+46 844 683 676
Favorit hjärtikon
Favorit hjärtikon
X

CSN


Nedan följer en sammanfattning om vad som krävs för att du ska kunna bli beviljad studiemedel för din språkkurs. Du kan läsa mer om CSN:s villkor för studiemedel här: http://www.csn.se/utomlands/studiestodsberattigande-utb/sprakkurser-1.3243 och även räkna ut summan av ditt bidrag och lån på http://www.csn.se/2.879/2.1091.

Grundäggande krav för studiemedelsansökan

  • Skolan som kursen ges vid måste vara godkänd av Högskoleverket. Detta är fallet för många av de skolor som du finner på vår webbsida.
  • Du måste ha grundläggande behörighet för att bli beviljad studiemedel. Du kan läsa mer om vad detta innebär på CSN:s hemsida, men generellt sett motsvarar detta gymnasiekompetens.
  • Europeiska språk måste studeras i Europa och studiemedel beviljas därför inte för exempelvis franskakurser i Kanada.
  • Du ska vara antagen till den kurs som du söker studiemedel för. Du kan därför inte skicka in din ansökan till CSN förrän skolan har bekräftat din kursplats. Krav ställs även på att du ska kunna examineras på kursen, det vill säga att du ska kunna avlägga ett prov som bekräftar dina språkkunskaper.
  • Dina studier ska pågå i minst 13 veckor för att vara studiemedelsberättigade. Studierna ska bedrivas på helfart, vilket motsvarar 20 timmar/vecka.
  • Studiemedel beviljas till svenska medborgare och särskilda regler tillämpas för utländska medborgare. Du kan läsa mer om villkoren om du följer länken till CSN:s informationssida ovan.
  • Under de senaste fem åren ska du ha varit bosatt i Sverige i en sammanhängande tid om två år.

Blanketter som du ska skicka med din ansökan för studiemedel utomlands

  • Med din ansökan ska du även skicka CSN:s särskilda språkblankett för ditt studiespråk. Blanketten ska delvis fyllas i av din språkskola utomlands. Denna blankett finner du på <a href="http://www.csn.se/2.879" target='_blank'>CSN:s sida med blanketter/informationmaterial. Här finner du även formuläret för ansökan om studiemedel för studier utomlands (se punkten ovan).
  • Du som inte är svensk medborgare ska fylla i ”Personuppgifter för den som inte är svensk medborgare”. Du finner även denna blankett på CSN:s sida med blanketter/informationmaterial.

De två första blanketterna ovan ska samtliga utlandsstuderande fylla i för ansökan om studiemedel. För att läsa mer om vad din individuella ansökan kräver, hänvisar vi dig till CSN:s informationssida. Beroende på din tidigare studiebakgrund, eventuella stipendier och om din ansökan gäller bidrag eller lån, ställer CSN olika krav på vad din ansökan måste innehålla utöver blanketterna ovan.
Vill du vända dig direkt till CSN, finner du deras kontaktuppgifter om du följer länken till deras informationssida. Tänk på att CSN behandlar ett stort antal ärenden och att du därför kan få vänta ett tag på ditt beslut. Efter att du har bokat din kurs hos oss, och mottagit bekräftelsen från din skola, råder vi dig till att omgående skicka iväg din studiemedelsansökan.

Regler och villkorÅterbetalningspolicySekretess och cookiesOm ossKundsupportAvtryckPolicy för recensioner och användarinnehållFörtroende och säkerhetSätt upp en länk till oss och tjäna pengarLägg till din skola
© 1999 - 2024 LanguageCourse S.L.