X
NyNy

Italienska Språkskolor i Rom - Språkresor - Rankning 2022

Prisjämförelse
Rom
00:0000:00
 

De 18 bästa språkskolorna i Rom (Språkresor baserad på studentrecensioner)

filter
karta
Hittade du inte vad du letade efter?
Är du intresserad av en viss typ av kurs? Se våra recensioner av Italienska kurser och läger för tonåringar och barn i Rom, eller 32 andra Italienska kurstyper i Rom.
Är du intresserad av språkresor i andra städer? Ta en titt på Italienska språkskolor i andra städer i Italien, till exempel Alberobello, Alghero (Sardinien), Arezzo, Ascoli Piceno, Bagno di Romagna ...
Visa mer
Varför studera i Rom? Rom, den ”eviga staden” var en gång i tiden ...
administrativt centrum för det romerska imperiet. Idag är det en stad med över 2600 år av historia och kultur – några av de praktfulla verken är Vatikanen, Peterskyrkan, Spanska trappan, Colosseum och Trevifontänen. Rom erbjuder fantastisk shopping och ett underhållande nattliv. Staden har ett varmt medelhavsklimat och är särskilt behagligt att besöka under höst och vår.
Visa mer
Vad vi gillar med Rom

Den gamla staden är fylld med spektakulära historiska monument. Colosseum, Fontana di Trevi och Pantheon är bara några av de många platserna att besöka. Staden har en underbar konst- och kulturscen . Det finns inget bättre sätt att se detta än i Vatikanstaten, med både Sixtinska kapellet och Vatikanmuseet. Tro inte att du kan vila efter en dag av sightseeing. Rom har ett elektriskt nattliv. Att träffa lokalbefolkningen och festa till de tidiga morgontimmarna är både lätt och prisvärt. Självklart kan vi inte heller låta bli att nämna maten. Huvudstaden i landet med den tveklöst bästa maten i världen gör dig inte besviken. Det finns massor av lokala restauranger att välja mellan i en rad olika prisklasser för allas budget. Tveka inte att boka din resa till Rom!

Vad vi inte gillar med Rom

Tyvärr är Rom en het plats för småbrottslighet och det finns ett stort antal tiggare på gatorna. Ett bestämt "nej" avskräcker ofta även de mest ihärdiga, men det rekommenderas starkt att hålla ett öga på sina tillhörigheter hela tiden. Roms underverk är ingen hemlighet. Biljetter säljs ofta snabbt ut under högsäsong, med mycket långa köer vid de mest populära besöksattraktionerna. Boka i god tid och ta med dig en gelato för de långa köerna.

Är du intresserad av online-kurser?
Ta en titt på våra toppval av Italienskakurser online med live-lektioner, med de bästa priserna.

Vilken skola ska man välja?

Få gratis råd från våra språkrese-experter, så att du kan hitta den bästa skolan för just dig.

Vad våra studenter sagt om Rom

Betyg: 4/5

4.0

Unik stad med otroligt mycket historia och kultur, definitivt värd att se! Det är fortfarande obegripligt att det förutom den historiska kärnan inte görs mycket för den offentliga sektorn (renovering av gatorna, sophantering, utbyte av de dåliga spårvagnarna, minskning av utsläppen ...).

Waltraud
Tyskland

Betyg: 5/5

5.0

Man måste leva i Rom och inte bara besöka det. Rom har en enorm kulturell rikedom tack vare sin historia. Genom att tillbringa mer tid där kan man se identiteten hos de olika stadsdelarna i Rom och de bevarade traditionerna (många "små yrken" har försvunnit i Frankrike).

Violaine
Frankrike

Betyg: 5/5

5.0

Jag kan inte säga något om nattlivet och omgivningen. Rom är en fantastisk stad som till skillnad från andra storstäder kan utforskas till fots. Det finns också många vackra och intressanta saker att upptäcka bort från de hotspots som belägras av turister.

