+46 844 683 676
Favorit hjärtikon
Favorit hjärtikon
X

13 Franska Språkskolor i Nice - Språkresor Rankning 2024

Franska språkkurs i Nice från 
Beräkna prisjämförelse
Nice
00:0000:00
 

De bästa Franskaskolorna i Nice efter kategori - studenternas ålder, värde för pengarna

TOPPrankad av
Studerande < 18 år
Study & Live in your Teacher's Home
Studerande < 18 år
4.7

Betyg: 4.7

(3)
TOPPrankad av
Studerande 18-30 år
Actilangue
Studerande 18-30 år
4.3

Betyg: 4.3

(47)
TOPPrankad av
Studerande 31-49 år
Actilangue
Studerande 31-49 år
4.5

Betyg: 4.5

(22)
TOPPrankad av
Studerande 50+ år
Study & Live in your Teacher's Home
Studerande 50+ år
4.6

Betyg: 4.6

(9)
TOPPrankad av
Studerande i alla åldrar
Study & Live in your Teacher's Home
Studerande i alla åldrar
4.4

Betyg: 4.4

(18)
TOPPrankad av
Undervisningskvalitet
EF International Language Center
Undervisningskvalitet
5.0

Betyg: 5

(3)
TOPPrankad av
Fritidsprogram
Study & Live in your Teacher's Home
Fritidsprogram
4.5

Betyg: 4.5

(15)
TOPPrankad av
Värde för pengarna
Study & Live in your Teacher's Home
Värde för pengarna
4.4

Betyg: 4.4

(18)
TOPPrankad av
Skolans läge
International House
Skolans läge
4.8

Betyg: 4.8

(54)

Ranking av språkresor till Nice

baserat på betyg av språkskolor
Är du intresserad av online-kurser?
Ta en titt på våra toppval av Franskakurser online med live-lektioner, med de bästa priserna.

Karta där du kan se var de Franska skolorna i Nice ligger.

Laddar kartans innehåll

Nice betyg och åsikter

Hur våra studenter betygsatte sin erfarenhet av Nice

4.6

Betyg: 4.6/5.0

Allmänt tilltalandebetyg för Nice
548 autentiska betyg från studenter som bokade en kurs hos oss i Nice
Nattliv
4.2

Betyg: 4.2/5.0

Lokalbefolkningens vänlighet
4.3

Betyg: 4.3/5.0

Intressanta saker att göra
4.6

Betyg: 4.6/5.0

Geografisk plats
4.9

Betyg: 4.9/5.0

Kollektivtrafik
4.7

Betyg: 4.7/5.0

Klimat
4.6

Betyg: 4.6/5.0

Renlighet
4.0

Betyg: 4.0/5.0

Prisvärdhet
3.8

Betyg: 3.8/5.0

Shopping
4.1

Betyg: 4.1/5.0

Säkerhet
4.3

Betyg: 4.3/5.0

Vad våra studenter sagt om Nice

5.0

Betyg: 5/5

Mycket vacker stad. Havsutsikten är vacker och det är 5 minuters promenad från skolan. Nice har en underbar storlek. På fjorton dagar kunde vi utforska staden och även några platser i det omgivande området. Skolan delar ut ett studentkort som ger gratis inträde till nästan alla museer - toppen! Det finns bra kollektivtrafik, men jag använde den knappast inom Nice. Från huvudtågstationen kan Monaco, Menton och Eze nås på 20-40 minuter. I söder kan du också ta dig till Cannes med tåg eller med buss till St Paul de Vence - rekommenderas starkt!

Kathrin
Tyskland
3.0

Betyg: 3/5

Nice ligger väldigt bra till då det är ungefär halvvägs mellan Monaco och Cannes. Kollektivtrafiken fungerar ganska bra och överlag är det en trevlig stad. Nice är inte särskilt rent då man kan hitta hundskit i många hörn eller skräp på marken. Även om det är lite dyrare än större delen av Frankrike, kan du alltid hitta billigare ställen om du letar efter dem. Vädret är i allmänhet behagligt även om det är väldigt varmt i juli och augusti. Nice är säkert på dagen men på natten är det obehagligt att gå på gatorna ensam.

Camila
Schweiz
4.0

Betyg: 4/5

Nice iär en underbar stad. Det finns mycket att se, kollektivtrafiken är bra, du kan enkelt ta dig till Monaco, Menton, Cannes, Antibes och inom staden för 1,50 € per resa (eller 1 € om du köper en biljett för 10 resor). Det finns fantastiska museer, operan har ett mycket bra program och det finns något att se nästan överallt, eller så kan du välja att bara sitta på stranden eller strandpromenaden och njuta av det fantastiska vädret. Enda nackdelen: tyvärr lämnar hundägare hundbajs överallt på trottoarerna!!!!

