X
NieuwNieuw

132 Taalscholen Frans in Frankrijk - Taalreizen - Rangschikking 2023

Frankrijk
Bereken prijsvergelijking
Frankrijk
Filter
kaart

Meest populaire bestemmingen

4.8

Rating: 4.8

(831 beoordelingen)
4.6

Rating: 4.6

(483 beoordelingen)
4.6

Rating: 4.6

(524 beoordelingen)
4.7

Rating: 4.7

(204 beoordelingen)
4.7

Rating: 4.7

(82 beoordelingen)
Lijst van alle steden

Beste scholen Frans in Frankrijk per categorie

Frankrijk ranglijst van talenscholen (Taalreizen gebaseerd op de beoordeling van studenten)

Kaart met de locatie van Franse scholen in Frankrijk

Map inhoud wordt geladen
Geïnteresseerd in online cursussen?
Bekijk onze topkeuzes voor live online cursussen Frans tegen de beste prijzen.

Informatie over Frankrijk

Niet verassend, dit land ligt op het puntje van iedereen zijn tong. Frankrijk is bekend om zijn goede eten en wijn, maar dat is niet alles! Leef je uit in de met palmbomen gevulde stedn Nice of St- Tropez, ga skien in de Alpen en wordt verliefd op Parijs of Versailles. De fransen houden wel van een feestje en dat is goed te zien tijden een van de Carneval vieringen of een kerst markt. En vergeet niet om naar de Tour de France te gaan kijken!

Kerngegevens van Frankrijk

Bevolking: 66,988,000
Hoofdstad: Parijs
Tijdzone: GMT +2
Valuta: EUR
Landcode telefoon: +33
Naam van land in het Frans: France
Grootste steden in Frankrijk:
 • 1. Parijs: 2,200,000
 • 2. Marseille: 795,000
 • 3. Lyon: 475,000
 • 4. Toulouse: 435,000
 • 5. Nice: 340,000
Visum: Onderdanen van Nederland hebben geen visum nodig om naar Frankrijk te reizen voor het bijwonen van een taalcursus. Controleer de visumvereisten voor staatsburgers uit andere landen.
Gegevens over visumvereisten voor het laatst bijgewerkt op 01-12-2022 (Bron)
Raadpleeg voor de meest actuele informatie over visums de ambassade of het consulaat van Frankrijk in jouw land. Lijst van ambassades en consulaten van Frankrijk op de officiële website: Ministry for Europe and Foreign Affairs of France.
Grootste internationale luchthaven in Frankrijk:
Paris Charles de Gaulle Airport (CDG): 23km van stadscentrum Parijs
Elektriciteitsnet:
 • Plug Type C
 • Plug Type E
 • Residentiële spanning: 230 V
 • Frequentie: 50 Hz

Vragen en antwoorden over Frankrijk

 • Je hoeft geen DELF-examen te doen om aan de cursus deel te nemen. Je maakt alleen de taalniveautest van de school voordat de cursus begint, zodat je in de juiste groep kunt worden ingedeeld.
 • De school die van onze partnerscholen in Parijs het meest kosteneffectieve onderwijs aanbiedt, is Bayswater, Parijs. (vanaf februari 2023).
 • Ja, om een lijst met scholen en aanbiedingen te zien selecteer je Engelse cursus en kies je Frankrijk als bestemming in onze cursuszoekmachine.
 • Je kunt op de school verschillende accommodatiemogelijkheden aanvragen. Selecteer de eerste gewenste accommodatieoptie uit het dropdown menu en geef de tweede gewenste accommodatieoptie aan in het opmerkingenveld. Zorg ervoor dat je de naam van de accommodatieoptie, de incheckdatum en de uitcheckdatum vermeldt.
 • Als je Frans spreekt, kun je meestal elke maandag aan onze partnerscholen beginnen. Je doet een niveautest en wordt aan de hand van je niveau in de juiste groep geplaatst. Onze scholen bieden verschillende accommodatiemogelijkheden en de prijzen variëren. Je kunt overwegen om een eenpersoonskamer te boeken in een gastgezin (verblijf bij lokale gastheren/gastgezinnen, dit is een goedkopere optie) met of zonder maaltijden. Een gastgezin heeft meestal een gedeelde badkamer, maar we kunnen altijd bij de school navragen of een van hun gastgezinnen een eigen badkamer kan aanbieden. Veel scholen werken samen met residenties, of kunnen ook studio's en privé appartementen aanbieden. Dit zijn duurdere opties en je hebt je eigen keuken en privé badkamer.
  Angela Ligartova, Consultant van LanguageCourse.net - 29-04-2022
 • Als je jouw algemene kennis van het Frans wilt verbeteren, raad ik je aan te kiezen voor een standaardcursus of een intensieve cursus. Je zal je concentreren op alle aspecten van de taal: spreken, lezen, schrijven, grammatica. Als je al een beetje Frans spreekt (je kunt eenvoudige zinnen maken en over eenvoudige onderwerpen praten) kunt je meestal elke maandag met de cursus beginnen. Als je niet zeker bent van jouw niveau raad ik je aan een cursus te boeken voor een totale beginnersdatum. Deze startdata staan vermeld op onze website. Op de eerste dag of voor de startdatum maak je een niveautest en word je aan de hand van je niveau in de juiste groep geplaatst. Op die manier kun je ofwel in de volledige beginnersklas ofwel in een niveau hoger instappen.
  Angela Ligartova, van LanguageCourse.net - 10-03-2022
 • Studenten moeten normaal gesproken een cursus van 20 uur boeken. Als de lessen 45 minuten duren, moet je een meer intensieve cursus boeken met 26 of 30 lessen per week. Ik raad je aan contact op te nemen met Campus Frankrijk om de visumvereisten met hen te controleren. Visumvoorschriften zijn nogal delicaat en kunnen zeer snel veranderen, dus je kunt het beste altijd rechtstreeks contact opnemen met de ambassade of het consulaat in je eigen land of met Campus Frankrijk.
  Angela Ligartova, Consultant van Languagecourse.net - 18-02-2022
 • Ja, we hebben veel scholen in Frankrijk met Bildungsurlaub certificering. Je moet 30 lessen per week volgen voor Bildungsurlaub Berlijn en het moet een 5 daagse week zijn (geen feestdagen toegestaan).
  Sabine Krafack, Duitse taalreisadviseur van LanguageCourse.net - 19-11-2021