Dr. Sabine
Tyskland

Betyg: 5/5

5.0

En fantastisk stad som har mycket att erbjuda - sevärdheter, shopping, mat, nattliv, trevliga människor. Mindre trevligt är skräpet och e-scooters som ligger lite här och var.

Andrea
Österrike

Betyg: 5/5

5.0

Rom är en fantastisk stad, unik i världen på detta sätt. Men jag är inte säker på att den kommer att fortsätta vara det särskilt länge.

Anton
Schweiz

Betyg: 5/5

5.0

Kan inte säga för mycket eftersom jag var tvungen att avsluta min vistelse tidigt på grund av coronaviruset.

Claudia
Tyskland

Betyg: 5/5

5.0

Det är lätt att ta sig runt med ett månadskort, men det är en opersonlig stad med storstadskänsla.

Mary

Betyg: 3/5

3.0

Min favoritstad. Jag kommer att åka tillbaka många gånger.

Francisco Manuel
Spanien

Betyg: 4/5

4.0

Jag bor i Rom och jag gillar att bo här, så jag är nöjd.

Aidan
England

Hur våra studenter betygsatte sin erfarenhet av Rom

4.8

Betyg: 0.0/5.0

Övergripande betyg på hur tilltalande staden är
568 autentiska omdömen från studenter som bokat via oss
Nattliv

Betyg: 4.3/5.0

4.3
Lokalbefolkningens vänlighet

Betyg: 4.3/5.0

4.3
Intressanta saker att göra

Betyg: 4.9/5.0

4.9
Geografisk plats

Betyg: 4.5/5.0

4.5
Kollektivtrafik

Betyg: 3.8/5.0

3.8
Klimat

Betyg: 4.6/5.0

4.6
Renlighet

Betyg: 3.3/5.0

3.3
Prisvärdhet

Betyg: 4.0/5.0

4.0
Shopping

Betyg: 4.4/5.0

4.4
Säkerhet

Betyg: 4.2/5.0

4.2

De senaste studentrecensionerna av våra språkskolor i Rom

Betyg: 4.3

4.3 | 63 utvärderingar

Lärarna Chiara, Alessandro och Marco var mycket närvarande, kompetenta och humoristiska. Skolans läge är centralt och perfekt. Organisationen fungerade mycket bra. Samordningen var också mycket professionell.

22 februari 2022
Kurs: Intensive Course - 1 vecka
Studentens ålder: 63 år

Anton
Schweiz

Betyg: 4.3

4.3 | 63 utvärderingar

Det finns högst 7 elever per klass; det gör det lättare att prata och ställa frågor och därmed göra snabbare framsteg; och så är det mer användarvänligt, vi lär alla känna varandra väldigt snabbt! Eleverna kom från hela världen: Det är mycket berikande. Jag var överlägset äldst men kände inget hinder för det. Vi hade två lärare varje morgon; det undviker monotoni och dessutom kompletterade de varandra mycket bra. Det är en liten skola, det finns bara 3 klasser vilket ger en atmosfär som jag verkligen gillade.

2 december 2021
Kurs: Intensive Course - 3 veckor
Studentens ålder: 64 år

Violaine
Frankrike

Betyg: 4.3

4.3 | 63 utvärderingar

Vänliga, hjälpsamma och flexibla lärare, den goda undervisningsatmosfären, det flexibla förhållningssättet till ämnen och studenternas miljö.

22 november 2021
Kurs: Intensive Course - 2 veckor
Studentens ålder: 68 år

Waltraud
Tyskland

Betyg: 4.2

4.2 | 119 utvärderingar

Avslappnad stämning, mycket samtal. Lärt mig mycket, men inte tillräckligt än. Det är ju inte möjligt efterbara två veckor.

5 oktober 2021
Kurs: Intensive (30) - 2 veckor
Studentens ålder: 63 år

Marc
Belgien

Betyg: 4.3

4.3 | 74 utvärderingar

Fokuserad på grunderna i grammatiken, den är viktig för att kunna tala ordentligt.