Astrid
Tyskland
5.0

Betyg: 5/5

Jag hade en fantastisk 2 månadersvistelse. Nice är den perfekta staden för att koppla av, träffa människor och studera franska. Jag rekommenderar att du bor här och besöker alla "Cafe des langues" efter lektionerna. Profitez-vous :) Jag håller med Matisse: "Quand j'ai compris que chaque matin je reverrais cette lumière, je ne pouvais pas croire en mon bonheur. J'ai décidai de ne pas quitter Nice et j'y ai demeuré pratiquement toute mon existence."

Lilian
Brasilien
3.0

Betyg: 3/5

Det finns några museer som du måste se i Nice med omnejd. Intressanta utflykter till andra kuststäder eller till bergen är möjliga med buss eller tåg. I staden får du inte missa slottskullen med ruinerna, vacker utsikt, gamla stan i Nice, olika kyrkor, torg, utsikten från takterrasserna på 4 eller 5-stjärniga hotell. Bra geografiskt läge (nära Monaco, Italien, Marseille, och French Maritime Alps).

Erica
Tyskland
5.0

Betyg: 5/5

Perfekt plats för språkinlärning och semester med en blandning av kultur och natur. Kristallklart hav, berg, Nice i sig är en trevlig, lagom stor stad med barer, butiker och museer, och många mindre intressanta städer i närheten. Utmärkta skaldjur. Lokalbefolkningen verkar lite burdus till en början men hjälper dig om du behöver det.

Tina
Österrike
5.0

Betyg: 5/5

Jag hade Brigit och Laurence som lärare. Båda är entusiastiska och gillar att lära ut. Jag var mycket nöjd med att de verkligen visade intresse för var jag kommer ifrån. Jag har tagit många franskalektioner i mitt liv och den här skolan var överlägset den bästa.

Sachiko
Japan
3.0

Betyg: 3/5

Nice är verkligen en av de trevligaste storstäderna i Frankrike. Promenade des Anglais och havet är oförglömliga. Det finns många mycket intressanta små städer och platser att besöka i närheten en kort tågresa bort. Italien ligger också väldigt nära.

Sam
5.0

Betyg: 5/5

... låg på en av de vackraste platserna på Côte d'Azur, vacker arkitektur har bevarats, underbara marknader, historiskt finns det mer intressanta platser än Nice, men ljuset är strålande; Jag skulle inte vilja vara där under högsäsong.

Wolf
Tyskland
4.0

Betyg: 4/5

Nice rekommenderas varmt. Erbjuder många fotgängarzoner med barer och restauranger, kollektivtrafiken fungerar punktligt och tillförlitligt, stranden är alltid inbjudande för ett dopp trots småstenen, staden är ren och säker.

Fritz
Schweiz

Rektorns kommentar om Nice

Librati

Nice är den näst mest besökta staden i Frankrike. Den lockar turister från hela världen tack vare dess historia, arkitektur, landskap och klimat.

LibratiRektor på Azurlingua, ecole de langues, som har bott i Nice sedan 1964
Romain ADAMI

Nice är den mest kända franska staden efter Paris. Varmt klimat året runt, ett härligt nattliv, nära andra vackra städer, lättillgängligt med flyg, har billiga transportmedel och är en säker och dynamisk stad.

Romain ADAMIRektor på International House, som har bott i Nice sedan 1984

De senaste studentrecensionerna av våra språkskolor i Nice

Azurlingua, ecole de langues

Vänlig interaktion, mycket kommunikation
En slags provdag vore bättre för att hitta lämplig språknivå

27 februari 2024
Kurs: Intensive Course - 2 veckor
Studentens ålder: 18 år

4.1

Betyg: 4.1

| 189 utvärderingar
International House

Michael var en bra lärare, lektionerna var underhållande och vi pratade mycket. Han gav oss också tips för vandringar :)

26 februari 2024
Kurs: General French Course - GR20 - 1 vecka
Studentens ålder: 25 år

4.2

Betyg: 4.2

| 106 utvärderingar
Les ateliers FL

Du uppmuntras att prata, varierande lektioner, mycket intressanta aktiviteter, som också alltid erbjöd ordförråd och regional information
Mycket vänligt team

20 februari 2024
Kurs: Standard Programme - 2 veckor
Studentens ålder: 68 år

4.2

Betyg: 4.2

| 95 utvärderingar
Les ateliers FL

Mycket trevliga och kompetenta lärare, bra lektioner.

