X

Tsjechië

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Enige uitzondering zijn ingezetenen van de volgende landen, die ook een alternatief identiteitsbewijs mogen tonen in plaats van een paspoort: Andorra, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Roemenië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden.


Genoemde geldigheid: Langer dan het geplande verblijf van maximaal 90 dagen, geteld vanaf de dag van toegang tot Tsjechie. Tenminste 45 dagen voor visas die langer geldig zijn dan 90 dagen. Voor inwoners die geen visum nodig hebben, dienen een paspoort te hebben die tenminste 90 dagen langer is dan het geplande verblijf. Minderjarige mogen meereizen om hun ouders paspoort totdat zij 15 zijn.

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Andorra, Argentinië, Australië, België, Bolivia, Brazilië, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, El Salvador, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Hongkong, Ierland, Israël, Italië, Japan, Kroatië, Luxemburg, Macau, Maleisië, Malta, Mexico, Monaco, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noord-Korea, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Roemenië, San Marino, Spanje, Uruguay, Vaticaanstad, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.


2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
 • Registratieformulier
 • 1 Pasfoto
 • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
 • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
 • Betaling van het visum
 • Gefrankeerde envelop met eigen adres bij aanvraag via post
 • Verzekering
Student: Een brief van de school die bevestigd dat je daar een student bent en een bevestiging van beschikbare accommodatie.
4
Kosten van visum
 • Studentenvisum: 60 EUR
Eenmalige/ meermalige toegang, voor verblijven die niet langer dan 90 dagen zijn. Inwoners van Japan en kinderen onder de 15 kunnen een gratis visum krijgen.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
 • Toeristenvisum: 7 dagen
 • Studentenvisum: 7 dagen
14 dagen per post (max 30)
6
Contactgegevens van ambassades
 • Ambassade van Tsjechië in Nederland: 

Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
 
Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Tsjechië in je eigen land.
 

Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Tsjechië
In de pers:
Vermeldingen in de pers
Vermeldingen in de pers
Vertrouwd door:
Bedrijven die LanguageCourse.net hoog in het vaandel hebben staan
Bedrijven die LanguageCourse.net hoog in het vaandel hebben staan