4 oktober 2021
Kurs: G8 Standard - 4 veckor
Studentens ålder: 40 år

Francisco Manuel
Spanien

Betyg: 4.3

4.3 | 63 utvärderingar

Lärarna försökte verkligen få med alla kursdeltagare, de förklarade också väldigt bra och fortsatte tills man förstod . En annan pluspoäng är antalet studenter – vi var max fem.

27 september 2021
Kurs: Intensive Course - 1 vecka
Studentens ålder: 52 år

Andrea
Österrike

Betyg: 4.3

4.3 | 213 utvärderingar

Den fantastiska läraren Paola, öppen och vänlig skolpersonal, mycket bra organisation, bra läge och mycket bra förhållanden.

20 augusti 2021
Kurs: Intensive Course - 2 veckor
Studentens ålder: 54 år

Paweł
Polen

Betyg: 4.3

4.3 | 63 utvärderingar

Fiorenza är den bästa italienska läraren jag har haft hittills! Tummen upp! Hon är så bra och dessutom personlig och öppen för alla ämnen!

6 januari 2021
Kurs: Intensive Course - 5 veckor
Studentens ålder: 39 år

Sabrina
Tyskland

Betyg: 4.3

4.3 | 213 utvärderingar

Min energiska och engagerande lärare Marta.
Fantastisk atmosfär.

3 november 2020
Kurs: Super Intensive Course - 4 veckor
Studentens ålder: 58 år

Deirdre (sister Therese)
United States

Betyg: 4.2

4.2 | 119 utvärderingar

Bra organisation, trevliga lärare, bra kurser och fritidsaktiviteter.
Bra läge och ett mycket fint hus.

25 juli 2020
Kurs: Intensive (30) - 1 vecka
Studentens ålder: 34 år

Xenia Lara
Tyskland

Betyg: 4.3

4.3 | 213 utvärderingar

Mycket dålig upplevelse. Jag skulle spendera 7 veckor på att studera. I slutet av den första veckan, på grund av COVID-krisen, började de erbjuda onlinekurser. Italien påbörjade sin lockdown och studenter var tvungna att lämna landet snabbt. Skolans känslighet var noll, de gav mig inte en chans att avboka min bokning och först efter att ha insisterat mycket fick jag en kupong för att återvända och ta kursen inom ett år. Det är inte lätt att resa från Brasilien till Rom och stanna där i 7 veckor, utan att arbeta och studera, jag kommer förmodligen aldrig att uppnå detta i mitt liv, men de ville att jag skulle gå online-kursen, även om jag sa att kursen skulle börja varje dag kl 04:00 i mitt land. Jag kan inte säga någonting om kvaliteten på kursen och lärarna, men jag varnar er att om något händer och du behöver räkna med skolans stöd och förståelse kommer du inte få någon hjälp. Jag anser att jag har förlorat kursen, jag kommer aldrig att kunna ta den och jag förlorade alla pengar, eftersom skolan inte ens har ett avtal. Om jag en dag har möjlighet att återvända till Italien för att studera, letar jag efter en plats där jag kan räkna med viss solidaritet, om något händer. Jag betonar att jag fick hjälp av alla i Italien, av min värd, av flygbolaget, av skolan som jag skulle gå på efter denna kurs, men Scuola Leonardo da Vinci erbjöd mig ingen hjälp. Det var mycket nedslående.

14 maj 2020
Kurs: Intensive Course - 7 veckor
Studentens ålder: 39 år

Luis Gustavo
Brasilien

Betyg: 4.3

4.3 | 213 utvärderingar

Lärarnas och personalens vänlighet, hjälpsamheten, lärarnas kvalifikationer och det optimala läget mitt i staden.
Vissa klassrum är mycket små och inte lämpliga för antalet studenter. Allt är väldigt trångt och det är svårt att skriva anteckningar.

30 mars 2020
Kurs: Intensive Course - 5 veckor
Studentens ålder: 68 år

Claudia
Tyskland

Betyg: 4.3

4.3 | 74 utvärderingar

Uppmärksamma och alltid snabba att svara på eventuella frågor.

21 mars 2020
Kurs: G8 Standard - 8 veckor
Studentens ålder: 18 år

Ana Paz
Paraguay

Betyg: 4.2

4.2 | 119 utvärderingar

Jag börjar med de bra sakerna: läget är fantastiskt, anläggningen är bra, personalen är mycket trevlig och hjälpsam och aktiviteterna är fantastiska. Det bästa var dock baren. Maten i skolan var fantastisk, mycket välsmakande och bra priser. Tyvärr var jag inte nöjd med kvaliteten på undervisningen. Metoden de använder fungerar inte för alla. Om du gillar struktur och att lära dig grundläggande saker i början är detta inte den bästa skolan! Jag var i A1-gruppen. Läraren borde ha lärt oss grundläggande saker som alfabetet, hur du presenterar dig , hur man säger jag, du, hon, han, vi, de. Vi upprepade en konversation utan att förstå orden (eller se orden, bara upprepa från det vi hörde) eller genom att upprepa telefonsamtal. Det var extremt meningslöst i det skedet när jag bara vill veta grundläggande saker. Jag kan inte ha en telefonkonversation med någon när jag precis börjat lära mig italienska. Men det skulle vara trevligt att veta hur man säger: '' Hej, hur mår du? '', '' Jag skulle vilja beställa .... '' och '' Kan jag få en räkning? ''. Jag pratade med läraren om detta men jag fick höra att jag borde lita på deras metoder. Jag betalade för två veckor men stannade i en och en halv vecka. Under min andra vecka tappade jag bara allt hopp om att de skulle lära mig ordentligt och bestämde mig för att sluta. Vissa lärare har också lite tråkig attityd. Jag hade en mycket obehaglig händelse med en lärare vilket blev droppen. Om jag inte ens kan ställa en fråga, vad är då poängen? Jag känner att jag valde fel skola och att jag bara slösat bort två veckor och mycket pengar. Förmodligen skulle jag lära mig mer själv genom att titta på videor på Youtube. P.S. Jag talar tre språk så jag vet hur det är i olika skolor

1 november 2019
Kurs: Intensive (30) - 2 veckor
Studentens ålder: 34 år

Karolina
England

Betyg: 4.3

4.3 | 213 utvärderingar

Perfekt organisation, kontakt med studenter från hela världen, engagerade lärare.

29 oktober 2019
Kurs: Intensive Course - 3 veckor
Studentens ålder: 69 år

Dr. Sabine
Tyskland

Betyg: 4.3

4.3 | 74 utvärderingar

Stefania är en mycket bra lärare och var duktig på att få alla tudenter att delta. Kursmaterialen var också ganska bra.

29 oktober 2019
Kurs: G1 - Standard Plus - 1 vecka
Studentens ålder: 61 år

Aidan
England

Betyg: 4.2

4.2 | 119 utvärderingar

Den varierade undervisningen med tal- skriv- och hörförståelseövningar. De kulturella aktiviteterna med klassen efter lektionerna var också väldigt intressanta.

21 oktober 2019
Kurs: Intensive (20) - 4 veckor
Studentens ålder: 58 år

Brigitte
Belgien

Betyg: 4.3

4.3 | 63 utvärderingar

* Mycket vänliga och motiverade lärare * Trevlig, avslappnad stämning * Priset är lägre än andra skolor. Min enda kritik är att studenter med olika nivåer placerades i samma grupp. Bortsett från det var lärarna utmärkta.

20 september 2019
Kurs: Intensive PLUS Course - 3 veckor
Studentens ålder: 34 år

Joe
Irland

Rektorns kommentar om Rom

Tiziana Di Dedda

Rom är en magisk stad med ett fantastiskt läge, bara 40 minuter med kollektivtrafik från havet. Romare välkomnar utlänningar varmt och erbjuder inte bara konst och kultur utan även god mat och vin. Andra städer, som Florens och Neapel, kan nås inom två timmar.

Staden kan tala för sig själv, men vi måste påminna er om att eftersom Rom ligger i centrum av Italien, är alla andra italienska städer högst 3 timmar på tåget från Rom. Neapel är bara en timme med tåg, Florens 1,5 timme!

Enzo Cosentino

Rom är en livlig, modern metropol som erbjuder ett brett utbud av sevärdheter. Det magnifika urvalet av monument är känt över hela världen.

Fabrizio Fucile

Att lista alla Roms skatter skulle vara omöjligt: Rom är en av de viktigaste historiska, konstnärliga och kulturella städerna i världen. Möjligheterna är oändliga. Snabb, ekonomisk transport ansluter dig till många nationella och internationella destinationer.

Maricla

Rom är det bästa sättet att ha kul, upptäcka den äkta italienska kulturen och äta den bästa italienska maten.

GIANMARCO SCALAS

Århundraden av historia och konst syns inte bara i den otroliga mängden unika museer, utan överallt på torg, längs gatorna, kyrkorna och parkerna.

Rom är en kulturell och underbar huvudstad. Det finns mycket att se och göra. Stranden ligger också i närheten.

Intressant information om Rom

Fakta om Rom

Livskvaliteten rankades som nummer 56 i den senaste rapporten från Mercer(2019).
Befolkning: 2,319,000
Område: Latium, Provincia di Roma
Namn på stad på Italienska: Roma
Visum: Medborgare från Sverige behöver inte visum för språkkursresa till Italien. Kontrollera viseringskrav för medborgare från andra länder
Högsäsong: juli
Lågsäsong: december
Genomsnittligt kurspris per vecka (Högsäsong): 212 €
Genomsnittligt kurspris per vecka (Lågsäsong): 233 €
Levnadskostnad:
* 100 = priser i Stockholm
 • Studentprisindex exklusive hyra:87* (13 % billigare än Stockholm)
 • Studentprisindex inklusive hyra:91* (9 % billigare än Stockholm)
 • Endast prisindex för mat:90* (10 % billigare än Stockholm)
 • Big Mac-pris (Italien genomsnitt):4.34 € (15 % billigare än i Sverige)
Rom reseinformation
 • Nyckelinformation
 • Klimat-tabell
 • Ankomstflygplats
 • 1 händelser du inte får missa
Mer

Karta där du kan se var de Italienska skolorna i Rom ligger.

Laddar kartans innehåll

Ddestinationer som ofta kombineras med kurser i Rom

Florens (Stadens miniatyrbild)Florens
19 skolor
Neapel (Stadens miniatyrbild)Neapel
4 skolor
Orbetello (Stadens miniatyrbild)Orbetello
2 skolor
Trieste (Stadens miniatyrbild)Trieste
3 skolor

FAQ om skolor i Rom

Har du fortfarande frågor om Italienskaskolor i Rom?

LanguageCourse.net är världens mest besökta oberoende utbildningskatalog för bokning av Italienska språkstudier utomlands på de bästa Italienska skolor i Italien. Oavsett om du letar efter språkkurser till lägsta pris, högkvalitativ undervisning eller roliga fritidsaktiviteter hjälper vi dig att hitta det bästa alternativet för dig bland våra noga utvalda Italienska språkkurser för alla - från nybörjare till avancerad nivå. Våra vänliga språkreseexperter hjälper dig gärna.
Välj en flexibel lösning och boka riskfritt skolor märkta med Gratis avbokning och Gratis ändringar. Du får nu fördelar såsom
 • Mindre klasser
 • Kampanjer
 • Tillgänglighet på bästa boende
 • De bästa lärarna
 • Njut av nästan turistfria destinationer
Regler och villkorÅterbetalningspolicySekretess & cookiesOm ossKundsupportAvtryckPolicy för recensioner och användarinnehållFörtroende & säkerhet