19 februari 2024
Kurs: Standard Programme - 2 veckor
Studentens ålder: 60 år

4.2

Betyg: 4.2

| 95 utvärderingar
Actilangue

Mycket varma och vänliga Erfarna lärare Jag lärde mig mycket Bra klasstorlek

29 januari 2024
Kurs: Course No 1 - General - 2 veckor
Studentens ålder: 64 år

4.3

Betyg: 4.3

| 101 utvärderingar
ChristaActilangue

Information om Nice

Varför studera i Nice? Nice ligger i södra Frankrike, på Cote d'Azur. Det är en historisk stad som är känd för sin boulevard, Le Promenade des Anglais, det livliga gamla kvarteret och den vidsträckta medelhavskusten. Maten är fantastisk och du får inte missa delikatesser som Socca, Panisse, Pissaladière och Pan Bagnat för att bara nämna några av de lokala läckerheterna från staden. En av de mest lockande sakerna med Nice är dess perfekta klimat som lockar besökare året om. Nice är en blandning av en modern, kosmopolitisk stad som bubblar av innovation och det gamla, färgglada kvarteret, fullt av historia. I denna fantastiska stad finns något för alla.
Vad vi gillar med Nice

Den charmiga staden Nice har perfekta temperaturer året runt. Till och med under de regnigaste månaderna kan man skryta med mer än 20 solskensdagar. Nice ligger i den franska Rivieran vars miljö sträcker sig från långa sträckor med vita sandstränder till utmärkta vandringsleder i bergen. Nice ligger nära gränsen till Italien, vilket gör det till en dröm för matintresserade. En blandning av det franska köket med starka italienska influenser resulterar i ett läckert lokalt kök. Det pågår många kulturella evenemang under hela året. Läs på i god tid och se om du kan kombinera ditt besök med en jazzfestival eller karneval. Få ut det mesta av dina studier utomlands!

Vad vi inte gillar med Nice

Nice har många kulturella influenser, vilket gör att det inte ses som samma autentiska franska upplevelse som andra större franska städer. Trots detta är det många som fortfarande tillbringar sina semestrar i denna vackra stad. På grund av de utmärkta temperaturerna innebär detta att staden är fullsatt under större delen av året. Priserna är också höga under hela året, men med lite planering är det fortfarande möjligt att hitta ett prisvärt boende.

Befolkning: M  339,000
Visum: Medborgare från Sverige behöver inte visum för språkkursresa till Frankrike. Kontrollera visumkrav för medborgare från andra länder.
Uppgifter om viseringskrav senast uppdaterade den 01 dec.. 2022 (Källa)
För den senaste informationen om visum kontakta Frankrike:s ambassad eller konsulat i ditt land. Förteckning över ambassader och konsulat i Frankrike på den officiella webbplatsen - Ministry for Europe and Foreign Affairs of France.
Högsäsong: juli
Lågsäsong: december
Genomsnittligt kurspris per vecka (Högsäsong): 430 €
Genomsnittligt kurspris per vecka (Lågsäsong): 375 €
Levnadskostnad:
* 100 = priser i Stockholm
 • Prisindex exklusive hyra: 113* (13 % dyrare än Stockholm)
 • Prisindex inklusive hyra: 96* (4 % billigare än Stockholm)
 • Endast prisindex för mat:113* (13 % dyrare än Stockholm)
 • Big Mac-pris (Frankrike genomsnitt): 4.40 €
  (15 % billigare än i Sverige)
Nice reseinformation
 • Nyckelinformation
 • Klimat-tabell
 • Ankomstflygplats
 • 6 händelser du inte får missa
Klimat-tabell
Legend:
Temperatur mitt på dagen
Nattemperatur
JanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec0 °C5 °C10 °C15 °C20 °C25 °C30 °CTemperatur i °C
Soltimmar
4.85.46.57.68.79.9119.986.65.24.9
Vattentemperatur
13 °C12 °C13 °C14 °C16 °C20 °C22 °C23 °C21 °C19 °C16 °C14 °C
Regn
69mm45mm39mm69mm45mm34mm12mm18mm73mm133mm104mm93mm
Bästa tiden för att ta språkkurs i Nice
maj
Cannes Film Festival
Cannes Film Festival

14 maj 2024 - 25 maj 2024Det prestigefyllda Cannes Festival är en av de viktigaste filmfestivalerna internationellt. Event endast för inbjuda. Festivalen visar europeiska filmer i synnerhet, men inte enbart.

