Dominicaanse Republiek

Visuminformatie
Paspoort vereisten


Inwoners van alle landen dienen over een geldig paspoort te beschikken.

Enige uitzondering zijn ingezetenen van de volgende landen, die ook een alternatief identiteitsbewijs mogen tonen in plaats van een paspoort: België, Canada, Frankrijk, Georgië, Luxemburg, Nederland, Verenigde Staten.


Genoemde geldigheid: Langer dan de datum van het geplande vertrek. Tourist Cards: Verleend aan reizigers die de Dominicaanse Republiek bezokeen als toerist en maximaal 2 weken blijven. Tourist Cards kunnen van tevoren verkregen worden, of bij aankomst. Verleningen, maximaal 3 maanden, kunnen worden geregeld bij de Immigratiedienst in Santo Domingo; wanneer dit niet gedaan wordt, zullen er extra kosten gerekend worden op het vliegveld, bij vertrek. Inwoners van de volgende landen kunnen een Tourist Card krijgen: Australie, Canada, Europa (behalve Cyprus en Malta, zij hebben wel een visum nodig) de VS, Andorra, Bolivia, Brazilie, Costa Rica.

Visum vereisten
1
Wie heeft er geen visum nodig?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig als zij het land als toerist betreden:


Argentinië, Chili, Ecuador, IJsland, Israël, Japan, Liechtenstein, Noord-Korea, Peru, Uruguay, Zuid-Korea.


Houders van een Tourist Card hebben geen visum nodig

2
Benodigde documenten voor visumaanvraag
Toeristenvisum:
  • Registratieformulier
  • Pasfoto
  • Geldig paspoort met 1 volledig blanke pagina
  • Bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf
  • Betaling van het visum
  • Gefrankeerde envelop met eigen adres bij aanvraag via post
1) Toerist: Details over de vlucht en reservering. 2) Studenten moeten een getekend aanvraagbrief bezitten van de ambassadeur, bewijs van steun van de ouders, gezondheidsverklaring en een certificaat van goed gedrag van het land waar men woont, welke 30 dagen geldig is in totaal.
3
Geldigheid van visum
  • Toeristenvisum: 60 dagen.
4
Kosten van visum
  • Studentenvisum: 115 EUR
Er worden geen kosten voor visums gerekend voor de volgende landen: Italie, Mexico, Noorwegen, Panama, Spanje en de VS.
5
Benodigde tijd voor uitgifte visum
  • Toeristenvisum: 20 dagen
  • Studentenvisum: 20 dagen
6
Contactgegevens van ambassades
  • Ambassade van Dominicaanse Republiek in Nederland: 

Alle informatie op deze pagina is zorgvuldig onderzocht. De visumvereisten kunnen echter regelmatig veranderen. De gegeven informatie biedt wordt dan ook niet gegarandeerd.
 
Voor vertrek is het aanbevolen om de website van de ambassade te controleren. Voor verdere informatie over visum vereisten kun je terecht bij de ambassade van Dominicaanse Republiek in je eigen land.
 
Accredited language schools in Dominicaanse Republiek


Dominicaanse Republiek - talenscholen: Santo Domingo  Sosua 


Best gewaardeerde talenscholen in Dominicaanse Republiek:

1
Beoordelingen van voormalige studenten: (6 evaluaties van deze talenschool)

2
Beoordelingen van voormalige studenten: (7 evaluaties van deze talenschool)


Meer - Prijs en beoordelings vergelijkingen van alle talenscholen in Dominicaanse Republiek
Positief
aan LanguageCourse.net
  • Pattipeg S (61): Ik koos voor uw boekingsservice, omdat u de enige... meer
  • Gintas (52): Ik denk dat het moeilijk te missen is dat jullie... meer
  • Alice Turnbull: Ik was erg tevreden met jullie service, vooral op... meer
*vereist