tussen de school en het centrum is.

Grootte van de school: 
Grote school: 
voordelen:  betere bibliotheken en normaal gesproken een groter aanbod van multimedia language labs, ook heb je meer verschillende niveaus waaruit je kunt kiezen en zijn er meer inschrijvingen (dus meer contact met andere studenten) zodat er homogene groepen kunnen worden gevormd. Daarnaast hebben de lesuren vaak een betere structuur.
Kleine school:
voordelen:  comfortabele persoonlijke sfeer, normaal gesproken minder studenten per groep (helemaal tijdens het laag seizoen). Grotere kans dat er rekening wordt gehouden met persoonlijke wensen. Minder oppervlakkig contact met medestudenten.

Mix van de nationaliteiten:

Als je wilt, is het mogelijk om rekening te houden met de nationaliteit van de andere studenten. Des te meer verschillende nationaliteiten, des te groter de kans dat je niet in je eigen taal praat met de andere studenten buiten de lesuren om. De nationaliteit van de studenten hangt ook af van het land dat je kiest om je cursus te volgen. (bv. op dit moment boeken meer Japanners een cursus in Australië dan in Engeland). Aan de andere kant hangt de mix van nationaliteiten ook af van hoeveel tijd en moeite een school steekt om veel verschillende nationaliteiten aan te trekken. Al deze informatie is toegevoegd in de profielen van de meerderheid van de scholen.

Welke cursus ?

Soorten cursussen:

De standaard cursus
De standaard cursus wordt praktisch door iedere school aangeboden. Het bestaat uit ongeveer 4 uur les per dag in groepsvorm. Deze cursus geeft je een goede basis en zorgt ervoor dat de volgende aspecten behandeld zijn: praten, luisteren, lezen en schrijven. Deze cursus is bij uitstek geschikt voor studenten die een taal willen leren in een algemene context en willen genieten van een fantastische vakantie.

Intensieve cursus
Bovenop de standaard cursus, biedt de intensieve cursus ´s middags nog 1 tot 3 extra uren aan, met een extra focus op conversatie training. Deze cursus is voor studenten die zeer gemotiveerd zijn en die de taal zo snel mogelijk onder de knie willen krijgen. Vergeet niet dat 6 uur les per dag erg veeleisend kan zijn, helemaal als je daarnaast ook nog huiswerk moet maken, hierdoor lever je een hoop vrije tijd in.

Examen Training Cursus
In deze cursus zul je speciaal worden getraind om internationaal erkennende certificaten of diploma's te behalen. Deze cursussen beginnen meestal op specifieke data, terug gerekend vanaf de datum van het examen. Als lesmateriaal wordt er veel gebruik gemaakt van oude examens en realistische proef tentamens.

Deze certificaten/diploma´s zijn vaak nodig om te worden toegelaten op buitenlandse universiteiten of je kennis van een taal te bewijzen. De cursus wordt aanbevolen omdat het de motivatie significant kan verhogen aangezien de motivatie nog weleens kan verslappen aan het eind van een cursus waar geen aandacht wordt besteed aan examens. Deze cursus blijft erg gefocust. Ten derde bedekken deze cursussen een groot deel van alle taal aspecten om een optimaal resultaat te behalen tijdens het examen. Studenten die kiezen voor een cursus van lange duur worden in het bijzonder aangeraden om deze cursus te volgen om de studiefocus te behouden.

Één op één cursus
Een één op één cursus is zonder twijfel de meest effectieve manier om een taal te leren. Helaas is het ook de duurste vorm van alle cursussen. De student mag zelf de onderwerpen en de intensiviteit van de cursus bepalen. Het grootste voordeel is dat de student constant in de buitenlandse taal communiceert met de leraar, die meteen feedback geeft en fouten corrigeert. Daardoor zal een student veel sneller de taal beheersen dan wanneer de student deelneemt aan een groepscursus. Veel scholen bieden een combinatie aan van een één op één- en een groepscursus. Zo´n combinatie is niet alleen erg effectief maar is ook prijstechnisch een goede deal. In de meeste profielen van de scholen kun je informatie vinden die de mogelijkheid uitleggen van een combinatie van individuele en groepslessen.

Bedrijf en bedrijf gerelateerde cursussen
Bedrijfscursussen zijn voornamelijk geconcentreerd op mensen uit het bedrijfsleven die al kennis hebben van de vreemde taal, maar die dat graag willen verbeteren om bepaalde bedrijfsdoelstellingen te behalen. In deze type cursus ligt de focus onder andere op: correspondentie, presentaties en telefoon training. Normaal gesproken is er plaats voor 6 personen in een cursus. Sommige scholen bieden beroeps gerelateerde cursussen aan voor bijv. stewadessen, secretaressen, advocaten, IT specialisten, etc. Deze cursus legt de nadruk op vocabulaire dat veel wordt gebruikt in het bedrijfsleven en op rollenspellen die geconcentreerd zijn op realistische bedrijfssituaties. Deze cursussen beginnen vaak op een vooraf bepaalde datum. Op de website van LanguageCourse.Net kan men specifiek zoeken naar scholen die deze cursussen aanbieden.

Andere Cursussen:
Naast al het bovengenoemde, worden er ook speciale cursussen aangeboden voor studenten en senioren. Je kunt ze vinden in de database van LanguageCourse.Net door "Categorie Cursus" te selecteren.