F1 (Monaco Grand Prix)
F1 (Monaco Grand Prix)

24 maj 2024 - 26 maj 2024Tappa del Gran Premio di F1

juli
International Firework Festival
International Firework Festival

04 juli 2024 - 14 juli 2024Cannes internationella fyrverkerifestival grundades 1967 och hålls varje sommar. Dem lockar tusentals människor varje år, så kom och dansa under de fantastiska fyrverkerierna!

Nice Jazz Festival
Nice Jazz Festival

18 juli 2024 - 21 juli 2024Nice Jazz Festival grundades 1948 och är den äldsta jazzfestivalen i världen. Alla de stora jazzspelarna från Louis Armstrong till Ella Fitzgerald och Miles Davis har uppträtt här.

Beaulieu classic festival
Beaulieu classic festival

22 juli 2024 - 24 juli 2024Denna festival äger rum i en exceptionell olivlund med hundraåriga olivträd i Beaulieu-sur-Mer. Den har en underbar serie konserter och internationella artister under 3 nätter. Varje år samlas alla generationer och för att njuta av festivalens mångfald: Karibien zouk, Franco-kubanska influenser, blues och soul .

augusti
Jasmine Festival
Jasmine Festival

01 augusti 2024 - 02 augusti 2024I Grasse hålls jasminfestivalen varje år för att hylla denna vackra vita blomma som ger Grasse-parfymerna dess söta och blommiga doft. Aktiviteter, konserter, fyrverkerier .. det här är en dag som du inte får missa!

Kasino
Kasino
Saint-Tropez Strand
Saint-Tropez Strand
Vieille Ville
Vieille Ville
Cimiez
Cimiez
Nice
Nice Videominiatyr
Nice Côte d'Azur International (NCE) - 6km från Nice stadskärna

Kollektivtrafik till stadens centrum:

Var 30 minut, 10 Минут.

Hållplatser: St-Laurent-du-Var, Nice Ville

Var 60 minut, 25 Минут.

Hållplatser: Aéroport T.1, Alsace-Lorraine, Thiers/Gambetta, Gare SNCF

Taxi: 10 minuters bilresa till stadens centrum Nice

Frågor och svar om Nice

 • Vi frågar alltid tidigare studenter i utvärderingen om de har några tips till nya studenter. Du kan se alla dessa tips på vår Nice-sida, under "city reviews". Det kommer säkert att finnas fantastiska idéer om vad du kan göra när du väl är där.
  Robin Rebecca Pietersma, LanguageCourse.Net - 20 juli. 2023
 • Det är viktigt att känna till din nuvarande språknivå, eftersom vi då kan uppskatta ungefär hur många veckor du behöver för att nå flytande franska. Du kan boka de flesta kurser veckovis, så många veckor som du vill.

  Om du vill använda din franska i affärssammanhang rekommenderar jag också att du tar några specialkurser för det också. Två skolor i Nice som erbjuder kurser i affärsfranska är Riviera French Institute och Idiom.
  Robin Rebecca Pietersma, LanguageCourse.Net - 20 juli. 2023
 • Azurlingua i Nice har ett perfekt erbjudande åt dig! De erbjuder en 50+ kurs som inkluderar vin- eller ostprovning, en matlagningskväll och utflykter i Nice. Det låter väl fantastiskt? Kursen har specifika startdatum. Låt oss veta om du är intresserad så skickar vi datumen till dig.
  Lisa Saskia Schiwy, LanguageCourse.Net - 29 mars. 2023
 • Både Azurlingua (8-12 år) och Riviera French Institute (4-17 år) har alternativ för unga elever. Azurlingua har troligen bara barnkursen igång under sommaren, medan Riviera har lektioner året runt med start varje måndag.
  Robin Rebecca Pietersma, LanguageCourse.Net - 20 feb.. 2023
 • Seniorkurser (50+) i nice erbjuds i allmänhet i februari, maj, september och december. De är tillgängliga som 1- eller 2-veckorsprogram.
  Fraser Provan , LanguageCourse.Net - 16 dec.. 2022
 • Ja, vanligtvis så är de första tillgängliga datumen i början och mitten av januari och under året minst ett datum varje månad. Den lägsta nivån som krävs för att komma in är B1 och skolorna kontrollerar med ett test om eleven kan delta i den förberedande kursen för provet. Eftersom det är en specialiserad kurs har den förutom de fastställda datumen också en obligatorisk längd.
  Antonio Zoppo, LanguageCourse.Net - 21 nov.. 2022
 • Om du är ute efter Medelhavskusten kan Nice, Montpellier eller Cannes passa dig mycket bra.

  Vi har många alternativ för fördjupningsprogram med boende i värdfamilj i dessa områden, vilket ger dig en chans att uppleva den fullständiga fördjupningsupplevelsen av att studera i Frankrike.


  Vänligen meddela oss dina önskade datum, antingen via vår chatt eller via e-post, så skickar vi över några förslag till dig.
  Fraser Provan, LanguageCourse.net - 05 maj. 2022
 • Skolorna kan nästan alltid ordna privatlektioner på språkskolan, men om eleverna är intresserade av en viss skola kan vi alltid kontrollera med skolan om de är villiga att ordna lektioner på kaféer eller någon annan plats utanför skolan. Lektioner utanför skolan kan medföra extra kostnader (t.ex. lärarens resekostnader).
  Angela Ligartova, Languagecourse.net - 03 mars. 2022

FAQ om skolor i Nice

 • Ingen av skolorna i Nice erbjuder stipendier eller ekonomiska rabatter.
  Angela Ligartova, Språkresekonsult från LanguageCourse.Net - 29 sep. 2023
 • Minimiåldern för vuxenkurser i Nice är 16 - 17 år. Vuxenprogrammen har ingen övre åldersgräns, så äldre studenter kan också delta. Vi kan inte garantera elevernas ålder eftersom det beror på elevernas språknivå, men medelåldern under sommaren är lägre: 20-26 år. Äldre studenter kan också delta i kurserna. Actilangue-skolan i Nice erbjuder en juniorkurs för 16-20-åriga studenter, men studenter under 18 år kan endast boka boende i privatbostad. Azurlingua-skolan erbjuder kurser för 12-17-åriga elever med boende i studentbostad. Tillgängligheten måste alltid kontrolleras med skolan.
  Angela Ligartova, Språkresekonsult från LanguageCourse.Net - 31 maj. 2023
 • Ingen av våra partnerskolor erbjuder 30+ kurser. Medelåldern på skolorna är 22-28 år. Eleverna placeras i den grupp som passar dem bäst beroende på deras språknivå. De kommer sedan bra överens under lektionen eftersom deras språknivå och mål är desamma.
  Angela Ligartova, Språkresekonsult från LanguageCourse.Net - 03 maj. 2023
 • Senior-kurserna i Nice hålls inte på sommarlovet, utan vanligtvis på våren eller hösten. Under sommarmånaderna är det många unga studenter i skolan och därför väljer de flesta skolor att bilda grupper utifrån språknivå snarare än ålder.

  Du kan delta i den allmänna franskakursen som senior. Jag kollade vilken skola som har den högsta medelåldern under sommarmånaderna och det är International House Nice (sommar 25, hela året 30). Dessutom är Actilangue, Nice, Frankrike (sommar 20, hela året 30) och Azurlingua, ecole de langues (sommar 22, hela året 25) också mycket bra alternativ och du är mer än välkommen i de allmänna franskakurserna i dessa skolor.
  Robin Rebecca Pietersma, Dutch Consultant från LanguageCourse.net - 02 mars. 2022

Ddestinationer som ofta kombineras med kurser i Nice

Annecy (Stadens miniatyrbild)Annecy
6 skolor
Antibes (Stadens miniatyrbild)Antibes
1 skola
Montpellier (Stadens miniatyrbild)Montpellier
9 skolor
Paris (Stadens miniatyrbild)Paris
15 skolor
Hittade du inte vad du letade efter?
Är du intresserad av en viss typ av kurs? Se våra recensioner av Franska kurser och läger för tonåringar och barn i Nice, eller 39 andra Franska kurstyper i Nice.
Är du intresserad av språkresor i andra städer? Ta en titt på Franska språkskolor i andra städer i Frankrike, till exempel Aix-en-Provence, Ajaccio (Korsika), Annecy, Antibes, Avignon ...
Visa mer

Frågor om Franskaskolor i Nice?

Få gratis råd från våra språkrese-experter, så att du kan hitta den bästa skolan för just dig.

Lyssna inte bara på oss.
Kul statistik
 • 10.626.165 SEK i sparade kursavgifter.
 • Pionjärer: Vi var bland de första webbplatserna som publicerade ocensurerade recensioner av språkskolor. Grundades 1999.
 • Ledare: Vi är en av de mest besökta oberoende webbplatserna för språkkurser.
 • >20.000 Facebook fans.
Regler och villkorÅterbetalningspolicySekretess och cookiesOm ossKundsupportAvtryckPolicy för recensioner och användarinnehållFörtroende och säkerhetSätt upp en länk till oss och tjäna pengarLägg till din skola
© 1999 - 2024 LanguageCourse S.L.