Veelgestelde vragen over scholen in Frankrijk

 • Alpine French School heeft de beste algemene beoordeling gekregen in Morzine (Alpes).
 • France Langue, gevestigd in 8 Place des Terreaux, Lyon is verkozen tot de school met de beste locatie in Frankrijk.
 • 'Homestay - Low Season' van CAREL is de best beoordeelde accommodatie in Frankrijk.
 • Je kunt al cursussen vanaf slechts 1 week volgen. Kies voor een langere cursusduur als je een goede vooruitgang in de taal wenst te boeken. Volgens een onderzoek van StudyTravel Magazine is de gemiddelde cursusduur voor Frankrijk 5 weken.
 • Electriciteit in Frankrijk is 230 Volt en 50 Hz. Type stekker C, E.
 • Onze beste bestemmingen in Frankrijk zijn Parijs, Nice, Montpellier, Lyon en Biarritz.
 • We werken alleen met particuliere taalscholen. De cursussen zijn daarom niet gratis. Als je dakloos of ongedocumenteerd bent, kun je het beste contact opnemen met de Franse overheidsdiensten om te zien welke mogelijkheden er voor je zijn.
 • Momenteel werken we uitsluitend met particuliere taalscholen of met specifieke onderdompelingsorganisaties samen.
 • Om je de meest gedetailleerde informatie te geven die op jouw behoeften is afgestemd, moeten we je vragen de steden van je voorkeur, je huidige niveau van taalbeheersing, de duur van de cursus, de mogelijke startdata en of je ook accommodatie nodig hebt. Met deze gegevens kunnen we je persoonlijke offertes sturen en contact opnemen met de scholen om de beschikbaarheid te controleren.
  Cinzia Carli, Italiaanse Area Manager van - 29-09-2022
 • In de meeste scholen in Frankrijk wordt het onderwijs, zelfs voor het basisniveau, alleen in de moedertaal gegeven. Soms gebruikt de leraar Engels, en voegt er een visueel begrips- en uitlegsysteem aan toe.
  Maksym, Russisch sprekende manager van LanguageCourse.net - 05-08-2022
 • Het minimum vereist door de scholen is minimaal 30 lessen per week voor DELF/DALF examenvoorbereiding. De enige uitzondering is de school Etoile Institut de Langue, die 5 lessen per week aanbiedt voor een pakket van 2 weken, voor degenen die al het B2 (High Intermediate) niveau hebben voordat de cursus begint.
  De prijs van het examen varieert afhankelijk van het niveau en wordt nog steeds vermeld in de opmerkingen van de scholen die de examenvoorbereidingscursus aanbieden.
  Het is altijd noodzakelijk om een verplichte niveautest af te leggen alvorens de cursus zelf te bevestigen. Dit gebeurt meestal online, via een specifieke link die door de school wordt gestuurd, of mogelijk zelfs op papier.
  Antonio, Area Manager' van LanguageCourse.net - 16-05-2022
 • Er is geen deadline voor de inschrijving, maar ik raad studenten aan zich zo snel mogelijk in te schrijven om hun plaats in de cursus veilig te stellen. Bepaalde niveaus kunnen volgeboekt raken. We hebben preferentiële betalings- en annuleringsvoorwaarden onderhandeld met de meerderheid van onze partnerscholen. Studenten kunnen hun reservering kosteloos annuleren bij de meeste van onze partnerscholen, 10-30 dagen voor de startdatum als ze de cursus via onze website boeken. Ze kunnen de cursus ook kosteloos wijzigen/uitstellen. Je kunt contact met ons opnemen om de annuleringsvoorwaarden te controleren of informatie hierover vinden op de schoolpagina op onze website.
  Angela Ligartova, van LanguageCourse.net - 28-02-2022
 • Correct. In de prijs van de cursussen is geen accommodatie inbegrepen, maar je bent vrij om ook een van de door de school aangeboden accommodatie te boeken.

  De scholen waarmee wij samenwerken bieden een breed scala aan accommodaties, van gastgezinnen tot eenpersoonskamers of gedeelde kamers in appartementen of residences. Een gastgezin is de optie die ik aanbeveel voor een echte onderdompelingservaring en als je volpension of halfpension boekt, kun je ook blijven oefenen rond de eettafel en leer je veel meer over de cultuur en de tradities dan je anders zou doen.

  Anderzijds ben je vrij om zelf accommodatie te zoeken, aangezien het niet verplicht is om via de school accommodatie te reserveren.

  Wat de vluchten betreft, daar zorgen wij niet voor, maar wij raden je aan deze pas te kopen als jouw boeking door ons is bevestigd.
  Rubén De Haro, Area Manager - Spaans van LanguageCourse.net - 02-11-2021