Aantal lessen en de duur van de lessen.
Het aantal lessen hangt af van je persoonlijk doel. Als je meer vakantie wilt vieren en daarbij een taal wilt leren of ga je speciaal de cursus doen om een nieuwe taal te kunnen beheersen. Uit persoonlijke ervaring kunnen we aanbevelen om meer lesuren te boeken (zonder te overdrijven) omdat er genoeg tijd overblijft om leuke dingen te doen. Wanneer je kijkt naar het aantal lesuren, bekijk dan ook goed de duur van de lessen aangezien dat nog weleens varieert tussen de 40 en 60 minuten. Deze informatie is expliciet bijgesloten in de profielen van de scholen.

Grote van de klas:
Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de klas is, des te meer je leert. Er zijn minder conversatiemogelijkheden in grote klassen maar helaas, hoe groter de klas des te goedkoper de cursus.

Begin data en de duur van de cursus ?

Begin data:
Tijdens de maanden Juli en Augustus hebben de scholen een groter aantal inschrijvingen dan tijdens andere maanden. Als je in die tijd een cursus wilt boeken is het verstandig om dat op tijd te doen omdat het aanbod beperkt kan zijn en al voor het hoogseizoen volgeboekt kan zijn. Mocht je tijd hebben om een cursus te boeken in het laagseizoen dan betaal je minder, zijn de klassen kleiner en misschien heb je zelfs ook een betere accomodatie omdat de scholen soms van te voren al accomodaties huren die verder weg zijn van de school.

Duur van de cursus :
De minimale duur van de cursus is meestal 2 weken. Studenten leren meer van een 3 of 4 weekse cursus omdat ze dan gewend zijn aan de omgeving en omdat ze dan ook de mogelijkheid hebben om buiten de cursus om te praten met andere mensen in de vreemde taal.

Wat voor een accommodatie?

Dit zijn de mogelijkheden die je kunt kiezen wat betreft accommodatie:


Gast gezin:
Door te verblijven in een gast familie heb je de mogelijkheid om heel goed de manier van leven en de cultuur op te pikken. Ook zal je de taal sneller beheersen doordat je constant aan het oefenen bent, ook na de lessen. Gast gezinnen kunnen ook een stel zijn zonder kinderen of singles, die een kamer te huur hebben. De kwaliteit van de accommodatie bij gast gezinnen kan sterk variëren. Als je je realiseert dat je niet blij bent met je accommodatie, blijf dan niet en meld dit aan de school. Zij zullen er alles aan doen om een oplossing te vinden. In sommige gevallen moeten studenten een kamer delen, dus lees van te voren zorgvuldig de beschrijving van de accommodatie. Deze beschrijving kun je vinden op LanguageCourse.Net door het schoolprofiel te bekijken. Als je graag een kamer voor je zelf wilt hebben maar je kunt het nergens aangeven op het inschrijfformulier, dan kun je een notitie maken in het veld "opmerkingen" waarin je aangeeft dat je graag een enkele kamer zou willen hebben.

Gedeelde studentenflat / appartement
Veel scholen huren appartementen vlak bij de school voor hun studenten. Normaal gesproken deel je de badkamer en de keuken met ongeveer 3-6 andere taalcursus studenten. Door dit type accommodatie te kiezen heb je volledige vrijheid tijdens de duur van de cursus. Uit ervaring is echter wel gebleken dat na de lessen van de cursus er niet meer veel wordt gesproken in de vreemde taal.

Hotel
De meeste scholen bieden ook hotels aan die dicht bij de school zijn. De kosten van deze kamers zijn veel hoger dan de kosten van een gedeeld appartement of van een gast gezin.

Budget - mogelijkheden tot besparing

De volgende factoren hebben een grote invloed op de kosten en moeten goed in overweging worden genomen.

Kosten van levensonderhoud:

Deze kosten kunnen behoorlijk verschillen van land tot land. Soms kun je een behoorlijk groot bedrag besparen door een cursus te doen in een land waar de kosten voor levensonderhoud laag zijn. Bijv. Het leven in Ecuador is maar een fractie van wat het leven kost in Argentinië. Vervolgens kan ook de plaats waar je gaat studeren veel verschil uit maken. Je kunt kiezen voor Londen of New York, maar het zal significant goedkoper zijn als je Wales of het Midden Oosten van Amerika in overweging neemt. Helemaal voor de studenten die een lange cursus willen doen, is het zeer sterk aanbevolen om rekening te houden met deze kosten. In de meeste profielen van de scholen kan men de kosten van de cursus van de verschillende landen met elkaar vergelijken.


Grote van de groep :
Een van de belangrijke factoren die de prijs bepalen zijn het aantal studenten in één klas. Door een klas van grote omvang te kiezen kun je de kosten van de cursus aanzienlijk reduceren. Houd wel in je achterhoofd dat dit waarschijnlijk ook ten koste gaat van de effectiviteit van de cursus.

Inclusief:
Let ook goed op de extra diensten die bij de prijs van de cursus zijn inbegrepen. Extra kosten voor studiemateriaal of voor de ophaaldienst van het vliegveld kunnen de totaal kosten redelijk verhogen. Zorg ervoor dat je de volgende aspecten meeneemt en vergelijkt bij het maken van je eind keuze.

  • Totaal prijs inc. inschrijfgeld
  • Accommodatie
  • Prijs van de cursus


Algemene voorwaardenPrivacy en cookiesOver onsContactAfdrukBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoud