X

Denemarken

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Enige uitzondering zijn ingezetenen van de volgende landen, die ook een alternatief identiteitsbewijs mogen tonen in plaats van een paspoort: Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden.


Genoemde geldigheid: Langer dan de laatste dag van verblijf. Voor inwoners van de EU en de VS dient het paspoort geldig te zijn voor de periode van verblijf. Inwoners van andere EU landen die in het bezit zijn van een geldige ID kaart en die op bezoek zijn voor maximaal 3 maanden, hebben geen paspoort nodig.

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Andorra, Argentinië, Australië, België, Bolivia, Brazilië, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, El Salvador, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Hongkong, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Japan, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Macau, Maleisië, Malta, Monaco, Montenegro, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noord-Korea, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Roemenië, San Marino, Singapore, Spanje, Uruguay, Vaticaanstad, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.


2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
 • Registratieformulier
 • 1 Pasfoto
 • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
 • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
 • Bewijs van het doel van het bezoek
 • Betaling van het visum
 • Gefrankeerde envelop met eigen adres bij aanvraag via post
 • Verzekering
4
Kosten van visum
 • Studentenvisum: 60 EUR
Echtgenoten en kinderen die in de EU of de EEG woneen kunnen een gratis visum verkrijgen als zij een relevant document kunnen laten zien.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
  Het kan enkele weken duren om de aanvragen te verwerken ( personen kunnen maximaal 12 weken voor vertrek het visum aanvragen).
  6
  Contactgegevens van ambassades
  • Ambassade van Denemarken in Nederland: 

  Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
   
  Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Denemarken in je eigen land.
   

  Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Denemarken
  Algemene voorwaardenRestitutiebeleidPrivacy en cookiesOver onsContactAfdrukBeoordeling en beleid voor gebruikersinhoudVertrouwen en veiligheid